Mucizevi bir tedavi olarak kabul edildi
Bu yüzden patates suyunu atmamak daha iyidir.
Patatesler tamamen pişirildiğinde et suyu genellikle dikkatsizce atılır. Patates suyu gerçek anlamda çok yönlü bir üründür ve evde birçok farklı şekilde kullanılabilir.
Güncelleme: 22.12.2024 – 15:48|Okuma süresi: 4 dakika
Haberleri takip et
Makaleyi paylaş
Alman mutfağının popüler bir garnitürüdür: patates. Statista araştırmasına göre, her Alman, örneğin patates kızartması veya klasik haşlanmış patates olarak işlenmiş 57 kilogram yumru kökü tüketiyor.
Lütfen atmayın: Patateslerden elde edilen pişirme suyu birçok şekilde kullanılabilir. (Kaynak: Rene Traut/imago-images-bilder)
Pek çok insanın bilmediği şey: Ortaya çıkan patates suyu gerçek bir mucize şifadır. Çünkü sıcak demleme kesinlikle evde kullanılabilir. Bunun bir nedeni: Nişasta, A, B ve C vitaminleri gibi pek çok değerli besin, pişirme sırasında patatesten suya aktarılır. Mineraller de pişirme suyuna karışır. Bunlar arasında örneğin
Ancak patates solanin içerir. Toksin özellikle kabukta, yeşil yumrularda ve mikropların geliştiği mikroplarda ve sözde gözlerde bulunur. Toksik bitki maddesiyle ilgili endişeler nedeniyle patates suyu sıklıkla atılır.
Solanin tehlikesi: İyice soyulmuş patateslerin suyunu tereddüt etmeden kullanabilirsiniz. (Kaynak: Panthermedia/imago-images-bilder)
Alman Beslenme Derneği'ne (DGE) göre bu korku yersiz. Patatesin içindeki solanin içeriği “kaybolacak kadar düşük”. Patatesler pişirmeden önce iyice soyulur ve mikroplardan arındırılırsa et suyu mutfakta sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.
Ancak: Çok sayıda kabuklu, yeşil noktalı veya filizlenmiş patates pişiriyorsanız patates suyunu kullanmamak daha iyidir.
Dikkatlice soyulmuş, yeşil lekesi ve filizi olmayan patateslerden elde edilen et suyu sorunsuz bir şekilde içilebilir. Örneğin kuru öksürük için evde çare olarak kullanılır. Bunun için sıcak patates suyunu bir kaşık bal ile karıştırıp içmelisiniz. Kaynatma balgam söktürücü görevi görür ve öksürüğü hafifletmeye yardımcı olur.
Patates suyunu sürekli karıştırarak doğrudan ekleyerek sosları veya çorbaları koyulaştırmak için kullanabilirsiniz. Veya et suyunu, et suyuna benzer bir baz sıvı olarak kullanabilirsiniz. Tadı kesinlikle daha güçlü ve daha yoğun olacaktır. Ayrıca çorbaları et suyunun içerdiği vitamin ve minerallerle de zenginleştirebilirsiniz.
Patates suyu içerdiği mineraller nedeniyle bahçeniz ve ev bitkileriniz için iyi bir sıvı gübredir. Büyümelerini destekler, kimyasal gübrelere ekolojik ve sürdürülebilir bir alternatiftir ve hatta yaprak bitlerine karşı yardımcı olduğu bile söylenir.
Demlemenin önceden iyice soğumasını sağladığınızdan emin olun. Daha sonra bir sulama kabına doldurun ve bitkilerinizi sulayın veya gübreleyin. Ancak suyu yaprakların üzerine dökmeyin, sadece toprağın üzerine dökün. Daha sonra patates suyunu serin bir yere veya buzdolabına koymak en iyisidir. Birkaç gün orada kalır. Tekrar sulamadan önce, bitkilere zarar vermemek için demlemenin tekrar oda sıcaklığında olması gerekir.
bilgi
Ancak gübre olarak sadece tuzsuz patates suyunun kullanılması tavsiye edilir. Çoğu bahçe ve ev bitkisi topraktaki yüksek tuz içeriğini tolere edemez.
Sıcak patates suyu, bahçedeki yabani otlar için basit bir ev ilacı olarak kabul edilir. Suyu doğrudan bitkilerin üzerine dökün. Pişirme suyunun içerdiği nişasta gözenekleri tıkar. Ek olarak, sıcak demleme toprağın üstündeki bitki parçalarını yakar ve bunlar daha sonra ölür. Daha sonra tekrar filizlenmelerini önlemek için kökleri topraktan çıkarmanız yeterlidir. Yabani otları gidermek için hangi ev ilaçlarının kullanılabileceğini buradan öğrenin.
Patates suyunun tıkanmış bir gidere yardımcı olduğu söylenir. Alman Çevre ve Doğayı Koruma Federasyonu (Bund), bunun için hala kaynamakta olan sıcak kahveyi kanalizasyona dökmeniz gerektiğini açıklıyor. Kir ve yağ birikintileri gevşetilir ve kolayca yıkanır. Drenaj borularınızı bu şekilde hiçbir kimyasal madde olmadan nazikçe temizleyebilirsiniz. Drenaj tıkalıysa başka ne yapabilirsiniz? Burada okuyun.
