MEB’den öğretmen adaylarına müjde: Öğretmenlik müracaatında koşullar genişletildi

Sefer

Global Mod
Global Mod
Ulusal Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamada, şu tabirlere yer verildi:

Ulusal Eğitim Bakanlığı, öğretmen gereksinimini karşılamak üzere 29 Haziran 2020 tarihindeki Talim ve Terbiye Konseyi sonucu ile pedagojik formasyon programı/pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını muvaffakiyetle tamamlayanların öğretmenliğe müracaat hakkını iptal ederek Bakanlık ve Yükseköğretim Heyeti (YÖK) iş birliği ile açılan/açılacak olan öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programını muvaffakiyet ile tamamlama şartı getirmişti.
Lakin, sonucun üzerinden 14 ay geçmesine karşın hiç bir yükseköğretim kurumunda öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı açılmadı.
Talim ve Terbiye Konseyi oluşacak mağduriyetleri önlemek üzere toplanarak kelam konusu sonucu “Bakanlık ve Yükseköğretim Heyeti (YÖK) iş birliği ile açılan/açılacak olan öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı ya da pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını muvaffakiyetle tamamlayanların öğretmenliğe müracaat yapabilecekleri” biçimde genişletti.”