Mete Fayda: Bu vatanın köprü ayağı kadar ehemmiyeti yok mu

CesHef

Global Mod
Global Mod
Mete Fayda: Bu vatanın köprü ayağı kadar ehemmiyeti yok mu CNNTürk’te Başak Şengül’ün sunduğu ve “İBB’de Terör İltisaklı Çalışanlar” konusunun ele alındığı Akıl Çemberi programına katılan Mete Fayda, HDP ile PKK bağının kamuoyundan bilhassa gizlendiğine dikkat çekerek çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

“PKK’NIN TÜRKİYE’YE YÖNELİK AMACINDA NE DEĞİŞTİ?”

Güvenlik siyasetleri uzmanı Mete Fayda, 15 Temmuz daha sonrasında” FETÖ’nün siyasi ayağı kim” sorusuna her insanın karşılığını aradığını hatırlatarak “Peki PKK’nın siyasi ayağı kim sorusunda hiç kimsenin kuşkusu var mıdır” dedi. ” Herkes kimin ayak olduğunu bilir, fakat hiç kimse PKK’nın emelinin ne olduğu konusunda tartışmaz” diyen Fayda PKK’nın nasıl bir örgüt olduğu konusuna değinirken “PKK, birşeyler yapacağız ve daha sonrasında Türkiyelileşeceğiz mi diyor, hayır. Örgütün söylemiş olduği şey Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmak, yıktıktan daha sonra bir toprağı ayırmak ve bağımsız bir Kürdistan kurmak. “

“HİÇ KİMSE BU SORUNUN KARŞILIĞINI MERAK ETMİYOR”

Bunun siyaset ötesi bir durum olduğunu anlatan Fayda, 2023 yılının yalnızca bir seçim yılı olmadığını bununla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yılı olduğunun altını çizerek “100.cü yıla giderken “Ben bu ülkeyi yıkacağım” diyen bir örgüt var. Bunun siyasi ayağı olarak da kendisini zikretmekten en ufak bir rahatsızlık duymayan bir durum var ortada. Hiç kimse bu sorunun yanıtını merak bile etmiyor.” dedi.

“BATI CEPHESİNDE VERİLEN ŞEHİT SAYISI İLE TERÖRE KARŞI VERİLEN ŞEHİT SAYISINI KIYASLAYIN”

Kurtuluş Savaşı’nda Batı Cephesi’nde verilen şehit sayısının terörle çabada verilen şehit sayısı ile kıyaslanmasını isteyen Fayda “Kıbrıs Savaşı’nda verilen şehit sayısına bakın, barikatlar devrinde verilen şehit sayısına bakın. Vatan dediğimiz şey siyaset ötesi bir şeydir. Ne niyetiniz olursa olsun, siyasetiniz ne olursa olsun Tayyip Erdoğan’dan vatandan daha fazla nefret edemezsiniz. Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun diyesilecek bir vatanseverin olabileceğini benim başım almıyor. ” dedi.

“BARİKATLAR DEVRİ ÖNCESİ HDP’YE YAPILAN TENKİTLERİN YÜZDE 90’I CHP SEÇMENİNDEN GELİYORDU”

Barikatlar periyodunda tüm vaktini o bölgede geçirdiğini anlatan Mete Fayda “Bir vatansever olarak benim orada gördüklerim ve yaşadıklarımdan daha mı azını Türkiye’de gördüler. Barikatlar devrinde yaşananlara sadece ben mi şahit oldum. Ben mi gidip orada belgesel çekip yayınladım. Barikatlar periyodu öncesinde HDP’ye yapılan tenkitlerin yüzde 90’ı CHP seçmeninden gelirken bugün ne oldu da birebir şahıslar “niçin HDP’li diye tutuklanıyor, niçin içerde diye sorusuyla karşılaşabiliyoruz. Ne kabahati vardi diye soranlar Barikatlar devrinde her gün televizyonlarda toplumsal medya hesaplarınızda ver miyor muydunuz” dedi.

“HERKESİN UYMAK ZORUNDA OLDUĞU TEK BİR KIRMIZI ÇİZGİ VAR”

Siyasetin bir uzlaşma sanatı olduğunu fakat bunun bir sonunun olduğunu lisana getiren Fayda, ” Bu hudut sizin koyduğunuz kırmızı çizgilerdir” dedi. Fayda devamla “Bunun ötesinde daha büyük bir kırmızı çizgi var, o da Vatan çizgisidir. Bunun üstüne kurulur bütün partiler. Bunun üstüne kurulur yeminler. Meclis’te ülkesi için yemin edenlerin ülkeyi parçalamak hareketinde bulunamaz” diyerek kelamlarını sürdürdü.

“KÖPRÜNÜN AYAĞI KADAR VATAN TOPRAKLARI İLE İLGİLENSEYDİNİZ HİÇBİR SORUN YAŞANMAZDI”

Fayda sonrasındasında “PKK, Abdullah Öcalan, bölgedeki öbür faaliyetleriyle ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle ilgili HDP’nin o periyotta savunduğu yahut vazgeçtiği her hangi bir konumu var mıdır” diye sordu. Fayda bunun üzerine “Ben şunu sorarım HDP değişmemişse, PKK değişmemişse biz mi değiştik, hassasiyetlerimiz mi değişti, vatan sevgimiz, ülkemizin geleceği ile ilgili kanılarımız mi değişti. Bir orta “oldukça para gitti” diye gündeme getirdiğiniz köprünün ayağı kadar vatan toprakları ile ilgilenseydiniz hiç bir sorun yaşanmazdı” dedi.

KAYNAK: HABER7