Tanju Özcan’dan AK Partili bayan vekile reaksiyon çeken cevap! bir daha sonu aştı

CesHef

Global Mod
Global Mod
Tanju Özcan’dan AK Partili bayan vekile reaksiyon çeken cevap! bir daha sonu aştı AK Parti Bolu Milletvekili İstek Aydın, katıldığı bir programda sıhhat sorunu niçiniyle çocuk sahibi olamayan bir bayanla ilgili anlattığı anısıyla reaksiyon çeken Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan’a, “Benim genç kızım yarın Bolu Belediyesi’ne iş istemeye gitti, bunu nasıl algılayacaksın bre mübarek ya? Yani o genç kızı senin makamına iş istemeye ben nasıl göndereceğim?” diyerek reaksiyon gösterdi.

Özcan, skandal kelamlarından dolayı kendisine reaksiyon gösteren AK Parti Bolu Milletvekili Dilek Aydın’a da emsal üslupla yanıt verdi.

“KIZIMI NASIL BELEDİYEYE GÖNDERECEĞİM”

AK Parti Vilayet Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İstek Aydın, “Bunu artık bayan olarak da düşünmeyin. Bunu lütfen anneniz olarak düşünün. Bu laf annenize gitmiş olabilir. Benim genç kızım oraya gitmiş olabilir. Benim genç kızım yarın Bolu Belediyesi’ne iş istemeye gitti, bunu nasıl algılayacaksın bre mübarek ya? Yani o genç kızı senin makamına iş istemeye ben nasıl göndereceğim? Nasıl algılayacaksın? Bunu kardeşiniz olarak düşünün, teyzenin, ananız, bacınız. bu biçimde bir şey var mı? bayanı ve AK Parti’li hanımı konumlandırdığı o yeri güya kamufle ediyor fakat bu bu biçimde bir şey değil. Bayan üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçsin” diye konuştu.

TANJU ÖZCAN’DAN SKANDAL YANIT: 2,5 YILDIR BELEDİYEYE GELMİŞ, BAŞINA MAKÛS BİR ŞEY Mİ GELDİ

İstek Aydın’ın kendisine yönelik kelamlarının akabinde Bolu Belediye Lideri CHP’li Tanju Özcan da bir basın açıklaması düzenledi. Özcan bir daha reaksiyon çekecek sözler kullandı.

Özcan, “Kadın üzerinden siyaset yapma’ demek ne demek ya. Üstelik şu kardeşinizi hepiniz tanıyorsunuz uzun yıllardır. Ben bayanlarla ilgili siyasette daima müspet ayrımcılık yaptım. Bayanların siyasette daha epeyce kelam sahibi olabilmesi için. Herbiçimde Türkiye’de benden çok uğraş eden erkek siyasetçi de yoktur. Ancak bu hanımefendi bunların hiç birini bilmez üzere, artık haddini de aşan bir biçimde, ne diyor, ‘Genç kızı makamına iş isteyeme nasıl göndereceğim?’ Ne demektir bu ya? Bir, çocuklarımıza, gençlerimize iş bulmak hükümet olarak sizin vazifeniz. İki, burada 20 binin üzerinde iş başvurusu var. Ben her gün onlarca bayanla görüşüyorum. Genç kızımızla görüşüyorum. Ne demektir bu ya? Biz sapık mıyız? Benim özür dilediğim bir gafımdan dolayı bayan bizi resmen sapık yerine koyuyor. Bolu halkı ismine ayıplıyorum. Ben burada binlerce beşerle görüşüyorum. Üstelik 2,5 yıldır kendisi belediyeye gelmiş de başına berbat bir şey mi gelmiş bir bayan milletvekili olarak” ” diye karşılık vererek büyük reaksiyon çekti.

ÖZCAN NE DEMİŞTİ?

Katıldığı bir programda başörtülü bir hanımın kendisinden yardım istediğini aktaran Özcan, ” Benim bebeğim yok. ‘Bana yardımcı olur musunuz?’ dedi. Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim dedim. Halbuki bayan tüp bebek tedavisi olmak istiyormuş. Tabi o denli hususa bu biçimde girince etraftakiler gülüyor. Benim bu biçimde hayli fazla anım var” tabirlerini kullanmış ve büyük reaksiyon çekmişti.

KAYNAK: HABER7