Musluk suyunu gerçekten güvenli bir şekilde içebilir misiniz? Federal Çevre Ajansı’na göre bunu her zaman yapmamalısınız.
Sabahları veya yemekten önce içilen bir bardak ılık suyun sindirime iyi geldiği söylenmektedir. Patates veya makarnanın suyu da sıcak musluk suyu kullanıldığında daha hızlı kaynar.
Federal Çevre Ajansı sıcak suya karşı uyardı
Ancak Federal Çevre Ajansı her ikisine de karşı tavsiyede bulunuyor. Bunun nedeni kalite kaybıdır. “Onun için [das Wasser] Federal Çevre Ajansı, “Sıcak su sistemindeki sirkülasyon nedeniyle borularda daha uzun süre kaldı” diye açıklıyor. Ancak içme suyu borularının her yerine yeterli sıcak suyun akması ve böylece lejyonella oluşumunun önlenmesi için sirkülasyon önemlidir.
Ayrıca belirli koşullar altında ve boru malzemesine bağlı olarak uzun süre bekletilen ılık suda ağır metaller gibi bazı maddeler çözünebilir. Daha sonra pişirme sırasında elimine edilmezler. “Miktarlar küçük olsa bile yemek hazırlarken daima soğuk musluktan tatlı su kullanmalısınız” diye devam ediyor.
Musluktan hâlâ ılık su içmek veya yemek pişirmek için kullanmak istiyorsanız, bunu soğuk suyla yaptığınız gibi yapmalısınız: boruların yeterince yıkanması ve istenmeyen suların yeterince temizlenmesi için önce suyu birkaç dakika çalıştırın. bileşenler yıkanır.
Musluk suyunun içme suyu kalitesi: etkileyen faktörler
Almanya’da musluk suyu genellikle içme suyu kalitesindedir. Bu, belirli koşullar altında güvenle içebileceğiniz anlamına gelir. Kaliteyi azaltabilecek ve dolayısıyla sağlığınıza olumsuz etki edebilecek faktörler arasında uzun süre borularda kalan su yer alır; bu nedenle yalnızca sabah kalktığınızda, işten sonra veya eve geldiğinizde kullanmalısınız. tatilden döndükten sonra Musluğu açın ve her şeyin çalışmasına izin verin.
Bir diğer faktör ise su borularının durumudur. Çok eski binalarda kullanılan malzemeler musluk suyu üzerinde olumsuz etki yaratabilir. Sağlık ve hijyen söz konusu olduğunda suyun sıcaklığı da önemli bir rol oynar.