Makarna tek kelimeyle harikadır: Hazırlanması hızlıdır ve tadı lezzetlidir. Ancak makarna suyunu boşaltırken yanlış yaptığımız bir numara var.
Makarna al dente olduğunda daha lezzetli olur. Ancak zamanında pişirme suyundan çıkarılmalıdır. Bazı ev aşçıları bunu, kapağı hafifçe kaydırarak tencerenin üzerine yerleştirerek ve ardından oluşan küçük boşluktan suyu dökerek yapar. Ancak bu numarayı kullanırken bir veya iki eriştenin tenceredeki boşluktan düşmesi alışılmadık bir durum değildir. Bu özellikle spagetti için geçerlidir.
Bazıları ise sadece makarna süzgecini kullanıyor: lavaboya koyuyorlar, içindeki pişirme suyunu ve makarnayı içeren tencereyi boşaltıyorlar. Makarna süzgecinde hızlıca sallayın ve makarnanız servise hazır hale gelsin. Ancak mutfak lavabosundaki makarna süzgeci pek de hijyenik değil. Çoğunun ayakları küçük olmasına rağmen, örneğin spagetti veya diğer ince erişteler deliklerden geçerek lavabonun tabanına dokunabilir.
Makarna elek numarası böyle işliyor
Aşağıdaki numara daha iyidir:
- Makarna al dente kıvamına gelince tencerenin kapağını çıkarın.
- Makarna süzgecini kavisi içe bakacak şekilde tencereye yerleştirin.
- Makarna süzgecinin tencereye iyice oturması gerekir. Mümkünse elek ile saksı iç duvarı arasında boşluk veya boşluk olmamalıdır.
- Makarna süzgecini tencereyle birlikte sıkıca tutun ve şimdi pişirme suyunu dökün.