Keyfine bak Murat, ben de keyfime bakıyorum, balıkçıdayım esasen! Yeniakit Muharriri Ali Karahasanoğlu, Murat Ongun’un tabirlerine bakılırsa; tatil sırasında İmamoğlu’nu arayarak ‘İsterseniz döneyim’ dediği, İmamoğlu’nun da, ““Ne döneceksin Murat. aslına bakarsan herkes diyeceğini dedi. Sorun yok. Bak keyfine. Kafanı dinlendir ailenle hoş bir tatil yap.” yanıt verdiği biçimindeki kelamlarına reaksiyon gösterdi.
İşte dikkat çeken o köşe yazısı:
Hani bir diğerinden rivayetle dinlesek, “Acaba” diyeceğimiz kadar uç bir anlatım..
İstanbul kar altında kalmış.
Ana caddelerde otomobiller mahsur kalmışlar..
Toplumsal medyadan, çabucak hemen telefonunun şarjı bitmemiş olan şoförler yardım çığlıkları ile inliyorlar..
Murat Ongun toplumsal medyadan paylaşım yapıyor: “Trollere bakmayın.. Sorun yok. Alandayız.”
Birkaç saat daha sonra, mahrumiyet daha da artıyor..
Kadınlar-çocuklar, yarım saatlik ara diye çıktıkları cadde üzerinde 6 saattir 5 metre gidememenin verdiği çaresizlik ortasında ağlaşıyorlar..
Alanda olduğunu, sorun olmadığını, trollere aldanılmaması gerektiğini söyleyen İBB Sözcüsü Murat Ongun’un, bırakın “saha”yı, İstanbul’da bile olmadığı ortaya çıkıyor..
Daha vahimi..
İsviçre’de lüks kayak merkezlerinde tatil yaptığı ortaya çıkıyor..
Yanlış anlaşılmasın..
Dürüst bir insanın yapması gerektiği üzere, kendisi açıklamıyor, bu gerçeği..
Üçüncü şahıslar ortaya çıkarıyor..
Ve ne yazık ki..
bu biçimdesine rahat palavra söyleyen adamı, 25 yıldır Ulusal Görüş çizgisinde takımlaştığı argüman edilen İBB’nin ortasından bir çalışan değil, kendisi ile evvelden kanka olan bir gazeteci deşifre ediyor..
daha sonrası mı?
İstanbul’daki kardan kapanan caddelerde otomobillerini bırakıp, yaya olarak meskenlerine giden insanların mahrumiyeti 2 gün boyunca sürdüğü biçimde..
Murat Ongun, İstanbul’a dönme gereği de hissetmiyor..
15 gün boyunca, tatiline devam ediyor..
O tarihte tenkidimizi yapmıştık, fakat..
Murat Ongun’un son açıklamaları, CHP’li belediyenin ne kadar fütursuz olduğunu, halka ne kadar sırtını döndüğünü net olarak gösterdi..
Murat Ongun, kayak tatilinden döndükten 2 ay daha sonra, lüks tatilin art planını anlatıyor..
Daha doğrusu, dört dörtlük bir algı operasyonu ile sorulara karşılık veriyormuşcasına, İstanbul halkının ağzına bir parmak bal sürüp, gerçekleri gizliyor..
Soruluyor kendisine:
“Geceliği en az 50 bin lira olan bir tatile çıktığınız söyleniyor.”
Bu kadar net soruyu soran gazeteciyi çabucak tebrik etmelisiniz, değil mi?
Evet, etmeliyiz..
Tabi soruya yanıt verilmediğinde, ısrar etmesi koşulu ile..
Murat Ongun, bu soruya karşılık veriyor mu?
Karşısındaki gazeteci kılıklı bayanın yardımıyla, toplum şuurunda yanıt vermiş üzere algı oluşturuyor ancak, ortada karşılık yok..
Pardon, şuurlara yerleştirilmek istenilen yanıt şu:
“Tatilim Uludağ tatilinden daha ucuz”
Affedersin kral hazretleri..
Çok epeyce özür dilerim, burnundan kıl aldırmayan bürokrat hazretleri..
“Ben belediye liderime hesabımı veririm” diye, birinci günkü açıklamasının kâfi olmadığını görüp, halka da çarpıtma karşılıklar vermek zorunda kalan Murat efendi..
Soru net..
“Geceliği 50 bin TL’lik otelde kaldın mı, kalmadın mı?”
Şundan ucuz, bundan ucuzu mu diye sorulmuyor..
Danışıklı bir röportaj olduğu için, muhatabı da, karşılığı epey net olarak almış üzere, öbür hususlara geçiveriyor..
