Günlük yaşam için alışılmadık tasarruf ipuçları

Sefer

Global Mod
Global Mod
Mümkün olduğu kadar az su, enerji ve kaynak israf etmek için her zamanki tasarruf hilelerini kullanıyor, ancak yapacak daha çok şey olduğuna inanıyor musunuz?

Bir bakışta en önemli şeyler

Daha kısa ve daha soğuk duş almak, ihtiyaç duyulmayan elektrikli aletleri fişten çekmek ve son kullanma tarihi (MDH) geçtiği için yiyecekleri hemen atmamak – çoğu insan bu tasarruf hilelerine aşinadır. Tüketicilere paradan nasıl tasarruf edebileceklerini sorduk.

İpuçları


Bu ipuçları ve püf noktaları yalnızca bir öneri niteliğindedir. Bildiğiniz prosedürlere göre ne ölçüde daha fazla tasarruf ettikleri hesaplanmamıştır.


yemek

Tarif kitabı: Tarifteki küçük değişiklikler, en sevdiğiniz yiyecekleri daha ucuz hale getirir.
Tarif kitabı: Tarifteki küçük değişiklikler, en sevdiğiniz yiyecekleri daha ucuz hale getirir.

Tarif kitabı: Tarifteki küçük değişiklikler, en sevdiğiniz yiyecekleri daha ucuz hale getirir. (Kredi: PeopleImages/Getty Images)

Kendi pişirdiğiniz yemeklerden de tasarruf edebilirsiniz. 20 ila 30 favori tarifinizden oluşan bir tarif defteri oluşturun (bir sonraki nokta için buna ihtiyacınız olacak).


Ardından, pahalı malzemeleri daha ucuz olanlarla değiştirerek veya gereksiz malzemeleri ortadan kaldırarak tarifleri yeniden yazın. Kıyma yerine örneğin mercimek kullanabilirsiniz ve parmesan yerine baharatlı ekmek kırıntıları kullanılabilir. Kuru üzüm ve çikolata parçaları gibi soslar, çoğu tarifte genellikle tamamen dışarıda bırakılabilir.


Birçok aile haftalık bir menü oluşturur. Bunu yapmanın en iyi yolu kendi oluşturduğunuz tarif kitabını kullanmaktır. Bulaşıklar daha sonra birbiri üzerine inşa edilecek şekilde planlanmalıdır.


Bu nedenle, Pazartesi günü kabuklu patatesiniz varsa, hemen daha fazlasını pişirmeye ve kalanını ertesi gün için kızarmış patates olarak işlemeye değer. Bu enerji ve zamandan tasarruf sağlar. “Enerji” bölümünde bununla ilgili daha fazla bilgi.


Menüye bağlı olarak, daha sonra haftada bir veya iki kez alışverişe çıkmalısınız – daha sık değil. Her ziyarette spontane ve zevkle satın alma riski artar. Bu nedenle haftalık menünüze göre sıkı sıkıya bağlı kalacağınız bir alışveriş listesi yazın.


Ve: Tatlılardan, atıştırmalıklardan ve diğer atıştırmalıklardan kaçının. Genellikle çok paraya mal olurlar ve bunları kendiniz yapabilirsiniz. Limuzinler ve Co. da nispeten pahalıdır. Lezzetli bir şeyler içmek istiyorsanız, ev yapımı, tatlı bir çaya veya bunun yerine biraz şurup veya meyve suyuyla birlikte musluk suyuna ne dersiniz? Doğada bulabileceğiniz birkaç bitki yaprağı da içeceğe biraz lezzet katabilir.




Satın alma işleminizin ne kadar pahalı olacağını önceden hesaplayın. Ardından, uygun miktarda parayı yanınıza alın (artı yalnızca acil durumlarda dokunabileceğiniz beş avroya kadar küçük bir tampon). Bu, arzu veya anlık satın alımları önlemenizi sağlar.


Hafta sonu alışverişinizi Cumartesi öğleden sonra veya akşam için planlayın. O zaman indirimli fiyatlarla meyve ve sebze alma şansı daha yüksektir. Bazı mağazalarda, süt veya et ürünleri de indirimli fiyatlarla sunulur ve son kullanma tarihi Pazartesi veya Salı günü sona erer. Ancak bu “pazarlık gününü” Pazartesi sabahına kaydıran perakendeciler de var. Kendiniz test etmek en iyisidir.


Ve: Ekmek genellikle akşamları daha ucuzdur. İndirimli bir tane kaparsanız, hemen yemek zorunda değilsiniz. Ayrıca dondurabilirsiniz.


Canınız tatlı çekiyorsa veya özel bir gün için tatlı istiyorsanız, meyve püresi veya meyve kompostosu ideal çözümdür. Hele bir meyve bahçesinden bedava toplanan meyvelerden yapılıyorsa. Başka bir artı nokta: meyve kompostosunu dondurarak veya kaynatarak muhafaza etmek çok kolaydır.


enerji

Enerjiden tasarruf edin: Suyu su ısıtıcısıyla ısıtmak, bunun için soba kullanmaktan genellikle daha ucuzdur.
Enerjiden tasarruf edin: Suyu su ısıtıcısıyla ısıtmak, bunun için soba kullanmaktan genellikle daha ucuzdur.

Enerjiden tasarruf edin: Suyu su ısıtıcısıyla ısıtmak, bunun için soba kullanmaktan genellikle daha ucuzdur. (Kredi: Olga Ihnatsyeva/Getty Images)

“Yeme” bölümünde daha ayrıntılı olarak açıklandığı gibi, menüyü yapıcı bir şekilde yapılandırmak mantıklıdır. Bir gün önce daha fazla makarna, patates veya pilav pişirirseniz, ertesi gün bu temel gıdaları yemek için kullanabilirsiniz.


Erişte veya pirinç, örneğin bir yumurta ile bir tavada kızartılabilir. Bu enerji maliyetlerinden tasarruf sağlar. Bir gün öncesinden kalan yiyecekleri yeniden ısıtmak, sıfırdan pişirmekten çok daha ucuzdur. Bu maliyet karşılaştırması bunu gösteriyor.
 
Üst