İstanbul’da Yarın (22 Aralık) Okullar Tatil mi? İstanbul Valiliği Kar Tatili Açıklaması

Sefer

Global Mod
Global Mod
İstanbul’da öğle saatlerine kadar kendini gösteren güneş kimi semtlerde tesirini kaybederken yer yer kar yağışı gözlenmeye başladı. Kuzeyden gelen kütlelerin artmasıyla kar yağışının tesir alanını genişletmesi bekleniyor. Kar yağışının tesirli olması ile vatandaşlar okullarda kar tatili olup olmayacağını sorgulamaya başladı.

İSTANBUL’DA YARIN 22 ARALIK ÇARŞAMBA GÜNÜ KAR TATİLİ OLACAK MI?

İstanbul’da kar tatiline ait rastgele bir açıklama çabucak hemen gelmedi. Kar tatili ilan edildiğinde bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

İSTANBUL’DA KAR YAŞIĞI DEVAM EDECEK Mİ?

Meteoroloji, soğuk ve karlı hava dalgasının Türkiye’yi etkilemeye devam edeceğini söz ederken İstanbul’da ağır kar yağışı başladı.

Meteoroloji’den yapılan son hava durumu raporlarına bakılırsa, “Hava sıcaklıkları düşerken kar yağışının bugün İstanbul’da da yer yer kendini göstermesi bekleniyor” açıklaması yapmıştı.

Bilhassa kentin güney kıyılarında güneşli hava sürerken, kuzeyde ve yüksekte kalan semtlerde aralıklarla kar yağışı görülüyor. Kar yağışının gece saatlerinde kuvvetini artıracağı varsayım ediliyor.

22 ARALIK KAR TATİLİ OLAN VİLAYETLER HANGİLERİ?

Kar yağışının devam etmesi niçiniyle birinci kar tatili haberleri Doğu Anadolu Bölgesi’nden geldi. İki vilayette okullar 1 günlük tatil edildi.

AĞRI

Ağrı’nın Hamur ilçesinde ki tüm köy okulları ağır kar yağışı niçiniyle 1 gün tatil edildi. Yetkililer tarafınca yapılan açıklamada şu tabirlere yer verildi:“Yoğun kar yağışı ve fırtına niçiniyle Hamur’daki tüm köy okulları ile taşımalı eğitim bakılırsan öğrenciler için 22.12.2021 Çarşamba günü eğitime bir 1 gün orta verilmiştir.” BİTLİS

Bitlis’te tesirli olan kar yağışı niçiniyle birinci ve orta dereceli okullarda eğitime yarın orta verildi. Bitlis Valiliği, olumsuz hava şartları niçiniyle kent merkezi ve bağlı köylerde birinci ve orta dereceli okullarda yarın eğitime orta verildiğini deklare etti.

Açıklamada, “İlimizdeki olumsuz hava şartları niçiniyle merkez ilçemize bağlı resmi ve özel bütün eğitim kurumlarımızda 22.12.2021 Çarşamba günü eğitim ve öğretime orta verilmiştir. Ayrıyeten kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gebe ve engelli işçinin 22.12.2021 Çarşamba günü idari müsaadeli sayılmalarına karar verilmiştir” denildi.