Sarılgül Çorum Kongresinde konuştu Çorum’u ihracatta bölgesinin yıldızı olarak gördüğünü söyleyen Sarıgül, “Çorum’un, kültür turizmi açısından da son derece güçlü bir ilimiz olduğunu biliyorum. Fakat ne havaalanı ne de demiryolu var. Çorum’a havalimanı inşa etmek, Çorum halkını demiryoluna kavuşturmak,Çorum teknoloji bölgesini tamamlamak, Çorum çiftçisinin sulama problemini Obruk Sulama Kanallarıyla çözmek inşallah bize nasip olacak. Ticareti, sanayiciliği bilen, çalışkan Çorumluları devlet yatırımlarıyla desteklemek ve Çorum’u daha güçlü, daha kuvvetli ve her alanda daha gelişmiş yapmak inşallah bize nasip olacak.” dedi.
İşte Sarıgül’ün o açıklamaları;
“Değerli dava arkadaşlarım , Türkiye’nin her ilinin yaşadığı meseleleri Çorumlular da yaşıyor. Çorum’da işsizlik var, yoksulluk var, geçim ezası var, etraf kirliliği var. Çorum’un ve ülkemizin meselelerini konuşacak olan, çözecek olan politiklerdir. Bizim politikler ne yazık ki iş siyaseti, aş siyaseti, hizmet siyaseti yapmıyorlar. Nasıl milletvekili olurum?
Bir devir daha nasıl seçilirim? Koltuğumu nasıl korurum? Bunu düşünüyorlar.
BİRTAKIM İSİMLERE BAKIYORSUNUZ; GÜYA ALLAH BUNLARI MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN YARATMIŞ!
Bir bakıyorsunuz; Ankara’dan listeye girmiş bir bakıyorsunuz Adana’dan…Bir devir İstanbul’dan, bir periyot İzmirden, bir periyot Bursa’dan bir periyot Antalya’dan seçiliyor. Türkiye’nin başına kaygı olan bir lobi var ! O da siyaset lobisidir.
Bu lobide delege ağaları var, anasından ,milletvekili olarak doğanlar var!
Genel Liderin etrafına çöreklenenler var. Partilerini, yalnızca milletvekili seçilecek yer olarak gorenler var.
BU SİYASET SİMSARLARINA KÂFİ ARTIK DİYECEK VE ALAYINI KONUTLARINA GÖNDERECEĞİZ!
TDP olarak, Hiç kimse 4 devir, 5 devir, 6 devir, 7 periyot, 11 devir milletvekilliği yapamayacak.
Bu ülkenin en kıymetli sorunu; siyasetin düzelmesidir. Siyaset düzelmeden hiç bir şey düzelmez.
Bir ülke düşünün ki; yangın çıkmış, sel olmuş, hudutları yolgeçen hanına dönmüş. Meclis ne yapıyor? Meclis tatil yapıyor. bu biçimde şey olur mu?
Türkiye’nin muhtaçlığı para pul değildir.
TÜRKİYE’NİN MUHTAÇLIĞI; VİCDANLI SİYASETÇİ, VİCDANLI YÖNETİCİDİR.
Sevgili kardeşlerim, dostlarım, dava arkadaşlarım ,ülkeyi yönetenler ,fazlaca yeterli yönettiklerini söylüyorlar .Şahlandık, uçuşa geçtik diyorlar.
Ancak şahlanan elektrik faturaları oluyor, uçuşa geçen besin meblağları oluyor. Doğalgaza dün bir daha artırım yapıldı.
KIŞ GELİYOR, millet KARA KARA düşünüyor. Ben her gün bir ildeyim,
Halinden mutlu olan kimse yok.20 yıldır ülkeyi yönetenler, bu berbat tabloya karşın, yoksulluğa, işsizliğe razı olalım, haksızlık karşısında susalım istiyorlar.
HERKES SUSSA, BİZ SUSMAYIZ.
