HDP’li Semra Hoş CHP’nin başını karıştırdı!

CesHef

Global Mod
Global Mod
HDP’li Semra Hoş CHP’nin başını karıştırdı! CHP Küme Lider Vekili Engin Altay, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı teröristle fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’nun sessiz kaldığı yönündeki eleştirilere karşılık verdi. Altay, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun vekiliyim. hiç bir siyasetçinin ve örgütün teröre, teröriste dayanağını ve ilgisini kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

CHP Küme Lider Vekili Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ait açıklamalarda bulundu. Altay, bugün Milletlerarası İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün rapor yayımladığını belirterek, “Bu örgütün raporu; Türkiye için iç karartıcı, yüz kızartıcı bir rapor. Bu örgütün Tayyip beyefendiye özel bir hasımlığı olduğunu düşünmüyorum. Erdoğan hükümetinin Türkiye’nin insan hakları sicilini onlarca yıl geri götürdüğü ve milletlerarası insan hakları hukukunu açıkça hiçe saydığı bu raporda kayda geçmiş. Senin insan haklarına muhalif, demokrasiye ters aksiyonların, telaffuzların Türkiye’yi insan hakları noktasında da küme düşürdü. Örgüt, ‘Türkiye onlarca yıl geri gitti’ diyor” diye konuştu.

‘TERÖRİSTE DAYANAĞI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL’

Toplantının akabinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP’li Altay, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in Adıyaman’da 2017’de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen PKK’lı terörist Volkan Bora ile fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’nun sessiz kaldığı yönündeki eleştirilere de karşılık verdi. Kılıçdaroğlu’nun açıklama yapmaması ve bu durumun AK Parti’li milletvekilleri tarafınca eleştirilmesiyle ilgili Altay, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun vekiliyim. Parlamento Muhabirleri Derneği ziyaretimde de çabucak sonrasında bu husustaki yaklaşımımızı söylemiş oldum ve tekrar altını çizerek söylüyorum; hiç bir siyasetçinin ve örgütün teröre, teröriste takviyesini ve bağlantısını kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

‘ANLAŞILAN, TEKRAR İMRALI İLE TEMASA GEÇMİŞ’

CHP’li Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küme toplantısındaki ‘Şu anda Edirne’deki, en büyük hesabı İmralı’dakine verecek’ kelamlarının hatırlatılması üzerine de “Anlaşılan, tahlil sürecinden daha sonra beyefendi bir daha İmralı ile temasa geçmiş. Bu tabirin karşılığı budur fakat İmralı ile bir daha kanka olmuşsa bu biçimde bir bilgiye ulaşabilir. Diğer türlü bu biçimde bir iç çekişmenin Erdoğan’a intikal etmesi, buna vakıf olması mümkün değildir. Soralım kendisine, nereden biliyorsun Erdoğan? Kim söylemiş oldu sana, kim bu rahatsızlığı lisana getirdi? Fakat ben biliyorum, o koltuğu kaybetmemek için her şeyi göze almış bir Erdoğan var” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖBÜR AÇIKLAMA!

Fotoğraflar, HDP’nin seçim ortağı CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da sorulmuştu.

“SORDUM BU FOTOĞRAFLAR NE VAKİT ÇEKİLDİ”

“HDP’li milletvekilinin teröristle fotoğraflarına niye susuyorsunuz?” tenkitlerine karşılık veren CHP Önderi Kılıçdaroğlu, “Bu fotoğrafı gördüğümde sordum ne vakit çekilmiş diye; İmralı ile açılım (Çözüm) periyodunda çekilmiş. ötürüsıyla bu fotoğrafın muhatabı direkt doğruya Erdoğan’dır. Bu fotoğraflar çekilirken ülkede ne oluyordu sorulması lazım.” sözlerini kullandı.

FOTOĞRAFLAR 2017’DE ÇEKİLDİ

Lakin HDP ve CHP’nin savlarının tersine Semra Güzel’in PKK’lı terörist Volkan Boro ile olan fotoğraflarının, İmralı ile olan tahlil sürecinde değil 2017 yılında çekildiği ortaya çıktı.

Tahlil süreci ise resmi olarak 2013 yılında başlayıp 2015 yılında bitmiş oldu.

KAYNAK: DHA