Kaliteli nasıl tanınır

Sefer

Global Mod
Global Mod
Hortumda bükülmeyi ve düğümü önleyin

Bahçe hortumuna bağlı

26 Mart 2025 – 18:00Okuma Süresi: 3 dk.

Bahçe hortumu

Resmi büyütmek

Bahçe Hortumu: Ağırlık hortumun kalitesi hakkında bir şeyler söyleyebilir. (Kaynak: Maria Gäßler/Ima-Images Resimleri)

Haberleri takip edin
Paylaşım Menüsü
Paylaş Makale

Uygun bahçe hortumları genellikle sağlam değildir ve karışıklıklar veya basınç noktaları gibi sorunlara neden olur. İyi bir bahçe hortumu nedir.

Bir bahçeniz varsa, bahçe hortumu olmadan zorlukla geçemezsiniz. Dışarıda farklılıklar elde etmek zor olduğundan, birçoğu ucuz modeller kullanır. Ancak sevinç kısaca sürer: bükülme, esnek malzeme veya sızıntılar hızlı bir şekilde soruna neden olur. İyi bir bahçe hortumunu böyle tanıyorsunuz.

Bir bahçe hortumu aynı anda farklı gereksinimleri karşılamalıdır.

• İçerideki yüksek basınca dayanabilmesi için o kadar kararlı olmalıdır.
  • Çekmeyi evin etrafında çekmek ve diğer keskin kenarlarda yaralanmadan hayatta kalmak esnek olmalıdır.
  • Malzemesi UV'ye dayanıklı olmalıdır. Güneş ışınları hortumu açık havada ekler. Malzeme UV'ye dirençli değilse, hortum kısa sürede kırılgan veya yapışkan ve gözyaşları olacaktır.
Günlük kullanımda, sarılırken bahçe hortumu akraba olabilir veya yuvarlanırken ve su akışını engellerken de kalan karışıklıklar oluşur. Kink güvenliği, hortumların kalınlığı ile artar. Katmanlara bağlıdır. Pürüzsüz bir katman içeride hızlı ve engelsiz akış sağlar, bir doku tabakası gerekli şekil stabilitesini getirir ve dış tabaka güneş ışığını, keskin kenarları veya bir el arabası ile hasar görmeden sürüşü önler.

Ucuz hortumlar genellikle kumaş eki olmadan yapar. Sonuç olarak, basınç noktaları ve karışıklıklar hortumda kalıcı olarak kalır. Sadece bu yerlerde suyu inşa etmekle kalmaz, aynı zamanda çatlaklara da duyarlıdırlar. Ev kullanımı için iyi hortumlar, bükülmüş ve böylece güçlü düğüm oluşumunu önleyen çapraz doku ile donatılmıştır. Profesyoneller, düşük sıcaklıklarda bile sertleşmeyen bir örme doku eki ile bu kadar denilen forma tüplerini kullanırlar.

Hortum her ek katmanla daha ağır hale geldiğinden, ağırlık da kaliteli bir nottur. Standart uzunluk 20 metre ve yarım gümrük (1/2 “) en yaygın iç çapı ile iyi bir PVC hortumu en az 2.5 kilogram ağırlığındadır.

Çoğu hortum PVC'den yapılmıştır. Malzeme esnek olması için, bu hortumlar kaçınılmaz olarak plastikleştiriciler ve stabilizatörler içerir. Örneğin, tüketici dergisi ÖKO-TEST, bir hormon gibi davrandığından ve üremeyi tehlikeye attığından şüphelenilen toplam 15 test edilmiş bahçe tüpünden üçünde Pthalat Yumuşak Maker'ı bulmuştu.

Üretim sürecinden, ağır metaller ve diğer zararlı kalıntılar genellikle içimde saklanır, bu da ilk kullanım sırasında durulanır. Bu nedenle, su jetini hassas bitkilerde ilk yararda tutmamalısınız.

Kauçuk hortumlar daha çevre dostudur, çünkü plastikleştiriciler ve stabilizatörler içermezler. Ayrıca çok hava dayanıklıdırlar. Bununla birlikte, sağlamlık da ağırlığa yansır. 20 metre uzunluğunda, on kilogram hafifçe bir araya gelir. Hortum arabası olmadan kauçuk hortumun taşınması zordur. Daha kalın hortumlar için de yardım önerilir. Büyük bahçeler için, bir tol hortumunun daha kalın üç çeyreği de yararlı olabilir. Daha yüksek akışla sulama süresi kısaltılabilir.

Böylece, çoğunlukla kompakt bir davul veya kaset üzerinde alandan kaynaklanan bir varyant olarak adlandırılan düz hortumlar sunulmaktadır. Kullanımda değilseniz, birlikte düz bir şekilde yuvarlanacaksınız. Taşımaları kolaydır ve bu nedenle kampçı için çok uygundur. Ancak, sadece günlük kullanım için uygundurlar. Bunları kullanabilmek için, her kullanımdan önce tamamen toparlanmalıdır.

Başka bir boşluk elde eden çözelti, su uzunluğunun üç katına kadar uzanan esnek teleskopik hortumlardır. Ağırlıkları bir kilogramdan azdır. Kullanıcı görüşleri esnek hortumlarda farklılık gösterir. Kısa bir raf ömrü genellikle eleştirilir. Ucuz bir model T-online.de'nin ikinci kullanımını yırttı. Hortumlar artık farklı malzemeler kullanan birçok farklı üretici tarafından sunulduğundan, bu bireysel markaların bir sorunu olabilir. Bununla birlikte, malzemenin daha hızlı uzatılması ve çekilmesinin sabit olduğu anlaşılabilir.

Hortum hangi malzemeden yapılmış olursa olsun: su içmek için uygun değildir. Sadece plastikleştiriciler zararlı değil. Hortumlarda bulunan suda, yosun ve mikroplar oluşabilir – özellikle daha sıcak sıcaklıklarda. Kışın hortumu tamamen boşaltmanız ve donu geçirmez olmanız önemlidir. Sonra daha uzun sürer.

İyi bahçe hortumunuz kırılıyorsa, onu atmanız gerekmez. Birkaç numara ile tamir edebilirsiniz. Genellikle sadece donanım mağazasından yama malzemesine ihtiyacınız vardır. Ayrıca karşılık gelen, basit bir kılavuzu içerir.