Kabine toplantısı bitti, Erdoğan açıklama yapıyor

CesHef

Global Mod
Global Mod
Kabine toplantısı bitti, Erdoğan açıklama yapıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı. 1 saat 40 dakikalık toplantı bitmiş oldu, Erdoğan açıklama yapıyor. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu biçimde:

Salgın devrinde bozulan üretim ve tedarik sistemi hala düzeltilemedi. Karadeniz’in kuzeyindeki savaşla birlikte üretim ve tedarik yeni tehditlerle karşı karşıya kalmıştır. Giderek ağırlaşan sıkıntılar dünyadaki tüm ülkeleri derinden sarsıyor. Merkezinde yer aldığımız coğrafya başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında misal tabloları görmek mümkün.

Türkiye’nin bu güçlü periyodu aşarak bir an evvel amaca ulaşması için ülkenin tüm gücünü, imkan ve potansiyelini harekete geçirme uğraşındayız.

TÜRKİYE’NİN ÜRETİM KAPASİTESİ

Türkiye’nin sorunu kendi vatandaşlarının gereksinimi olan buğdayı, yağı, sütü, eti üretmek değildir. Kendi insanımızı asla temel besin mamüllerinden yoksun bırakmayacak üretim kapasitesine sahibiz. Ancak global sisteme entegre açık bir iktisatta yalnızca kendi kendinize kâfi olmanızla iş bitmiyor. Zira elinizdeki mamüllerin bir kısmını dışarı satarken, bir yandan da dışarıdan eser alıyorsunuz. İstikrar bozulduğunda fiyatlar her yerde fahiş biçimde yükseliyor.

“SEBEP TÜZEL DEĞİL AHLAKİ”

Haksız çıkar peşinde koşanları takibe aldık. Özgür piyasa sistemi ortasında bu tamahkarlarla uğraş ediyoruz. Lakin sorun birden fazla sefer hukuksal değil ahlaki olduğu için maalesef dilek ettiğimiz sonuçları almakta kuvvetlik çekiyoruz.

Gereksiz paniklerin önüne geçecek, piyasayı sakinleyecek düzenlemelere sürat vereceğiz. Sabırla, daha fazlaca çalışarak bu devri de inşallah geride bırakacak, ülkemizin kesinlikle 2023 maksatlarına ulaşmasını sağlayacağız.

Ülkemizin merkezinde bulunduğu, yükselen Avrupa, Asya, Afrika ticaret üçgeni bizim için büyük fırsatlar barındırıyor.