Isıtma maliyetlerinin miktarı yalnızca ısıtma türüne değil aynı zamanda yaşam alanına da bağlıdır. Bunun metrekare başına ne kadar yüksek olduğunu bilmek isterseniz burada size bazı kılavuz değerler sunuyoruz.
Birçok kişi kendi ısıtma enerjisi tüketiminin çok mu yüksek yoksa ortalama mı olduğunu bilmiyor. Kâr amacı gütmeyen danışmanlık şirketi co2online'ın her yıl yayınladığı ısıtma aynası yönlendirme sağlayabilir. Verileri ve metrekare cinsinden yaşam alanınızı kullanarak, ısıtma maliyetlerinde hala tasarruf etme potansiyelinizin olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Heizspiegel'e göre, bir apartmanda yaşayan herkes, ısıtmanın doğal gazla çalışması durumunda metrekare başına yılda ortalama 131 kilowatt saat (kWh) kullanıyor. Kalorifer yakıtı ile ısıtma yaptığınızda ortalama ısıtma enerjisi tüketimi 135 kWh/m2/yıl'a çıkmaktadır. Pelet ısıtma sistemlerinde tüketim ortalama 119 kWh/m2/yıl ile biraz daha düşüktür. Isıtma amaçlı bölgesel ısıtma kullanıldığında metrekare başına yılda ortalama 113 kWh tüketilmektedir. Isı pompası için metrekare başına yıllık tüketim ortalama 36 kWh'dir – en azından kiralık dairelerde. Tek aileli evlerde ısıtma enerjisi tüketimi önemli ölçüde farklıdır.
110 metrekare yaşam alanına sahip tek aileli bir evde doğalgazla ısıtma yapıldığında ortalama ısıtma enerjisi tüketimi metrekare başına yıllık 143 kilowatt saat (kWh) oluyor. Evde mazotlu ısıtıcı varsa yıllık ortalama tüketim metrekare başına 148 kWh'dir. Bölgesel ısıtma kullanıldığında yıllık ortalama 123 kWh tüketim, gaz ve petrole göre biraz daha düşüktür. Ve pelet kullanmak, yılda metrekare başına 130 kWh ile daha pahalı değil.
Yılda 39 kWh ile metrekare başına ısıtma enerjisi tüketimi ısı pompaları için en düşük seviyededir.
Isıtma enerjisi tüketiminizi azaltmak için aşağıdaki püf noktalarını kullanabilirsiniz:
Ev sahipleri veya tek aileli bir evin sakinleri de aşağıdaki önlemleri alabilir:
2024 ısıtma seviyesi için kar amacı gütmeyen danışmanlık şirketi co2online, Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı ve Alman Kiracılar Derneği e ile birlikte çalışıyor. V. 250.000'den fazla enerji faturasını ve ısınma gideri faturasını analiz etti ve değerlendirdi.