Kursiyerler model uçak konusunda eğitim alıyor

Sefer

Global Mod
Global Mod
Rektör Şahin, birlikteinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz ve Spor ve Sıhhat Alanında İhtisaslaşma Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Lalehan Akyüz’le bir arada model uçak atölye çalışmalarını yerinde inceledi. Kursun temel maksadının havacılığı sevdirmek ve ihtisaslaşma kapsamında kente somut katkı verebilecek yeni işiler üretmek olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, “Kısa müddet evvel başlayan eğitimler 36 kursiyerin iştiraki ile devam ediyor. Teorik derslerde uzmanlar, bir hava aracının uçma prensipleri, kanat yapısı, elektronik ve mekanik aksam, plan okuma üzere temel mevzular hakkında bilgiler veriyor ve daha sonrasında kursiyerlerimiz model uçaklarını inşa ediyor” dedi.

Atölye çalışmalarının devam ettiğini ve ihtisaslaşma kapsamında ASÜ’nün kente yeni ve farklı alanlarda somut katkı vermeyi sürdürdüğünü de kaydeden Prof. Şahin, “İhtisaslaşma eğitim, toplumsal, bilimsel ve kültürel aktiflik, altyapı konseyimi, gereç tasarımı, üretim üzere hayli taraflı bir müddetç. Biz, bu süreçlerin her birisinde mümkün olan en düzgün işleri ortaya çıkarmak ismine çalışıyoruz. Model uçak kursu da bu çalışmalardan birisi. Emeği olan herkese epeyce teşekkür ediyor, kursiyerlerimize muvaffakiyetler diliyoruz” dedi.

THK Eğitmenleri Fatih Tertipçi, Ferhat Güney ve Resul Asarbükü tarafınca verilen eğitimlerde havacılık alanına ilgi duyan akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler yer alıyor.