Taze laleler ile baharı evinize taşıyın. Ancak çoğu zaman kesme çiçekler birkaç gün sonra çoktan solmuş ve başlarını sarkıtmışlardır. Laleler vazoda çok daha uzun süre dayanır.
Özellikle son aylarda iç mekan bitkileri apartmana hakim olduktan sonra, eve yavaş yavaş taze renkler geri geliyor. Kırmızı, sarı, pembe ve turuncu laleler bahar coşkusunu oturma odasına taşıyor.
Ancak Kuzey Ren-Vestfalya Ziraat Odası, zambak bitkilerinin vazoda daha uzun süre dayanmasını sağlamanın o kadar kolay olmadığını söylüyor. Çünkü oldukça talepkarlar.
Bulutlu çiçek suyu yok
Lalelerin tadını uzun süre çıkarabilmeleri için temiz, ılık suya konulmaları gerekir. Bu, hava bulutlu hale gelir gelmez veya sıvıda kırıntılar oluşur oluşmaz değiştirilmelidir. Vazo suyunun her iki ila üç günde bir temiz, tatlı su ile değiştirilmesi idealdir. Bu, bakteri üremesini önler ve tazeliği koruyan maddeleri gereksiz kılar.
Kesme çiçekler çok susadıkları için su seviyesi de düzenli olarak kontrol edilmelidir.
Ancak
Lale buketinizi daha uzun süre saklamak istiyorsanız vazoyu çok fazla suyla doldurmamalısınız. Lalelerin sapları suda sadece üç santimetre derinliğe kadar olmalıdır. Nedeni: Laleler ne kadar az suya sahip olurlarsa o kadar yavaş büyürler.
Makas ve meyve yok
Laleler vazoya girmeden önce keskin bir bıçakla kesilir. Ancak dikkatli olun: Makas bir alternatif değildir, çünkü makası kesmek laleye zarar verir. Lalelerin sevmediği bir diğer şey de meyvedir. Çünkü bu, lalenin doğal düşmanı ve yaşlanma ajanı olan olgunlaşma gazı etileni serbest bırakır.
Neden? Bunun nedeni meyvenin dışarı çıkardığı olgunlaşma gazı etilendir. Bu gaz ayrıca çiçeklerde yaşlanma sürecini hızlandırabilir. Lale Tanıtım Hollanda buna dikkat çekiyor.
güneşte yer yok
Laleler de serinliği sever. Açık olan bir şey var: Isıtıcının hemen yanında veya doğrudan güneş ışığı alan pencere pervazında, kesme çiçekler için çok sıcak. 500’den fazla lale yetiştiricisi ve yetiştiricisi derneğine göre, bu tür yerler dayanıklılıkları açısından ideal değil.