Sarıgül, kurultay öncesi başkanlık adaylığını deklare etti

CesHef

Global Mod
Global Mod
Sarıgül, kurultay öncesi başkanlık adaylığını deklare etti Sarıgül, “Edirne’den, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum. Genel Lider adaylığımızın ve kurultayımızın ülkemiz için, partimiz için, milletimiz için güzel olmasını temenni ediyorum” dedi.

TDP Genel Lideri Mustafa Sarıgül, partisinin 26 Eylül’de gerçekleştireceği kurultay öncesi, Edirne’de bir otelde partililerin de iştirakiyle düzenlenen basın toplantısında genel lider adaylığını deklare etti. Sarıgül, partisinin genel liderinin delegeler ile değil, üyelerin kullanacağı oy ile belirleneceğini belirterek, “TDP’de üst üste iki seçim kaybeden önderin, Genel Başkanlığı sona erer. Partimizdeki en yüksek rütbe, parti üyeliğidir. Parti yöneticilerini, milletvekili adaylarını, belediye lider adaylarını ve Genel Başkanı delegeler değil, partiye kayıtlı üyeler seçer. Pekala bu niye değerlidir? Partilerde delege sayısı azdır. Üye sayısı fazlacatur. Az sayıdaki kişiyi yönlendirmek, tesir altına almak daha kolaydır. Delege ağaları da esasen gücünü buradan alırlar. Delegeler, parti içi gayret verir. Üyeler ise ülkeyi yönetme gayreti verir. TDP’nin hedefi, ülke sorunlarına odaklanmak, ülke sıkıntılarını çözebilmek için emek harcamaktır. TDP olarak, 26 Eylül’de yapacağımız kurultayda, genel başkanlığa aday olacakları, partimize kayıtlı üyelerin katılacağını, eğilim yoklamasıyla belirleyeceğiz. TDP Genel Başkanlığına aday olmak isteyenler için süreç başlamıştır. Partiye kayıtlı üyelerimiz kendi vilayet merkezlerinde, oylarını kullanacaklar. Parti üyelerinden en epeyce oy alan, Kurultay’da Genel Başkanlığa aday olacak. Genel Lider adaylığı yarışına partimizde her üye katılabilir” dedi.

‘GENEL BAŞKANLIĞA ADAYIM’

Sarıgül, konuşmasının sonlarında kurucusu olduğu TDP’nin 26 Eylül tarihinde düzenlenecek kurultayda Genel Lider adayı olduğunu deklare etti. Sarıgül, şunları söylemiş oldu:

“TDP iktidarında bizim çözülemeyecek hiç bir sıkıntımız yoktur. Daha uygun bir Türkiye yapmak mümkün. İstediklerimizi hayata geçirmek mümkün ve biz bunu yapacağız. Amaçlarımıza kısa müddette ulaşacağız. Muhtaçlığımız olan tek şey; vicdanlı bir idare ve vicdanlı takımlardır. Türkiye Değişim Partisi; vicdandır, merhamettir, rahmettir, adalettir. Edirne’den, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum. Kendimi evvel Allah’a, daha sonra da TDP’ye gönül veren binlerce üyemize emanet ediyorum. Genel Lider adaylığımızın ve kurultayımızın ülkemiz için, partimiz için, milletimiz için güzel olmasını temenni ediyorum. Yarın başka mevzuları bu saatlerde, Diyarbakır’dan açıklayacağım. Türkiye’ye yeni bir model yeni bir demokrasi anlayışı geliyor. Edirne’de ben iktidarımızın ayak seslerini görüyorum. Edirne’de ben tünelin ucundaki ışığı görüyorum. Bundan dolayı da büyük memnunluk duyuyorum” diye konuştu.

KAYNAK: DHA