Şenlikli Advent: Atatürk çiçeği ile dekorasyon fikirleri

Sefer

Global Mod
Global Mod

Atatürk çiçeği, Noel ağacından bile daha mükemmel bir Noel bitkisidir. Sonuçta bu sadece birkaç resmi tatilde dekorasyon görevini yerine getiriyor.

Herkes klasik Advent çelenginin hayranı değil. Eğer bunu basit tutmak ve yine de eve biraz Noel büyüsü yaymak istiyorsanız, çözüm bu zevkli düzenlemede yatıyor: Üzerinde küçük Atatürk çiçeği bulunan dört basit bardaktan oluşuyor.

Gözlükler birden dörde kadar siyah sayılarla işaretlenmiştir. Her kaba bir Atatürk çiçeği yerleştirin. Sapları yaklaşık 5 saniye boyunca 60 derecelik sıcak suya, kesip kestikten sonra da soğuk suya batırırsanız, brakteler çok daha uzun süre dayanır. Herhangi bir iğneye ihtiyaç duymayan ve yerden tasarruf etmek için herhangi bir yere yerleştirilebilen modern Advent çelengi hazır!

Advent dekorasyonu olarak kek tavası

İkinci dekorasyon fikri ise biraz daha romantik görünüyor. Bunun için eski bir fırın tepsisine, mini Noel yıldızlarına ve ek el işi malzemelerine ihtiyacınız var: biraz yosun, çam kozalakları, dört mumluk, mumlar ve kurdeleler.

Adım adım talimatlar

Kek kalıbı bu şekilde akıllı bir Noel dekorasyonuna dönüşür:

İlk adım: Yaylı tavayı iyice temizleyin ve içine ve dışına beyaz sprey boya püskürtün. İyice kurumasını bekleyin.

İkinci adım: Dört blok kuru çiçek köpüğü kesin ve bunları sıcak tutkalla eşit şekilde sabitleyin.

Üçüncü adım: Mumluğu kuru çiçek köpüğünün içine yerleştirin.

Dördüncü adım: Boşluklara mini Atatürk çiçeği yerleştirin.

Beşinci adım: Konileri ve yosunu bağlayın ve kuru köpüğün içine yerleştirin. Bir tarafa cömertçe aşağı doğru sarkan uzun bir dekoratif şerit takabilirsiniz.

Atatürk çiçeğini ilgi odağı haline getirin

Elinizde bir kek kalıbı yoksa, Atatürk çiçeğinizi başka bir şekilde de ustaca sergileyebilirsiniz. Bunun için büyük bir cam vazoya veya cam silindire ihtiyacınız var. Alternatif olarak, normalde kurabiye ve Noel ikramları sunmak için kullanacağınız bir kase de kullanabilirsiniz.

1. Kasenin altını küçük Noel ağacı topları, çam kozalakları veya melek saçları gibi Noel süsleriyle doldurun.

2. Atatürk çiçeğini cam kavanozun ortasına, dekoratif unsurlar etrafında duracak şekilde yerleştirin ve saksıyı kapatın.

3. Kasenin etrafına dekoratif bir kurdele bağlayın. Bu, aranjmanın bir hediye gibi görünmesini sağlar.

İpucu: Dekoratif öğeler için Atatürk çiçeği ile aynı rengi kullanmak en iyisidir. Bu tür iki düzenlemeyi bir tahtaya yerleştirmek istiyorsanız renklerle de oynayabilirsiniz. Daha sonra, örneğin, her biri dekoratif öğelerdeki diğer rengi alan beyaz ve kırmızı Atatürk çiçeği kullanın.