Doğru pişirme kabı enerji tasarrufu sağlar
Doğru pişirme kabı, seramik ocakta enerji tasarruflu pişirme için de çok önemlidir. Isı depolama işlevine sahip, mümkün olan en kalın tabanlı paslanmaz çelik tencereler, eski emaye tencerelere göre kesinlikle tercih edilir. Çok daha hızlı ısınırlar ve ocak kapatıldığında kalan ısıyı da kullanabilirler. Ayrıca paslanmaz çelik tencere dışarıya daha az ısı iletir.
Ayrıca yemeği pişirmek için gerçekte ne kadar suya ihtiyacınız olduğunu da dikkatlice düşünün. Isıtılması gereken sıvı ne kadar fazla olursa, suyun kaynaması o kadar uzun sürer ve dolayısıyla daha fazla enerji kullanılır. Temel olarak, yalnızca kapak kapalıyken pişirmelisiniz. Enerji tasarrufu açısından bir önceki günden küçük bir porsiyonu yeniden ısıtmak istiyorsanız, mikrodalga tavsiye etmek.
Cam seramikler için farklı ısıtma
Cam seramik ocakla farklı “iç kısımlar” arasında seçim yapabilirsiniz. Elektrikli sobalar çok yaygındır, bunun bir nedeni günümüzde her dairede bir elektrik bağlantısının bulunmasıdır. Ayrıca, en azından giriş seviyesi cihazların satın alınması, örneğin gaz sobalarından daha ucuzdur. Ancak geleneksel elektrikli sobaların bakımı daha pahalıdır çünkü elektrik gazdan daha pahalıdır.
Nispeten yeni ve çekici bir alternatif, alevlerin üzerinde seramik ocak kapağı bulunan gazlı cihazlardır. Plakaların gazla çalıştığı ancak fırının elektrikle çalıştığı kombi cihazlar son derece popülerdir. Bu, pişirme sırasında gaz alevinin hızından vazgeçmek zorunda kalmadan, kızartmaların ve keklerin üst ve alt ısı kullanılarak hazırlanabileceği anlamına gelir.
Bakımı kolay ve şık pişirme yüzeyleri aynı zamanda indüksiyonlu ısıtmayla da çalışır. İndüksiyonlu ocaklar, gazlı ve elektrikli ocağın avantajlarını birleştirir ve geleneksel elektrikli ocaklardan tamamen farklı çalışır. Ocağı açar açmaz fark açıkça görülüyor: İndüksiyonlu ocaklardaki hiçbir radyatör kırmızı renkte yanmıyor. Ancak içindekileri içeren bir tencere ocağa yerleştirildiğinde, ısı gerçekten ihtiyaç duyulan yere, yani tencerenin dibine getirilir.
İndüksiyon için özel pişirme kabı gereklidir
İndüksiyonlu ocaklar özellikle ekonomiktir çünkü ocağın kendisini ısıtmazlar, bunun yerine enerjiyi tencerenin manyetik tabanına aktarmak için bir elektromanyetik alan kullanırlar. Bu yöntem ocağı ısıtmaktan çok daha etkilidir. İndüksiyonlu ocağın reaksiyon süreleri hızlıdır ve kaza riski düşüktür: Açılan ocakta manyetik tabanlı bir tencere yoksa soğuk kalır – özellikle bazı şeyler açısından artı bir nokta ama aynı zamanda temizlik açısından da önemlidir, çünkü bu aynı zamanda taşan yiyeceklerin yanmasını da büyük ölçüde önler.
Ancak: İndüksiyonlu ocakta yemek pişirmek için özel tencere ve tavalara ihtiyacınız vardır. Örneğin alüminyum veya cam pişirme kapları çalışmayacaktır. Yemeğin tabanının düz olması ve tamamen indüksiyonlu ocak üzerine dayanması idealdir.
Seramik ocağa alternatifler
Yanında Cam seramik ocakların yanı sıra sobaya yönelik alternatif ocak çözümleri de bulunmaktadır. geleneksel ocak gözü soba Dökme demir plakaları vardır, metal ısıyı iletir ve tavaya veya tencereye iletir. Ancak ısıtma için ihtiyacınız olan sıcak Tabaklar örneğin seramik bir ocaktan daha fazla elektrik; Isı camdan büyük ölçüde engellenmeden geçebilir, tencereye çarpar ve onu doğrudan ısıtır. Bu nedenle geleneksel ocaklarda enerji tüketimi çok daha yüksektir.