Neden eski bira boşa gitmemeli?

Sefer

Global Mod
Global Mod



Bayat biranın çöpe gitmesine gerek yok. Bitkilere gübre olarak neden uygundur ve nelere dikkat edilmelidir?


Her zaman bitki deposundan alınan pahalı birinci sınıf gübre olmak zorunda değildir; kahve telvesi, yumurta ve muz kabuğu ve hatta çay gibi çeşitli ev ilaçları da gübre olarak uygundur.


Ve eğer bir gece parti yaptıktan sonra dairenizde bayat bira şişeleri bulursanız, onları kanalizasyona dökmemelisiniz. Bira, potasyum, fosfor ve magnezyum gibi bitkiler için önemli olan birçok besin maddesi içerir. Potasyum ve magnezyum bitkilerdeki temel besin maddeleri arasındadır. Bu nedenle çoğu geleneksel gübrede de bulunabilirler.


Birayı gübre olarak idareli kullanın


Ancak birayla gübreleme yaparken aklınızda bulundurmanız gereken iki şey var. Bir yandan, aslında yalnızca artık karbonatlı olmayan bayat bira kullanmalısınız. Bu, bitkilerin köklerine ve hücrelerine zarar verebilir. Alternatif olarak, bir şişeyi açıp gece boyunca bekleterek karbondioksitin dışarı çıkmasını sağlayabilirsiniz.


Bira gübresiyle ilgili ikinci sorun: alkol. Alkol insanlarda olduğu gibi bitkilerde de hücre zehiri görevi görür. Bu nedenle gübrelemede aşırıya kaçmamalısınız; iki haftada bir yeterlidir. Birayı suyla seyreltirseniz daha da iyi olur. Oran 2:1 olmalıdır; örneğin 250 mililitre biranın 500 mililitre suyla karıştırılması. Köklere yakın sulamak en iyisidir.


İpucu: Alkolsüz bira alkollü biradan bile daha iyidir. Burada da mümkünse daha fazla karbondioksit olmamalıdır.


Ancak bira sadece gübre olarak kullanılamaz; aynı zamanda bitkilerin yapraklarının parlamasına da neden olabilir. Bunu yapmak için bir bezi su ve bayat bira karışımına batırın ve yaprakları cilalayın. Olumlu yan etkisi: Karışım aynı zamanda bitkiyi zararlılardan da korur.
 
Üst