Yoksulluğa, işsizliğe, haksızlığa razı olamayız. Bu bozuk sistemi kabul etmeyiz.
BİZ BU TERTİBİ BOZARIZ.
Ben daima söylüyorum, diyorum ki;
Evet, Türkiye’de epeyce sayıda parti var . Lakin bu partilerin hepsi birebir.
Fotoğraf tıpkı fotoğraf, yalnızca çerçeve değişik…Bu partiler eski sistemin partileridir.
Bu partiler sıkıntılara palyatif tahliller öneriyorlar.
Biz meselelere esaslı tahliller arıyoruz .Biz, sivrisineklere ilaç sıkmaya değil, bataklığı kurutmaya geliyoruz .Biz Çorumlunun, KAYGISINA DERMAN olmaya geliyoruz.
Bismillah diyerek yola çıktık.
Köylerde, konutlarda, sokaklarda, atölyelerde, bağda, bahçede, tarlada olmaya devam edeceğiz.
Bütün yol arkadaşlarımdan ricam şudur;TDP olarak;
Kutuplaşma, farklı gayrı bitsin istiyoruz.
Biz bu ülkenin insanıyız. Bu toprakların çocuğuyuz. Farklı partilere oy verebiliriz. Farklı kökenlerden gelebiliriz.
Lakin biz ayrılamayız.
Cami de bizim, cem konutu de bizim, Ramazan Ayı da bizim, Muharrem Ayı da bizim. Semah da bizim, zılgıt da bizim, halay da bizim, horon da bizim.
Gittiğimiz yerlere, oy almaya değil; Selam almaya, gönül almaya gidelim,
Keder dinlemeye gidelim.
Kimseyi ötekileştirmeyelim, kimseyi ayırmayalım, kimselerle münakaşa etmeyelim.
Bizim partimizin lisanı sevgi lisanıdır. Bizim arbedeyle işimiz olmaz.
BİZ, SİYASİ LAF EBELİĞİNDEN DEĞİL;
Hizmet yarışından yanayız.
Bütün yol arkadaşlarımdan, bu anlayışla, bu heyecanla çalışmalarını istiyorum.
Sizi, elinizden gelenden daha fazlasını yapmaya çağırıyorum.
Allah’ın müsaadesiyle, Türkiye’yi varlığa, adalete ve huzura biz kavuşturacağız.
Çorum Kongremiz, iyi ve uğurlu olsun. Yolumuz ve talihimiz açık olsun.
İşte Sarıgül’ün o açıklamaları;
“Değerli dava arkadaşlarım , Türkiye’nin her ilinin yaşadığı meseleleri Çorumlular da yaşıyor. Çorum’da işsizlik var, yoksulluk var, geçim ezası var, etraf kirliliği var. Çorum’un ve ülkemizin meselelerini konuşacak olan, çözecek olan politiklerdir. Bizim politikler ne yazık ki iş siyaseti, aş siyaseti, hizmet siyaseti yapmıyorlar. Nasıl milletvekili olurum?
Bir devir daha nasıl seçilirim? Koltuğumu nasıl korurum? Bunu düşünüyorlar.
BİRTAKIM İSİMLERE BAKIYORSUNUZ; GÜYA ALLAH BUNLARI MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN YARATMIŞ!
Bir bakıyorsunuz; Ankara’dan listeye girmiş bir bakıyorsunuz Adana’dan…Bir devir İstanbul’dan, bir periyot İzmirden, bir periyot Bursa’dan bir periyot Antalya’dan seçiliyor. Türkiye’nin başına kaygı olan bir lobi var ! O da siyaset lobisidir.
Bu lobide delege ağaları var, anasından ,milletvekili olarak doğanlar var!
Genel Liderin etrafına çöreklenenler var. Partilerini, yalnızca milletvekili seçilecek yer olarak gorenler var.
BU SİYASET SİMSARLARINA KÂFİ ARTIK DİYECEK VE ALAYINI KONUTLARINA GÖNDERECEĞİZ!