Lakin biz yeniden soralım..
“İsraf israf” algıları ile AK Partili isimlere iftira atarak koltuğa oturanların, kendisi bile değil..
Sözcüsü pozisyonundaki adam, gecesi 50 bin TL olan tatile mi çıkmış?
50 bin TL de, mütevazı fiyat..
Aslında temel tez, gecelik fiyatın 75-100 bin TL olduğu istikametinde..
Hepsini geçtim..
Biz de onun oyununa gelelim ve soralım, “Uludağ’da tatil kıymetli, İsviçre’de ucuz mu yani?”
Haydi Murat, bir yeterlilik yap, şu gariban Türklere.. Uludağ’da kazıklanmasınlar..
Hatta dünya turistlerine düzgünlük yap..
Aptal aptal, Türkiye’deki otellere gelip, paralarını fazla fazla harcanmasınlar..
Hatta, senelerca dindar insanlara kara çalmak için çalıştığın Sözcü’deki arkadaşların, “Bulgaristan’dan, Yunanistan’dan akın akın beşerler hududu geçip geliyorlar, dövizin bedelinin yükselmesi daha sonrası, pula dönen paramızın paha düşüklüğünün verdiği fırsat ile, alışveriş yapıp, ülkelerine dönüyorlar” haberlerini de amaç alarak.
“Aptallık yapmayın, İsviçre, Türkiye’den ucuz” diyerek, adresi de veriver, şu üç kuruş ucuza mal almak isteyen komşu ülke vatandaşlarına ki, insanlığa bir faydan olsun..
Evet, manşeti yeniden atalım, Ahmet Davutoğlu’ndan, Abdullah Gül’e kadar, muhafazakar geçinenlere kapak olsun..
Saadet Partili kardeşlerime kapak olsun..
Seçilmesine sevindiğiniz adamın kendisinin ne haltlar yediğini, çabucak hemen bilemiyoruz.
Lakin sözcüsü pozisyonundaki yamağı, 15 gün Cenevre’de lüks otelde tatil yapıyor ve bir de utanmadan “Uludağ’dan daha ucuz” diyerek, sizlerle, bizlerle alay ediyor..
Hani katil demiş ya, “Durun, öldürdüm. Öldürdüm lakin, bir sorun, niçin öldürdüm.”
Ulan ahlaksız, cinayet işlemişsin işte.. Daha neyini soracağız?
Murat beyefendi de, “durun niçin İsviçre ucuz, söyleyeceğim” demiş ve açıklamış:
“Ucuz olsun diye 7-8 ay evvelce rezervasyon yaptırmıştım.”
Affedersin, Ekrem’in sözcüsü uyanık saygıdeğer..
Uludağ’da erken rezervasyon yapınca indirim yok mu?
Yalnızca İsviçre’de mi, erken rezervasyonlarda bir ölçü indirim yapılıyor?
Ki..
Uludağ’daki tatilin daha değerliye geleceği palavrasını desteklemek üzere, bir de erken rezervasyon palavrası ile, halkı tamamıyla aptal yerine koyuyorsun..
“Erken”i, “geç”i..
İstersen 5 yıl daha sonrasının rezervasyonunu, şimdiden nakit olarak öde..
Namuslu isen, ödediğin parayı çıkartıp gösterirsin..
Sülün Osman’ın çıraklığını sürdürmezsin..
Ve son kısım, yalnızca muhafazakarlara değil, tüm Türkiye halkına ders olacak nitelikte..
İstanbullular kar ile çaba ederken, Murat Ongun’un İsviçre’de lüks kayak merkezinde tatil yaptığı medyaya intikal ettiğinde, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ile Murat Ongun’un görüşmesinde neler söylenmiş, okuyun da, yüzlerine tükürün, “16 milyon İstanbulluya hizmet için geliyoruz” edebiyatı yapan siyaset anlayışının..
Güya, Ongun, İmamoğlu’na “Sorun olmuş, geri döneyim” demiş. Murat Ongun’un yalancısıyım, Cumhurbaşkanlığı’na adaylığı konuşulan Ekrem de cevaben demiş ki:
“Ne döneceksin Murat. aslına bakarsan herkes diyeceğini dedi. Sorun yok. Bak keyfine. Kafanı dinlendir ailenle hoş bir tatil yap.”
Ki, bunu söylemiş olduğinde, büyük ihtimalle Ekrem de, balıkçıda İngiliz elçisi ile balık yiyordu..
Nokta..
İstanbullu da.. Pardon, yalnızca İstanbullu değil. Tüm Türkiye halkı da.. Yalnızca Ekrem ve Murat’a değil, onların bu iğrenç siyaset anlayışına onay veren CHP’ye de..