Bu yüzden patates suyunu atmamak daha iyidir.
Patatesler tamamen pişirildiğinde et suyu genellikle dikkatsizce atılır. Patates suyu gerçek anlamda çok yönlü bir üründür ve evde birçok farklı şekilde kullanılabilir.
Güncelleme: 22.12.2024 – 15:48|Okuma süresi: 4 dakika
Haberleri takip et
Alman mutfağının popüler bir garnitürüdür: patates. Statista araştırmasına göre, her Alman, örneğin patates kızartması veya klasik haşlanmış patates olarak işlenmiş 57 kilogram yumru kökü tüketiyor.
Lütfen atmayın: Patateslerden elde edilen pişirme suyu birçok şekilde kullanılabilir. (Kaynak: Rene Traut/imago-images-bilder)
Pek çok insanın bilmediği şey: Ortaya çıkan patates suyu gerçek bir mucize şifadır. Çünkü sıcak demleme kesinlikle evde kullanılabilir. Bunun bir nedeni: Nişasta, A, B ve C vitaminleri gibi pek çok değerli besin, pişirme sırasında patatesten suya aktarılır. Mineraller de pişirme suyuna karışır. Bunlar arasında örneğin
- magnezyum
- ütü
- fosfor
- potasyum
Ancak patates solanin içerir. Toksin özellikle kabukta, yeşil yumrularda ve mikropların geliştiği mikroplarda ve sözde gözlerde bulunur. Toksik bitki maddesiyle ilgili endişeler nedeniyle patates suyu sıklıkla atılır.
Solanin tehlikesi: İyice soyulmuş patateslerin suyunu tereddüt etmeden kullanabilirsiniz. (Kaynak: Panthermedia/imago-images-bilder)
Alman Beslenme Derneği'ne (DGE) göre bu korku yersiz. Patatesin içindeki solanin içeriği “kaybolacak kadar düşük”. Patatesler pişirmeden önce iyice soyulur ve mikroplardan arındırılırsa et suyu mutfakta sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.
Ancak: Çok sayıda kabuklu, yeşil noktalı veya filizlenmiş patates pişiriyorsanız patates suyunu kullanmamak daha iyidir.
Dikkatlice soyulmuş, yeşil lekesi ve filizi olmayan patateslerden elde edilen et suyu sorunsuz bir şekilde içilebilir. Örneğin kuru öksürük için evde çare olarak kullanılır. Bunun için sıcak patates suyunu bir kaşık bal ile karıştırıp içmelisiniz. Kaynatma balgam söktürücü görevi görür ve öksürüğü hafifletmeye yardımcı olur.
Patates suyunu sürekli karıştırarak doğrudan ekleyerek sosları veya çorbaları koyulaştırmak için kullanabilirsiniz. Veya et suyunu, et suyuna benzer bir baz sıvı olarak kullanabilirsiniz. Tadı kesinlikle daha güçlü ve daha yoğun olacaktır. Ayrıca çorbaları et suyunun içerdiği vitamin ve minerallerle de zenginleştirebilirsiniz.
Patates suyu içerdiği mineraller nedeniyle bahçeniz ve ev bitkileriniz için iyi bir sıvı gübredir. Büyümelerini destekler, kimyasal gübrelere ekolojik ve sürdürülebilir bir alternatiftir ve hatta yaprak bitlerine karşı yardımcı olduğu bile söylenir.
Demlemenin önceden iyice soğumasını sağladığınızdan emin olun. Daha sonra bir sulama kabına doldurun ve bitkilerinizi sulayın veya gübreleyin. Ancak suyu yaprakların üzerine dökmeyin, sadece toprağın üzerine dökün. Daha sonra patates suyunu serin bir yere veya buzdolabına koymak en iyisidir. Birkaç gün orada kalır. Tekrar sulamadan önce, bitkilere zarar vermemek için demlemenin tekrar oda sıcaklığında olması gerekir.
bilgi
Ancak gübre olarak sadece tuzsuz patates suyunun kullanılması tavsiye edilir. Çoğu bahçe ve ev bitkisi topraktaki yüksek tuz içeriğini tolere edemez.
Sıcak patates suyu, bahçedeki yabani otlar için basit bir ev ilacı olarak kabul edilir. Suyu doğrudan bitkilerin üzerine dökün. Pişirme suyunun içerdiği nişasta gözenekleri tıkar. Ek olarak, sıcak demleme toprağın üstündeki bitki parçalarını yakar ve bunlar daha sonra ölür. Daha sonra tekrar filizlenmelerini önlemek için kökleri topraktan çıkarmanız yeterlidir. Yabani otları gidermek için hangi ev ilaçlarının kullanılabileceğini buradan öğrenin.
Patates suyunun tıkanmış bir gidere yardımcı olduğu söylenir. Alman Çevre ve Doğayı Koruma Federasyonu (Bund), bunun için hala kaynamakta olan sıcak kahveyi kanalizasyona dökmeniz gerektiğini açıklıyor. Kir ve yağ birikintileri gevşetilir ve kolayca yıkanır. Drenaj borularınızı bu şekilde hiçbir kimyasal madde olmadan nazikçe temizleyebilirsiniz. Drenaj tıkalıysa başka ne yapabilirsiniz? Burada okuyun.