Mutfak hijyeni: su ve sabun yeterli mi?

Sefer

Global Mod
Global Mod



Salmonella, campylobacter veya küf, rahatsız edici gastrointestinal enfeksiyonları tetikleyebilir. Peki yemek pişirdikten sonra her şeyi dezenfekte etmeli misiniz?


Sabun ve su yeterli olmadığında


Ancak, özel temizlik maddelerinin gereksiz olduğu her zaman doğru değildir. Çünkü sabun ve su, salmonella veya kampilobakter enfeksiyonlarını önlemede yeterli değildir. Bu nedenle, et veya yumurta veya çözülmüş çiğ et gibi çiğ hayvan ürünlerini işledikten sonra her şeyi iyice temizlemelisiniz.


İdeal olarak, pişirme kaplarını bulaşık makinesine koyup hijyen veya 65 derece programını çalıştırırsınız. Bulaşık makinesine konulamayan her şey dezenfektan spreyler veya sirke gibi temizlik maddeleriyle temizlenmelidir. Et suları, buz çözme suyu veya yumurta artıkları bulaşmış olabilecek yüzeyleri unutmayın. Daha sonra temiz su ile duruladığınızdan emin olun.


Ayrıca Salmonella veya Campylobacter enfeksiyonu varsa temizlik için sabun ve su da yeterli değildir.

Tehlike


Temizlik bezlerini temizlikten hemen sonra 60 derecelik yıkamaya koymalısınız.
 
Üst