Karne coşkusu: 18 milyon öğrenci yarıyıl tatiline girdi

Sefer

Global Mod
Global Mod
18 milyon öğrenci dün karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı. Olumsuz hava şartları niçiniyle okullardaki karne dağıtım merasimleri erken saatlerde yapıldı.

İstanbul’daki Bahçelievler Fikret Yüzatlı İlkokulu’nda karne heyecanı yaşayan öğrencilerin sevinçleri yüzlerine yansıdı. Öğrencilerden Mehmet Cihangir Türk, tatilini eğlenerek geçireceğini belirtirken, Çınar Koca da ailesiyle tatil yapacağını söylemiş oldu.

Çınar Koca’nın babası Serdar Koca, salgından dolayı kaygılandıklarını belirterek, “Zorlu bir periyottan geçmemize karşın çocukların performansları epey düzgün.” dedi. Okumayı öğrendiğini söyleyen Armağan Parıltı Aslan da karnesinin düzgün olmasından duyduğu memnunluğu lisana getirdi.

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara Valisi Vasip Şahin ile Altındağ’daki Kavaklı Köyü İlkokulu’nda karne dağıtım merasimine katıldı.

BİR KİTAP OKUYUN

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara Valisi Vasip Şahin ile Altındağ’daki Kavaklı Köyü İlkokulu’nda karne dağıtım merasimine katıldı.

Öğrencilerle sohbet eden ve hayallerindeki meslekleri soran Özer, tüm öğrencilere yarıyıl tatilinde kesinlikle bir kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Okullarda 6 Eylül’de başlayan eğitim öğretime bugün prestijiyle iki haftalık orta verileceğini anımsatan Özer, “1,5 yıl ortadan daha sonra kararlı bir biçimde, hiç bir kesintiye uğramadan 81 vilayette haftada 5 gün yüz yüze eğitime devam edebilmekten dolayı büyük memnunluk duyuyoruz.” dedi.

TATİL UZAMAYACAK

Tüm öğrencileri kutlayan Özer, “Öğrencilerimizin maske, uzaklık ve hijyene riayet etmelerinin, 850 bin dersliğimizden kapanan sınıfların 5 ay boyunca yüzde 1’in altında gerçekleşmesine epey büyük katkısı oldu. Bu niçinle bugün dağıtılan karnelerde birtakım öğrencilerimizin zayıf notları olsa da biz tüm öğrencilerimizi başarılı buluyoruz.” halinde konuştu.

Özer, bir iki haftalık yarıyıl tatilinin uzatılacağı argümanlarına ait soru üzerine şunları kaydetti: “Biz bu süreçte bir elektronik takip sistemi oluşturduk, buradaki bilimsel datalara bakarak konuşuyoruz. Şu an için yarıyıl tatilini uzatmamızı gerektirecek rastgele bir durum kelam konusu değildir. ötürüsıyla hiç bir zahmet olmadan, ikinci periyoda kaldığımız yerden tıpkı kararlılıkla, yüz yüze eğitime devam etmek için 7 Şubat’ta okullarımızı açacağız.”