Yıkama mı yoksa soyun?
Şeftali – Sağlıklı ve Vitamin -Zengin Meyve
9 Temmuz 2025 – 16:19 tarihinde güncellendiOkuma Süresi: 4 dk.
Şeftali: Şeftali stresle daha iyi başa çıkmaya yardımcı olur. (Kaynak: Annabeit/Getty-Images resimleri)
Yüksek sesle okuyun
Haberleri takip edin
Paylaş Makale
Yumuşak Cilt, Begining Fragring ve Tatlı Posa: Şeftali lezzetlidir. Ama kaseyi yiyebilir misin? Ve nektarinlerin farklılıkları nelerdir?
Şeftali, yüksek su içeriğine sahip çok tatlı bir meyvedir. Yaz aylarında buz veya diğer sağlıksız atıştırmalıklara ferahlatıcı ve sağlıklı bir alternatiftir.
Ek olarak, meyve kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi çok sayıda besin açısından zengindir. İnsan vücudu için önemlidir. Şeftali ayrıca A, B1 ve B2 vitaminlerinin yanı sıra C vitamini içerir.
Şeftalilerde karotenoidler var. Bunlar meyveyi bakterilerden, mantarlardan ve böceklerden koruyan kırmızı, sarı ve turuncu bitki boyalarıdır. Karotenoidler ayrıca insan vücudunda şeftali yedikten sonra bu görevi alır – meyve böylece hücrelerimizi güçlendirir.
Şeftali daha iyiye yardımcı olur stres Başa çıkmak için: Meyvelerin yüksek niacino içeriği, B3 vitamini, selenyum, çinko ve magnezyum ile birlikte sinir durumlarını iyileştirir ve böylece genel kuyuya ve daha iyi bir ruh haline katkıda bulunur.
Bavyera Tüketici Merkezi, çekirdeğini özünde tüketmeye karşı açıkça uyarıyor. Dış çekirdek patladığında, etrafındaki hamuru yiyebilirsiniz. Tüketici tavsiye merkezine göre, meyveye biraz hidrosiyanik asit var. Ancak, miktar çok düşük.
Bir taş meyvenin çekirdeğinin patlaması veya bölünmesi, özellikle erken hasat yaparken meydana gelir. Hasattan önce aşırı hava değişiklikleri genellikle mevcuttur. Buna ek olarak, zeminler hala kış boyunca sıyrılır. Bu ve diğer faktörler çekirdek ayrılmasını sağlar. Çekirdeğin bölünüp bölündüğünü veya patlamış olup olmadığını görmek zordur.
Bir şeftali soymak zorunda değilsiniz – cilt yenebilir. Bununla birlikte, yemeden önce, hasattan önce dış cildin kabartmasına birikmiş olabilecek zararlı maddeleri çıkarmak için meyveyi iyice yıkamalısınız.
Kalıp, meyveyi su kaybından ve daha hızlı su emiliminden korur. Buna ek olarak, Şeftali cildi ile birlikte tüyler, meyveyi dışarıdan hiçbir suyun nüfuz etmemesini sağlar.
Nektarinler şeftali arasındadır. Nektarinlerde, bir (yetiştirilmiş) genetik kusur, tüylerin olmamasını sağlar. Bununla birlikte, bu üremenin dezavantajı, çok fazla yağmur veya yüksek ve hızlı su alımı ve hasattan sonra büzülürse meyvelerin patlayabilmesidir.
Olgun şeftali genellikle sadece iki gün boyunca çürük işlemler kullanmadan önce dayanıklıdır. Hasattan sonra meyveleri buzdolabında tutmalısınız.
Çok fazla şeftali hasat ettiyseniz, bunları farklı şekillerde kullanabilirsiniz. En yaygın olanı şeftali reçeli veya şeftali kompozisyonudur. Alternatif olarak, sulu bir şeftali kuark kek de yapabilirsiniz. Tarifi burada bulabilirsiniz.
Ev yapımı bir şeftali turşusu için:
Biftek veya diğer ızgara yemeklerine soğutulmuş her şeyi servis edin.
Şeftali ve taze yaprak ıspanaklı bir salata başlangıç olarak idealdir. Bunun için ihtiyacınız var:
Şeftali – Sağlıklı ve Vitamin -Zengin Meyve
9 Temmuz 2025 – 16:19 tarihinde güncellendiOkuma Süresi: 4 dk.

Şeftali: Şeftali stresle daha iyi başa çıkmaya yardımcı olur. (Kaynak: Annabeit/Getty-Images resimleri)
Yüksek sesle okuyun
Haberleri takip edin
Yumuşak Cilt, Begining Fragring ve Tatlı Posa: Şeftali lezzetlidir. Ama kaseyi yiyebilir misin? Ve nektarinlerin farklılıkları nelerdir?