TDP olarak, Hiç kimse 4 devir, 5 devir, 6 devir, 7 periyot, 11 devir milletvekilliği yapamayacak.
Bu ülkenin en kıymetli sorunu; siyasetin düzelmesidir. Siyaset düzelmeden hiç bir şey düzelmez.
Bir ülke düşünün ki; yangın çıkmış, sel olmuş, hudutları yolgeçen hanına dönmüş. Meclis ne yapıyor? Meclis tatil yapıyor. bu biçimde şey olur mu?
Türkiye’nin muhtaçlığı para pul değildir.
TÜRKİYE’NİN MUHTAÇLIĞI; VİCDANLI SİYASETÇİ, VİCDANLI YÖNETİCİDİR.
Sevgili kardeşlerim, dostlarım, dava arkadaşlarım ,ülkeyi yönetenler ,fazlaca yeterli yönettiklerini söylüyorlar .Şahlandık, uçuşa geçtik diyorlar.
Ancak şahlanan elektrik faturaları oluyor, uçuşa geçen besin meblağları oluyor. Doğalgaza dün bir daha artırım yapıldı.
KIŞ GELİYOR, millet KARA KARA düşünüyor. Ben her gün bir ildeyim,
Halinden mutlu olan kimse yok.20 yıldır ülkeyi yönetenler, bu berbat tabloya karşın, yoksulluğa, işsizliğe razı olalım, haksızlık karşısında susalım istiyorlar.
HERKES SUSSA, BİZ SUSMAYIZ.
Yoksulluğa, işsizliğe, haksızlığa razı olamayız. Bu bozuk sistemi kabul etmeyiz.
BİZ BU TERTİBİ BOZARIZ.
Ben daima söylüyorum, diyorum ki;
Evet, Türkiye’de epeyce sayıda parti var . Lakin bu partilerin hepsi birebir.
Fotoğraf tıpkı fotoğraf, yalnızca çerçeve değişik…Bu partiler eski sistemin partileridir.
Bu partiler sıkıntılara palyatif tahliller öneriyorlar.
Biz meselelere esaslı tahliller arıyoruz .Biz, sivrisineklere ilaç sıkmaya değil, bataklığı kurutmaya geliyoruz .Biz Çorumlunun, KAYGISINA DERMAN olmaya geliyoruz.
Bismillah diyerek yola çıktık.
Köylerde, konutlarda, sokaklarda, atölyelerde, bağda, bahçede, tarlada olmaya devam edeceğiz.
Bütün yol arkadaşlarımdan ricam şudur;TDP olarak;
Kutuplaşma, farklı gayrı bitsin istiyoruz.
Biz bu ülkenin insanıyız. Bu toprakların çocuğuyuz. Farklı partilere oy verebiliriz. Farklı kökenlerden gelebiliriz.
Lakin biz ayrılamayız.
Cami de bizim, cem konutu de bizim, Ramazan Ayı da bizim, Muharrem Ayı da bizim. Semah da bizim, zılgıt da bizim, halay da bizim, horon da bizim.
Gittiğimiz yerlere, oy almaya değil; Selam almaya, gönül almaya gidelim,
Keder dinlemeye gidelim.
Kimseyi ötekileştirmeyelim, kimseyi ayırmayalım, kimselerle münakaşa etmeyelim.
Bizim partimizin lisanı sevgi lisanıdır. Bizim arbedeyle işimiz olmaz.
BİZ, SİYASİ LAF EBELİĞİNDEN DEĞİL;
Hizmet yarışından yanayız.
Bütün yol arkadaşlarımdan, bu anlayışla, bu heyecanla çalışmalarını istiyorum.
Sizi, elinizden gelenden daha fazlasını yapmaya çağırıyorum.
Allah’ın müsaadesiyle, Türkiye’yi varlığa, adalete ve huzura biz kavuşturacağız.
Çorum Kongremiz, iyi ve uğurlu olsun. Yolumuz ve talihimiz açık olsun.