Lütfü Türkkan, MİT tırları kumpasına ait saklı dokümanları Dündar’dan evvel temin etmiş

CesHef

Global Mod
Global Mod
Lütfü Türkkan, MİT tırları kumpasına ait saklı dokümanları Dündar’dan evvel temin etmiş ÂLÂ Partili Türkkan’ın MİT TIR’ları dokümanlarını, “Devletin saklı kalması gereken ayrıntıları siyasal yahut askeri casusluk gayesiyle temin etmek” cürmünden ceza alan firari Can Dündar’dan evvel temin ettiği ortaya çıktı. Şehit yakınına küfür ederek büyük reaksiyon toplayan Türkkan’ın, Dündar’dan yaklaşık 8 ay evvel ayrıntıları toplumsal medya hesabından paylaştığı belirlendi.

“GİZLİ KALMASI GEREKEN BİR BELGEYİ SİYASİ VE ASKERİ CASUSLUK YAPMAK HEDEFİYLE SERVİS ETMİŞTİR”

Mevzuyu gündeme getiren AK Parti MKYK Üyesi Av. Mücahit Birinci “Şimdi Lütfü Türkkan’ın natürel son günlerdeki halini gördük, biliyoruz. Ama onu haricinde da bir konu var. Lütfü Türkkan, yalnızca şehit yakınına hakaret eden bir şahıs değil, hem de MİT’e ilişkin zımnî kalması gereken belgeyi, biz 2014’ün Eylül ayında ifşa ettiğini kendi tweetinden tespit ettik. Bu daha evvel nasıl gözden kaçırılmış o tabi bir soru işareti. Fakat artık gözden kaçırılmamış ve ceza vakit aşımı, soruşturma vakit aşımı geçmemiş vaziyette. Tweeti 29.09.2014 tarihindeki atıyor. Ben bunu kendi toplumsal medyamdan da yayınladım ve Cumhuriyet başsavcılarımızın dikkatine sundum. Ne diyor; ‘Adana’da durdurup aranan tırlara ilişkin arama tutanağı’ diyor. Tutanağı da yayınlıyor; ‘Bu silahlar El-Nusra’da mı? IŞİD’de mi? PKK’da mı artık?’ diye soru soruyor. Birebir konuyla alakalı yargılanan bahtları biliyoruz. Can Dündar örneğin yargılanmıştı. Çok enteresan olan bu Can Dündar’ın bunu yayınladığı tarih, 27 Mart 2015 bakın Lütfü Türkkan Can Dündar’ın bunu yayınlamasından daha evvel Twitter’dan kapalı kalması gereken bir belgeyi yayınlıyor. ötürüsıyla bu cürümdür. Bu T.C.K 328-(1) 329 noktasında benim kanaatime bakılırsa cürümdür. Saklı kalması gereken bir belgeyi siyasi ve askeri casusluk yapmak gayesiyle servis etmiştir. Kamuoyunun önünde açıklamıştır. ötürüsıyla bu cürmün bir karşılığı olması gerektiği kanaatindeyim. O yüzden ben bunu gerek Twitter hesabımda gerekte artık vatandaşlarımıza duyuruyorum. Bunun bir ihbar olarak kabul edilmesi lazım Cumhuriyet Başsavcılarımız tarafınca” dedi.

“FİKRET SEÇEN İLE TÜRKKAN’IN BİR BAĞLANTISI VAR MIYDI?”

Türkkan’ında yargılanması gerektiğini tabir eden Birinci: “Belge kim tarafınca servis edilmiştir. O epey değişik olan bir nokta. O evrakın servis edilmesinin söyleyeceğim ihtimalden öteki ihtimal yok. Kim tarafınca servis edilir biliyor musunuz? Zımnî kalması gereken evraklardır, arama tutanağıdır. Arama tutanağında kalemler teker teker zikredilmiştir. O tırın ortasında ne bulunduğu zikredilmiştir. O arama tutanağında imzası bulunan Türk üniformasını gasp etmiş alçakların tamamı FETÖ soruşturmasından ByLock’çu olarak şu anda ya mahkum ya firari. ötürüsıyla FETÖ mensupları, bunları onların dışında elde etmesi epey sıkıntı, mümkün değil. Şunu biliyoruz tabi hani şu soruyu sormak lazım örneğin Fikret Seçen’le Lütfü Türkkan’ın bir münasebeti var mıydı? Fikret Seçen kimdir? Zekeriya Öz’ün başsavcı vekilidir. ötürüsıyla firaridir şu anda. ötürüsıyla bu Gebze’de de bakılırsav yapmış bir savcıdır. Fikret Seçen firaridir mensuptur, örgüte mensuptur. Onla olan bir ilgisi var mı bu soruyu kendini cevaplaması lazım. Onla bu sıkıntılarla alakalı onla görüşmüş mü? üzere ayrıntıları kendisine açıklaması lazım biz kendisine bu açıklamayı bekleriz. Ancak onun haricinde bu soru haricinde gün üzere açık olan bunu kamuoyuyla paylaşmış olması ve bu cürümdür. Can Dündar, bundan ceza almışsa Can Dündar’ın ceza almasını biliyorsunuz 328-(1)’den ceza aldı. 18 yıl 9 ay ceza aldı. ötürüsıyla Can Dündar’ın tıpkı cürümden ceza almasını karşılığında Lütfü Türkkan’ın bu hususta soruşturmaya tabi tutulmaması yahut yargılanmaması benim kanaatime bakılırsa hukuken mümkün değildir. Kıymetli olan şu bunun soruşturmayı tabi tutulması elzemdir. Can Dündar’ın bu noktada soruşturulup bu şahsın, Can Dündar’dan daha evvel bu biçimde bir belgeyi açıklamış bir şahsın yargılamadan vareste tutulması adalet düzeneği incitir. Bundan daha sonra bir izah gelecek mi ona bakacağız. Ancak bu izahdan farklı bir durum bunun hesabını tabi bağımsız Türk yargıçları ve soruşturmayı yürüten savcıların verecektir” diye konuştu.

KAYNAK: İHA