Şeftali, yüksek su içeriğine sahip çok tatlı bir meyvedir. Yaz aylarında buz veya diğer sağlıksız atıştırmalıklara ferahlatıcı ve sağlıklı bir alternatiftir.
Ek olarak, meyve kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi çok sayıda besin açısından zengindir. İnsan vücudu için önemlidir. Şeftali ayrıca A, B1 ve B2 vitaminlerinin yanı sıra C vitamini içerir.
Şeftalilerde karotenoidler var. Bunlar meyveyi bakterilerden, mantarlardan ve böceklerden koruyan kırmızı, sarı ve turuncu bitki boyalarıdır. Karotenoidler ayrıca insan vücudunda şeftali yedikten sonra bu görevi alır – meyve böylece hücrelerimizi güçlendirir.
Şeftali daha iyiye yardımcı olur stres Başa çıkmak için: Meyvelerin yüksek niacino içeriği, B3 vitamini, selenyum, çinko ve magnezyum ile birlikte sinir durumlarını iyileştirir ve böylece genel kuyuya ve daha iyi bir ruh haline katkıda bulunur.
Bavyera Tüketici Merkezi, çekirdeğini özünde tüketmeye karşı açıkça uyarıyor. Dış çekirdek patladığında, etrafındaki hamuru yiyebilirsiniz. Tüketici tavsiye merkezine göre, meyveye biraz hidrosiyanik asit var. Ancak, miktar çok düşük.
Bir taş meyvenin çekirdeğinin patlaması veya bölünmesi, özellikle erken hasat yaparken meydana gelir. Hasattan önce aşırı hava değişiklikleri genellikle mevcuttur. Buna ek olarak, zeminler hala kış boyunca sıyrılır. Bu ve diğer faktörler çekirdek ayrılmasını sağlar. Çekirdeğin bölünüp bölündüğünü veya patlamış olup olmadığını görmek zordur.
Bir şeftali soymak zorunda değilsiniz – cilt yenebilir. Bununla birlikte, yemeden önce, hasattan önce dış cildin kabartmasına birikmiş olabilecek zararlı maddeleri çıkarmak için meyveyi iyice yıkamalısınız.
Kalıp, meyveyi su kaybından ve daha hızlı su emiliminden korur. Buna ek olarak, Şeftali cildi ile birlikte tüyler, meyveyi dışarıdan hiçbir suyun nüfuz etmemesini sağlar.
Nektarinler şeftali arasındadır. Nektarinlerde, bir (yetiştirilmiş) genetik kusur, tüylerin olmamasını sağlar. Bununla birlikte, bu üremenin dezavantajı, çok fazla yağmur veya yüksek ve hızlı su alımı ve hasattan sonra büzülürse meyvelerin patlayabilmesidir.
Olgun şeftali genellikle sadece iki gün boyunca çürük işlemler kullanmadan önce dayanıklıdır. Hasattan sonra meyveleri buzdolabında tutmalısınız.
Çok fazla şeftali hasat ettiyseniz, bunları farklı şekillerde kullanabilirsiniz. En yaygın olanı şeftali reçeli veya şeftali kompozisyonudur. Alternatif olarak, sulu bir şeftali kuark kek de yapabilirsiniz. Tarifi burada bulabilirsiniz.
Ev yapımı bir şeftali turşusu için:
- 750 gram şeftali
- 200 gram kahverengi şeker
- 100 ml şarap sirkesi
- 30 gram zencefil
- 1 karanfil sarımsak
- 1 çay kaşığı biber tozu veya biber biber
- 1 bıçak ucu tuz
Biftek veya diğer ızgara yemeklerine soğutulmuş her şeyi servis edin.
Şeftali ve taze yaprak ıspanaklı bir salata başlangıç olarak idealdir. Bunun için ihtiyacınız var:
- 500 gram taze yaprak ıspanak
- 200 gram brie (peynir)
- 2 Şeftali
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 8 yemek kaşığı kolza yağı
- Tuz, karabiber ve hindistan cevizi mevsimi.
- 2 yemek kaşığı susam (kavrulmuş)