Kılıçdaroğlu’nun Bayraktar SİHA ‘U’ dönüşü: Erdoğan’dan evvel ben destekledim

CesHef

Global Mod
Global Mod
Kılıçdaroğlu’nun Bayraktar SİHA ‘U’ dönüşü: Erdoğan’dan evvel ben destekledim Türkiye’nin yerli ve ulusal olarak ürettiği Bayraktar İHA ve SİHA’lar terörle çabada, Azerbaycan’ın Karabağ zaferinde, artık de Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal teşebbüsünde Rus ordusuna karşı kendini dünyaya ispat ederken, yabancı basın dahil tüm dünya Bayraktar SİHA’larını yere göğe sığdıramadı.

Hal bu biçimdeyken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün yapmış olduğu açıklama ise CHP’nin geçmişte Bayraktar’a karşı ortaya attığı skandal iftiralar ve kötüleyici kelamları akıllara geldi.

KILIÇDAROĞLU: BAYRAKTARLARI ERDOĞAN’DAN EVVEL DESTEKLEDİM

CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün gerçekleştirdiği görüşmede, ” SİHA var evet ancak her şey SİHA’dan ibaretmiş üzere davranmak da hakikat değil. Ayrıyeten olağan olarak SİHA da yapılsın, İHA da yapılsın. Ben o SİHA’ların yapıldığı fabrikayı Erdoğan’dan evvel gezmiş, baba oğul Bayraktarları Erdoğan’dan evvel desteklemiş biriyim. Selçuk Bayraktar’ın babası çabucak hemen hayattaydı bu biçimdelar. Eski Refah Partilidir. Fabrikaları İkitellide’ydi. Kendilerine haksızlık yapıldığını, engellendiklerini düşünüyorlardı. Gittim gezdim, kendilerini dinledim. Hazırladıkları görselleri izledim” açıklamasında bulundu.

CHP’DEN U DÖNÜŞÜ

Bilhassa Ukrayna’daki savaş niçiniyle tüm dünyanın Bayraktar SİHA’larla ilgili övgü dolu kelamlarından daha sonra, taraflı tarafsız herkes tarafınca büyük bir beğeniyle takip edilen ulusal teknoloji atılımları karşısında muhalif olmayı göze alamayan Kılıçdaroğlu ve CHP’nin geçmişte yapmış oldukları açıklamalar hafızalara kazındı.

SİHA’LARA KARŞI PKK’YI SAVUNMUŞTU

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, SİHA’larla ilgili skandal tabirlere başvurmuştu. O günlerde PKK’lı teröristlere karşı kullanılan SİHA’lar için “BAYRAKTAR isimli Silahlı İnsansız Hava Araçları sivil yurttaşları vurdu, öldürdü. Bütün alçaklığınıza karşın bunu teşhir etmeye devam edeceğim.” diyen Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatılmıştı.

SİHA DÜŞMANI TANRIKULU KILIÇDAROĞLU’NUN SAĞ KOLU

Sezgin Tanrıkulu’nun SİHA’larla ilgili yapmış olduğu bu açıklamaya o günlerde ne Kılıçdaroğlu karşı çıktı ne de CHP’den kınayan bir ileti yayımlandı.

Kılıçdaroğlu’nun ‘Bayraktar’a Erdoğan’dan evvel ben dayanak oldum’ kelamlarını söylemiş olduği günün öncesinde ise en yakınındaki ismin Sezgin Tanrıkulu olması dikkatlerden kaçmadı.

BAĞIŞ İFTİRASINDA BULUNDULAR

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve vekilleri Sezgin Tanrıkulu’nun akabinde bu sefer sahne Veli Ağbaba’ya kaldı.

CHP Genel Lider Yardımcısı Veli Ağbaba, İHA ve SİHA’ların üreticisi T3 Vakfı’na yönelik temelsiz suçlamalarda bulundu.

İftiralarıyla İHA ve SİHA üreticilerini karalamaya çalışan Ağbaba, T3 Vakfı’nın dene-yap atölyeleri içi İBB’den bağış ve tahsis aldığını sav etti.