2023’deki oyları ile dinlendirecek..
“CHP tatil yapsın.. CHP’liler keyiflerine baksın” diyecek..
CHP’yi tarihin çöplüğüne itecek.
İşte dikkat çeken o köşe yazısı:
Hani bir diğerinden rivayetle dinlesek, “Acaba” diyeceğimiz kadar uç bir anlatım..
İstanbul kar altında kalmış.
Ana caddelerde otomobiller mahsur kalmışlar..
Toplumsal medyadan, çabucak hemen telefonunun şarjı bitmemiş olan şoförler yardım çığlıkları ile inliyorlar..
Murat Ongun toplumsal medyadan paylaşım yapıyor: “Trollere bakmayın.. Sorun yok. Alandayız.”
Birkaç saat daha sonra, mahrumiyet daha da artıyor..
Kadınlar-çocuklar, yarım saatlik ara diye çıktıkları cadde üzerinde 6 saattir 5 metre gidememenin verdiği çaresizlik ortasında ağlaşıyorlar..
Alanda olduğunu, sorun olmadığını, trollere aldanılmaması gerektiğini söyleyen İBB Sözcüsü Murat Ongun’un, bırakın “saha”yı, İstanbul’da bile olmadığı ortaya çıkıyor..
Daha vahimi..
İsviçre’de lüks kayak merkezlerinde tatil yaptığı ortaya çıkıyor..
Yanlış anlaşılmasın..
Dürüst bir insanın yapması gerektiği üzere, kendisi açıklamıyor, bu gerçeği..
Üçüncü şahıslar ortaya çıkarıyor..
Ve ne yazık ki..
bu biçimdesine rahat palavra söyleyen adamı, 25 yıldır Ulusal Görüş çizgisinde takımlaştığı argüman edilen İBB’nin ortasından bir çalışan değil, kendisi ile evvelden kanka olan bir gazeteci deşifre ediyor..
daha sonrası mı?
İstanbul’daki kardan kapanan caddelerde otomobillerini bırakıp, yaya olarak meskenlerine giden insanların mahrumiyeti 2 gün boyunca sürdüğü biçimde..
Murat Ongun, İstanbul’a dönme gereği de hissetmiyor..
15 gün boyunca, tatiline devam ediyor..
O tarihte tenkidimizi yapmıştık, fakat..
Murat Ongun’un son açıklamaları, CHP’li belediyenin ne kadar fütursuz olduğunu, halka ne kadar sırtını döndüğünü net olarak gösterdi..
Murat Ongun, kayak tatilinden döndükten 2 ay daha sonra, lüks tatilin art planını anlatıyor..
Daha doğrusu, dört dörtlük bir algı operasyonu ile sorulara karşılık veriyormuşcasına, İstanbul halkının ağzına bir parmak bal sürüp, gerçekleri gizliyor..
Soruluyor kendisine:
“Geceliği en az 50 bin lira olan bir tatile çıktığınız söyleniyor.”
Bu kadar net soruyu soran gazeteciyi çabucak tebrik etmelisiniz, değil mi?
Evet, etmeliyiz..
Tabi soruya yanıt verilmediğinde, ısrar etmesi koşulu ile..
Murat Ongun, bu soruya karşılık veriyor mu?
Karşısındaki gazeteci kılıklı bayanın yardımıyla, toplum şuurunda yanıt vermiş üzere algı oluşturuyor ancak, ortada karşılık yok..
Pardon, şuurlara yerleştirilmek istenilen yanıt şu:
“Tatilim Uludağ tatilinden daha ucuz”
Affedersin kral hazretleri..
Çok epeyce özür dilerim, burnundan kıl aldırmayan bürokrat hazretleri..
“Ben belediye liderime hesabımı veririm” diye, birinci günkü açıklamasının kâfi olmadığını görüp, halka da çarpıtma karşılıklar vermek zorunda kalan Murat efendi..
Soru net..
“Geceliği 50 bin TL’lik otelde kaldın mı, kalmadın mı?”
Şundan ucuz, bundan ucuzu mu diye sorulmuyor..
Danışıklı bir röportaj olduğu için, muhatabı da, karşılığı epey net olarak almış üzere, öbür hususlara geçiveriyor..
Lakin biz yeniden soralım..
“İsraf israf” algıları ile AK Partili isimlere iftira atarak koltuğa oturanların, kendisi bile değil..
Sözcüsü pozisyonundaki adam, gecesi 50 bin TL olan tatile mi çıkmış?
