Tuzlu, yemeklerinize özel bir aroma verir. İpuçlarımızla hızlı kuruyarak yemeklerinizi güzelleştirin.
Tuzlu, yemek pişirirken içeriden öğrenilen ipucudur. Ancak eşsiz bir tat vermesinin yanı sıra sağlıklıdır ve bağışıklık sistemi için birçok vitamin ve antioksidan içerir. Isıda kurutulduğunda aromasını korur.
Kurutma için doğru zaman
Yaz sonunda veya sonbaharda hasat ettikten sonra lezzetlinizi taze olarak kurutun. Başlamadan önce, zarar görmüş ve artık hoş görünmeyen yaprakları çıkarın.
En iyi nasıl devam edilir
Tuzlu yemeğinizi daha sonra kullanmak üzere kurutmak için bir fırına, kurutucuya veya mikrodalgaya ihtiyacınız olacaktır. Ve bu nasıl yapılır:
- Tuzlu yaprakları yaklaşık iki ila üç saat boyunca maksimum 50 santigrat derece sıcaklıktaki fırına koyun.
- Bir kurutucu kullanarak yaprakları yaklaşık bir ila iki saat boyunca yaklaşık 40 dereceye koyun.
- Kurutmak için mikrodalganızı kullanın. Bunu yapmak için, tuzlunuzu bir kağıt havlu üzerine koyun ve kısa aralıklarla düşük sıcaklıkta ısıtın. Bitkiyi yakmamaya dikkat edin.
Korumak için dondurun
Bunun yerine dondurursanız lezzetiniz yaklaşık beş ay dayanır. Ancak dondurma işlemi aromasının bir kısmını kaybetmesine neden olur. Bunu yapmak için önce ince ince doğrayın ve ardından hava geçirmez kaplarda dondurucuya koyun.
Bu, kattığınız lezzetin uzun süre yanınızda kalacağı ve sonbahar ve kış aylarında bile yemeklerinize özel bir dokunuş katacağı anlamına gelir. Diğer şeylerin yanı sıra et yemeklerinin veya baklagillerin yanına çok yakışıyor.