Kılıçdaroğlu aday olursa yerine kim geçecek? Dikkat çeken isimler! Bomba tezler

CesHef

Global Mod
Global Mod
Kılıçdaroğlu aday olursa yerine kim geçecek? Dikkat çeken isimler! Bomba tezler CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışılmaya devam ediyor.

Erken seçim çıkışlarıyla gündeme gelen Kılıçdaroğlu’nun adaylık ihitmali güçlenirken, Sabah Gazetesi Müellifi Mahmut Övür, CHP başkanının adaylığı durumunda Kılıçdaroğlu’nun yerine geçecek isimler hakkında dikkat çeken tabirler kullandı.

Mahmut Övür’ün yazısı şöyle;

Erken seçime ait muhalefet başkanlarının verdikleri hiç bir tarih tutmadı ancak hiç biri de bu telaffuzdan vazgeçmedi ve inatla tarih vermeye devam etti… Son tarihi CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu verdi; erken seçim önümüzdeki eylül ayında olacak.

İş “yalan rüzgârı”na dönse de bu açıklama CHP ortasında değişik bir heyecana yol açtı. Eylülde seçim olacak ve Kemal Beyefendi de cumhurbaşkanı adayı olacaksa CHP Genel Lideri kim olacak?

Aslında seçim vaktinde da yapılsa, CHP ortasında bu sorunun yanıtı merak ediliyordu. Hatta birtakım siyasi aktörler “o makama” çaktırmadan hazırlanıyordu bile.

En derin ve sessiz hazırlanan da CHP Genel Lider Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı…

Salıcı’nın, Anadolu’daki vilayet kongrelerini istediği üzere dizayn etmesi, kimi vilayetlere kayyum atama, kimi vilayetlere de atadığı kayyumları seçtirmek için vilayet idarelerini zorlaması, bu hazırlığın bir modülü olarak bakılıyor.

İsmi genel başkanlık için geçen ikinci isim ise son günlerde Kuran eğitimini “Ortaçağ zihniyeti” olarak niteleyen ve toplumdan büyük reaksiyon alan Özgür Özel. Özel, sert söylemi ve ötekileştirici lisanıyla bu talihini azaltsa da vazgeçmiş değil.

Üçüncü sırada ise ben pek ihtimal vermesem de İBB Lideri Ekrem İmamoğlu geliyor. Sanıyorum onun gözü daha üstlerde. İç hesaplaşmanın nasıl seyredeceği bilinmediği üzere Kılıçdaroğlu’nun aday olup olmayacağı ve aday olduğunda genel başkanlıktan istifa edip etmeyeceği de bilinmiyor.

Yalnızca küçük bir ihtimal olarak yerine Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın atanabileceği de konuşuluyor.

Gördüğünüz üzere CHP ortasında tam bir bilinmezlik var. Bu bilinmezliği Kılıçdaroğlu ve takımının dış siyasetten iç siyasete biroldukca sorunda tutarsız açıklamaları ve yaklaşımları daha da derinleştiriyor ve güvensizliğe yol açıyor. Bunun en çarpıcı örneği de YPG oldu.

YPG TERÖR ÖRGÜTÜ

HDP-PKK bağlantısını görmezden gelmek, tezkereye “evet” diyenleri “cumhuriyete ihanetle” suçlamak bir yana, Kılıçdaroğlu ve takımı, uzun müddet ABD’nin binlerce TIR silah verip desteklediği PKK-YPG ilgisini de görmedi.

O günlerde Kılıçdaroğlu, “Biz YPG’yi terör örgütü olarak görmeyiz” derken, evvelki gün çıktığı bir televizyonda bunun tam karşıtını söylemiş oldu:

“Yani YPG’nin bir terör örgütü olduğunu, PKK’nın bir yan kuruluşu olduğunu herkes biliyor.”

Tam ibretlik bir durum… Meğerse YPG’nin terör örgütü olduğunu herkes biliyor.
Pekala, CHP’liler biliyor mu? örneğin partinin değerli isimlerinden Selin Sayek Böke biliyor mu?

Bakın Böke bir açıklamasında ne diyor:

“Ne ben ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olmadığına dair bir kıymetlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz.”

her neyse ki sonunda Kılıçdaroğlu “istihbari” bilgiye kavuştu, sıra başka CHP’lilerde. Bakalım bu açıklamaya CHP’nin açık, Millet İttifakı’nın bâtın ortağı HDP ne diyecek?

CHP İNGİLTERE LİMİTED

Bu ismi görür görmez şaşırmadım desem palavra olur. Şaşırdım zira anlaşılan Türkiye’nin ana muhalefet partisi ismiyle İngiltere’de bir şirket kurulmuş. Detayını bilmiyorum ancak Sinan Pınar isimli Twitter kullanıcısının merak ettiği soruları ben de merak ediyorum:

CHP LTD şirketine mi gidip üye olacak beşerler?

Bu şirket üzerinden İngiltere’de banka kredisi alındı mı?

Türkiye-İngiltere içinde bu şirkete para giriş çıkışı var mı? Ve genel merkezin haberi var mı?

Ve son bir not: Yurt dışı birliklerinden sorumlu genel lider yardımcısı @oguzksalici, Hakverdi Gürbüz, @vekilmahirpolat sizlerin rastgele bir bağlantısı var mıdır? Artık merak ediyoruz.