Yeni bir saksı toprağı çuvalı açan herkes, başlangıçta oldukça hoş olmayan bir kokuyla şaşırır. Bunu kolayca değiştirebilirsiniz.
Yeni satın alınan saksı toprağı kötü kokabilir ve bu iyiye işarettir. Çünkü koku, substratta bulunan mikroorganizmaların çalıştığının ve organik maddeleri bitkiler için mevcut olan besinlere dönüştürdüğünün bir göstergesidir. Federal Tarım Bilgi Merkezi (BLZ) buna dikkat çekiyor.
Bu, özellikle organik gübre içeren yüzeylerde yaygındır. Örneğin boynuz talaşı, boynuz unu, fito irmik veya guano. Hammadde olarak kompost veya ağaç kabuğu humusu içeren turba içermeyen yüzeyler ve ürünler de çok yoğun koku alabilir.
Püf Noktası: Torbayı birkaç gün önceden havalandırın.
Hassas bir burnunuz varsa, kullanmadan iki veya üç gün önce saksı toprağı olan çuvalı yırtarak açmalı, alt tabakayı biraz gevşetmeli ve hava almasına izin vermelisiniz.
Ve iyi toprağı tanıyabileceğiniz başka bir özellik daha var: Federal Perakende Bahçıvanlar Birliği’ne (BVE) göre ince ufalanan, gevşek yapısı. Birlikte bastırırsanız ve alt tabaka topaklanırsa, bu düşük kalitenin bir işaretidir.