50 bin TL de, mütevazı fiyat..
Aslında temel tez, gecelik fiyatın 75-100 bin TL olduğu istikametinde..
Hepsini geçtim..
Biz de onun oyununa gelelim ve soralım, “Uludağ’da tatil kıymetli, İsviçre’de ucuz mu yani?”
Haydi Murat, bir yeterlilik yap, şu gariban Türklere.. Uludağ’da kazıklanmasınlar..
Hatta dünya turistlerine düzgünlük yap..
Aptal aptal, Türkiye’deki otellere gelip, paralarını fazla fazla harcanmasınlar..
Hatta, senelerca dindar insanlara kara çalmak için çalıştığın Sözcü’deki arkadaşların, “Bulgaristan’dan, Yunanistan’dan akın akın beşerler hududu geçip geliyorlar, dövizin bedelinin yükselmesi daha sonrası, pula dönen paramızın paha düşüklüğünün verdiği fırsat ile, alışveriş yapıp, ülkelerine dönüyorlar” haberlerini de amaç alarak.
“Aptallık yapmayın, İsviçre, Türkiye’den ucuz” diyerek, adresi de veriver, şu üç kuruş ucuza mal almak isteyen komşu ülke vatandaşlarına ki, insanlığa bir faydan olsun..
Evet, manşeti yeniden atalım, Ahmet Davutoğlu’ndan, Abdullah Gül’e kadar, muhafazakar geçinenlere kapak olsun..
Saadet Partili kardeşlerime kapak olsun..
Seçilmesine sevindiğiniz adamın kendisinin ne haltlar yediğini, çabucak hemen bilemiyoruz.
Lakin sözcüsü pozisyonundaki yamağı, 15 gün Cenevre’de lüks otelde tatil yapıyor ve bir de utanmadan “Uludağ’dan daha ucuz” diyerek, sizlerle, bizlerle alay ediyor..
Hani katil demiş ya, “Durun, öldürdüm. Öldürdüm lakin, bir sorun, niçin öldürdüm.”
Ulan ahlaksız, cinayet işlemişsin işte.. Daha neyini soracağız?
Murat beyefendi de, “durun niçin İsviçre ucuz, söyleyeceğim” demiş ve açıklamış:
“Ucuz olsun diye 7-8 ay evvelce rezervasyon yaptırmıştım.”
Affedersin, Ekrem’in sözcüsü uyanık saygıdeğer..
Uludağ’da erken rezervasyon yapınca indirim yok mu?
Yalnızca İsviçre’de mi, erken rezervasyonlarda bir ölçü indirim yapılıyor?
Ki..
Uludağ’daki tatilin daha değerliye geleceği palavrasını desteklemek üzere, bir de erken rezervasyon palavrası ile, halkı tamamıyla aptal yerine koyuyorsun..
“Erken”i, “geç”i..
İstersen 5 yıl daha sonrasının rezervasyonunu, şimdiden nakit olarak öde..
Namuslu isen, ödediğin parayı çıkartıp gösterirsin..
Sülün Osman’ın çıraklığını sürdürmezsin..
Ve son kısım, yalnızca muhafazakarlara değil, tüm Türkiye halkına ders olacak nitelikte..
İstanbullular kar ile çaba ederken, Murat Ongun’un İsviçre’de lüks kayak merkezinde tatil yaptığı medyaya intikal ettiğinde, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ile Murat Ongun’un görüşmesinde neler söylenmiş, okuyun da, yüzlerine tükürün, “16 milyon İstanbulluya hizmet için geliyoruz” edebiyatı yapan siyaset anlayışının..
Güya, Ongun, İmamoğlu’na “Sorun olmuş, geri döneyim” demiş. Murat Ongun’un yalancısıyım, Cumhurbaşkanlığı’na adaylığı konuşulan Ekrem de cevaben demiş ki:
“Ne döneceksin Murat. aslına bakarsan herkes diyeceğini dedi. Sorun yok. Bak keyfine. Kafanı dinlendir ailenle hoş bir tatil yap.”
Ki, bunu söylemiş olduğinde, büyük ihtimalle Ekrem de, balıkçıda İngiliz elçisi ile balık yiyordu..
Nokta..
İstanbullu da.. Pardon, yalnızca İstanbullu değil. Tüm Türkiye halkı da.. Yalnızca Ekrem ve Murat’a değil, onların bu iğrenç siyaset anlayışına onay veren CHP’ye de..
2023’deki oyları ile dinlendirecek..
“CHP tatil yapsın.. CHP’liler keyiflerine baksın” diyecek..
CHP’yi tarihin çöplüğüne itecek.