Karamollaoğlu’na soruldu! AK Parti’nin oyları niye düşmüyor?

CesHef

Global Mod
Global Mod
Karamollaoğlu’na soruldu! AK Parti’nin oyları niye düşmüyor? “Üçüncü bir ittifak olabilir” çıkışıyla gündeme gelen Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu’na, son seçim anketlerindeki durum soruldu.

AK Parti’nin oy oranında büyük bir düşüş yaşanmadığı hatırlatılan Saadet başkanı, bunun sebebini unsurlar halinde kıymetlendirdi.

HaberTürk muharriri Kemal Öztürk’e konuşan Karamollaoğlu, “Peki iktidarları değiştirecek tesiri olan ekonomik krizde niye muhalefetin oyları artmıyor?” sorusuna şu karşılığı verdi:

Karamollaoğlu şu yanıtı verdi;

Tuzu kuru olanlar. Yani bankada parası epey olanlar. Yaklaşık olarak aileleriyle birlikte 5 milyon insan bu takımın ortasında. Bunların keyfi yerinde. Paradan para kazanıyorlar.

Toplumsal yardım alanlar. Toplumsal yardım alan 4.5, 5 milyon aile olduğu söyleniyor. Bu, 10 ila 15 milyon ortası fert eder.

Cami cemaati olanlar. En epey telaşlı olan bu kesim. Ben ‘cami cemaati’ olarak tanımlıyorum bunları. Sayıları 3 mü, 5 milyon mu bilemiyorum. Bu bölümün başörtüsü, Kuran kursu, İmam Hatiplerle ilgili hala başlarında telaş var. ‘Acaba AK Parti giderse bizim bugünkü kazanımlarımız elden sarfiyat mi?’ tasası var.