Kalıntılar genellikle nem hasarından sonra kalır. Su lekelerini etkili bir şekilde boyamak için özel boya ve ev ilaçları kullanın.
Su lekelerinin kaybolması için basit duvar boyası yeterli değildir. Yalıtım astarı ile ön işlem, güvenilir bir sonuç ve beyaz duvarlar sağlar.
Duvara derin bir astar ile ön işlem uygulayın
Basit emülsiyon boya su lekelerine yapışmaz. Bağlantıyı sağlamak için ön işlemde derin astar kullanın. İçerik maddeleri arasında bağlayıcılar, çözücüler ve nem düzenleyici maddeler bulunur. Bu kombinasyon lekelerin güvenilir bir şekilde kapatılmasını sağlar ve boyama için en uygun yüzeyi oluşturur.
Derin astar ile duvar nasıl hazırlanır:
- Duvarı temizleyin ve kalan boyayı çıkarın. Küf mevcutsa yardım için bir uzmana başvurun.
- Su lekeleri için özel olarak tasarlanmış derin bir astar seçin.
- Eşit bir sonuç elde etmek için astarı rulo ile odanın her yerine uygulayın.
- Gerçek boyamaya başlamadan önce duvarın tamamen kurumasını bekleyin.
Sıva üzerini su lekeleriyle boyayın
Silikat boyalar yüksek opaklık, mineral bileşenler ve alkalilik ile karakterize edilir. Sıva ve beton gibi mineral yüzeylerin boyanması için uygundur. Boya duvar kağıdına yapışmaz. Boya, küf önleyici özelliği nedeniyle ıslak odalar için çok uygundur.
Mevcut bir su lekesinin üzerini boyamak için aşağıdakileri yapın:
- Duvarı iyice fırçalayın ve gevşek parçacıkları temizleyin.
- Su lekesini izole etmek için sıvamaya uygun bir astar kullanın (bkz. derin astar).
- Duvar tamamen kuruduktan sonra silikat boyayı karıştırın (gerekirse).
- Doğrudan su lekesinin ortasından başlayarak ilk katı uygulayın.
- İlk katın en az 12 saat kurumasını bekleyin ve ardından ikinci kat boyayı uygulayın.
Duvar kağıdı macunu su lekelerindeki kir parçacıklarını çözerek yeniden görünür hale gelmelerini sağlar. Denenmiş ve test edilmiş bir ev çözümü, daha önce bir yalıtım katmanı olarak yapıştırılmış olan alüminyum folyodur. Takmak için klasik duvar kağıdı macunu yerine dispersiyon yapıştırıcısı kullanın. Kenarlar varsa dolgu macunuyla kapatın. Daha sonra duvarı her zamanki gibi duvar kağıdıyla kaplayın. Alüminyum folyo artık duvar kağıdının altında görülemez.