Lider Erdoğan’la gündeme gelen Mersinli Çiftçi’den, Akşener’e davet

CesHef

Global Mod
Global Mod
Lider Erdoğan’la gündeme gelen Mersinli Çiftçi’den, Akşener’e davet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2006 yılında başbakanlığı devrindeki Mersin programı sırasında yaşadığı tartışmayla gündeme gelen Mersinli çiftçi Kemal Öncel, UYGUN Parti Genel Lideri Meral Akşener’e, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin ipiyle yürümeyin” diye seslenerek, halkın kendisinden üçüncü ittifakı beklediğini argüman etti.

UYGUN Parti Genel Lideri Akşener, esnaf buluşmaları kapsamında Mersin’e geldi. Dün akşam Mersin’e gelen Akşener, bugün birinci programını Faziletli ilçesinde gerçekleştirdi. sonrasındasında Mersin’e geçen Akşener, merkez Akdeniz ilçesi Yoğurt Pazarı önünde partililer tarafınca karşılandı. Burada bir tantunici dükkanına giren Akşener, esnafla işlerinin nasıl gittiğine ait sohbet etti. Tantunicilerin külfetini dinleyen Akşener, askıda tantuni için dükkana bir ölçü para bıraktı. ondan sonrasında bir giysi mağazasına girerek esnafla görüşen Akşener, burada da gereksinimi olan birine verilmek üzere bir kıyafet alarak mağazada bıraktı.

MERSİNLİ ÇİFTÇİ KEMAL ÖNCEL, AKŞENER’İN ÖNÜNÜ KESTİ

Akşener, giysi mağazasından çıktığı anda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yıllar evvel Mersin programındaki tartışmasıyla Türkiye gündemine oturan çiftçi Kemal Öncel tarafınca önü kesildi. Akşener’e, “Sizi takdir ediyoruz, sizi seviyoruz” diyen Öncel, halk ismine özel bir istirhamı olduğunu lisana getirdi. Öncel, “Benim kim olduğumu biliyorsunuz, genel lider olduğunuzda da görüşmüştük hatırlarsanız. Siyasi konjonktürü epeyce yakından takip ediyorum. Halk sizden üçüncü ittifakı bekliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ipiyle yürümeyin. Onlardan ne köy olur ne kasaba. Bağlı eşek bile güvenilmez Cumhuriyet Halk Partisi’ne. Tamam, hayat kıymetli, ne acılar çektim, buna karşın diyorum ki, gelin Cumhurbaşkanı ile bir görüşün, Bahçeli ile bir görüşün fakat görüşün. ‘Gidin onlara katılın’ demiyorum, takdir sizindir lakin 15 vekil verdiler, siz sokağa çıktınız onların reytingi arttı. CHP’den o kadar insan ‘İYİ Parti’ diyordu ki, artık konsolide ettiler. Sizi samimiyetimle karşılıyorum, kalben karşılıyorum. Sizin huzurunuza ‘Türkiye’nin, GÜZEL Parti’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın bana muhtaçlığı var, seçilecek yerde aday gösterin hem Türkiye’de hem oy buhranında boğayım sizi’ diyecektim lakin bugün bundan vazgeçtim. İstirham ediyorum, insanların gururuyla oynayanlara ‘şerefsiz’ derler değil mi? Cumhuriyet Halk Partisi ve önderi, geldi beni sırtımdan Mersin’de vurdu. Sırtımdan vurdu ayağıma gelen adamlar. Evvel başıma geldi dedim bunlara, baktım ki beni kullanıp attılar, ne kelamlar ne vaatler verdiler bana, pazarlıkla geldiler bana. Ben sizin huzurunuzdayım. Terbiyesizlik olarak addetmeyin, ülke sizi seviyor, millet sizi seviyor fakat Cumhuriyet Halk Partisi; herkes oraya ‘hayır’ diyor” diye konuştu.
Meral Akşener, Öncel’i dinledikten daha sonra teşekkür ederek, esnaf seyahatine devam etti.

KAYNAK: İHA