OSTİM Teknik Üniversitesi’ne ‘Sağlıklı ve İnançlı Kampüs’ evrakı

Sefer

Global Mod
Global Mod
OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, pandemin birinci devirlerinden itibaren aldığı tedbirler çerçevesinde Sağlıklı ve Pak Ortamların Geliştirilmesi Belgelendirme Programını muvaffakiyetle tamamladığını deklare etti. OSTİMTech, bu biçimdece Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafınca verilen “Küresel Salgın Bağlamında İnançlı Kampüs” Evrakını almaya hak kazandı.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) kontrollerini geçen, yerleşke içerisinde sağlıklı ve pak ortamları geliştiren, hijyen şartlarını sağlayan, enfeksiyon denetim tedbirlerini uygulayan OSTİM Teknik Üniversitesi, İnançlı Yerleşke Evrakı ile belgelendirildi. OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyet Lideri Orhan Aydın, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, ‘Güvenli Yerleşke Belgesi’ni TSE Lideri Prof. Dr. Adem Şahin’in elinden aldı. Evrak, global salgın bağlamında OSTİM Teknik Üniversitesinin gerekli sıhhat ve paklık koşullarını yerine getirdiğini gösteriyor.

ÖĞRENCİLERİMİZ GÜVENDİ

İnançlı bir yerleşke olarak tescil edilmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen OSTİM Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri Zeki Şimşek, Covid-19 Salgını ülkemizde yayılmaya başladığı andan itibaren üniversitede de önlemleri ihtimamla aldığını tabir etti. Şimşek, Sıhhat Bakanlığımız ve Bilim Kurulu’nun aldığı önlemler çerçevesinde Üniversitemizde bu önlemlerin alınasını harfiyen uygulamaya başladıklarını vurguladı. bu biçimdece “Küresel Salgın Bağlamında TSE Covid-19 İnançlı Kampüs” evrakını aldıklarını belirten Zeki Şimşek, bu belgeyi almanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Pandemi ortaya çıktığı birinci andan itibaren akademik ve idari insan kaynaklarının süreçle ilgili çalışmaya başladığını lisana getiren OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, Türk Standartları Enstitüsünün kendi kaynakları ve deneyimiyle geliştirdiği standarda uygun olarak gerekli koşulların sağlandığını lisana getirdi.

Prof. Dr. Murat Yülek, “Küresel Salgın Bağlamında İnançlı Kampüs” evrakıyla velilerin de öğrencilerin de güvenebileceğini tabir etti. Yülek, TSE standartlarına uygun olarak cuma günü üniversite mezuniyet merasiminde veli ve öğrencilerle bir ortaya geleceklerini belirtti.

ETRAFIMIZA OLAN DUYARLILIĞIMIZI ARTTIRMALIYIZ

bir daha yaşanabilir bir dünyada yaşamak istiyorsak hepimiz hayat ve tüketim usulümüze dikkat etmeli ve etrafımıza olan duyarlılığımızı arttırmalıyız diyen OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyet Lideri Orhan Aydın, “Covid-19 Salgınının ortaya çıkışı ve tesirlerine daha epey baş yorarak bundan daha sonraki hayatımızı değiştirmek için düzgün bir yol çizebiliriz” tabirlerini kullandı.

Bir eğitim kurumu olarak üniversiteye daha fazlaca misyon düşüyor diyen Orhan Aydın, “Covid-19’da kurtulmak ve ondan sonrasında benzerilerini yaşamamak için kurumumuzun yaptığı bu çalışma epey değerli” dedi. Orhan Aydın, tüm önlemleri ve nizamı Üniversitemizde uygulamamıza ve TSE Dokümanını almamıza yardımcı olan Türk Standartları Enstitüsü ve OSTİM dostu olan TSE Lideri Prof. Adem Şahin’e teşekkür ederiz diyerek kelamlarını sonlandırdı.

PANDEMİ BİZE SÜRDÜRÜLEBİLİR HAYATIN KIYMETİNİ ÖĞRETTİ

Pandemi ile yaşadığımız hayatın ne kadar değerli olduğunu fark ettik. Dilerim beklediğimizin üzerinde dersler çıkarmış olalım ve bunu ömrümüzün gelecek periyotları için yeterli tahlillerde kullanmaya çaba edelim diyerek kelamlarına başlayan TSE Lideri Prof. Dr. Adem Şahin, “Bugün kıssasını kuruluşundan itibaren bildiğim ve kendisini “Sanayi Dünyasının Üniversite olarak tanımlayan bir üniversitenin içerisinde bulunuyoruz. Malum Sanayi Dünyasının Üniversitesi, akademik hayata gönül vermiş hocalarımız tarafınca da takdir edilecektir ki Türkiye’nin dilek ettiği neticeyi alamadığı bir üniversite- sanayi iş birliği sıkıntısını de daima aklımıza getirmekte, gündemimizde tutmaktadır.

Kıymetli Mütevelli Heyet Liderimiz Sayın Orhan Aydın’ın sanayi vizyonundan ve daha değerlisi hayli yakın vakte kadar Ankara’nın yalnızca memur kenti bulunmasına karşı “Ankara bir sanayi şehridir” çabasından yakinen haberdarım. Bunun da bir üniversiteyle taçlandırılmasını ve bu üniversitenin de birinci mezunlarını bu periyot veriyor olmasını epey önemsiyorum, iyi olsun diyorum. Üniversitenin emin adımlarla yoluna devam edeceğine inanıyorum” dedi.