Elbette tavanın veya tencerenin sapındaki delik eşyaları asmak içindir. Hayır, sadece bu değil. Girintinin, yemek pişirirken ve kızartırken size yardımcı olan çok özel bir işlevi vardır.
Birçok kişi mutfak eşyasını asmak için tavadaki veya tencerenin sapındaki deliği kullanır. Bu şekilde yerden tasarruf sağlayacak şekilde saklanabilirler ve her zaman ulaşılabilir durumda olurlar.
Tava sapındaki delik pişirmeye yardımcı olur
Ancak saptaki deliğin başka bir amacı daha var: Bu sayede tahta kaşıklar, ek bir tabağa gerek kalmadan, temiz ve dökülmeden yere yerleştirilebiliyor.
Bunu yapmak için kullanılmış tahta kaşığın sapını deliğe sokmanız yeterlidir. Girintinin özel şekli, kepçenin artık doğrudan tencerenin üzerine uzanması anlamına gelir. Sos damlarsa doğrudan tencereye veya tavaya geri düşer. Aynı prensibi bir tencerede de bulabilirsiniz.
Yemek pişirirken kaşığı tavada veya tencerede bırakmak iyi bir fikir değildir. Malzeme ısıdan zarar görür. Çözünebilir veya gözenekli hale gelebilir.
Özellikle tahta kaşıklarda ısı, liflerin açılmasına neden olabilir: kir ve bakteriler nüfuz edebilir, bu da hijyenin artık garanti edilemeyeceği anlamına gelir.
Tencerenin kulpları iyi
Bu arada: Tencerelerin sapı da çok özel bir şekle sahiptir. Üzerine tahta kaşıklar yuvarlanmadan yerleştirilebilir. Ancak pişirme kabının üzerinde sos veya başka bir sıvı olmamalıdır. Aksi takdirde ocağın üzerine damlayacak ve kirlenmesine neden olacaktır. (Bu durumda ocağın hızlı bir şekilde nasıl temizleneceğini buradan öğrenin.)
Bu nedenle bu numara, pirinç veya makarna pişirirken ve aynı zamanda sosları pişirirken daha kullanışlıdır. Başka bir deyişle, her zaman tencerenin içeriğinin karıştırılması gerektiğinde.