Güç tüketiminiz çok mu yüksek? Yılda ne kadar elektrik kullanıyorsunuz? Size bazı yönergeler vereceğiz ve nerelerde etkili bir şekilde elektrik tasarrufu yapabileceğinizi göstereceğiz.
Bir bakışta en önemli şeyler
Artan elektrik fiyatları can sıkıcı. Bununla birlikte, örneğin yanlış davranışlar nedeniyle, tüketiciler genellikle yüksek harcamalardan kendileri sorumludur. Ancak karşılaştırılabilir hanelerin ne kadar enerji tüketimi var? Ve kendi enerji maliyetleriniz azaltılabilir mi? Geçerli ayna bu sorulara yardımcı olur. Tüketim verileri ve karşılaştırmalı değerler onun için düzenli olarak derlenmektedir. Hanelerin nispeten yüksek bir tüketime sahip olup olmadıklarını ve belki de fişi daha sık çekmeleri gerekip gerekmediğini gösterir.
Şöyle çalışır: Kendi elektrik faturanızı alın ve kilovat saat (kWh) cinsinden yıllık tüketimi arayın.
Tek hanede elektrik tüketimi
Bir veya iki ailelik bir evde: Suyu ısıtmak için elektriğin de kullanılmadığı bir veya iki ailelik bir evde tek başına yaşayan herkes, yılda 1.300 kWh’ye varan düşük elektrik tüketimine sahiptir. Ortalama tüketim 2.000 ila 3.200 kWh’dir, 4.100 kWh’nin üzerinde ise çok yüksek olacaktır. Elektrikli su ısıtma ile yıllık ortalama tüketim 2.500 kWh’dir.
Verimli buzdolapları ve dondurucular sayesinde ve bekleme modundan kaçınarak tasarruf potansiyeli vardır.
Bir apartmanda: Apartmanlardaki tek kişilik daireler için değerler düşük tüketim için 800 kWh’ye, orta tüketim için 1.200 ila 1.600 kWh’ye ve çok yüksek tüketim için 2.000 kWh’in üzerine çıkıyor. Değerlendirmeye göre elektrikli su ısıtmalı tek kişilik hanelerin yıllık ortalama tüketimi 1.800 kWh/yıl.
İki kişilik bir evde elektrik tüketimi
Bir veya iki ailelik bir evde: Müstakil ve müstakil evlerde 2.000 kWh’ye kadar olan tüketim düşük, 2.800 ila 3.500 kWh arası ortalama ve 4.200 kWh’den fazlası bu hane büyüklüğü için çok yüksek tüketim olarak kabul edilmektedir. Elektrikli su ısıtması varsa, iki kişilik bir hane yılda ortalama 3.600 kWh tüketir.
Verimli buzdolapları, dondurucular ve elektrikli cihazlarla ve bekleme modundan kaçınarak 200 Euro’ya kadar tasarruf etmek mümkündür.
Bir apartmanda: Bir apartmanda iki kişilik haneler için 1.200 kWh’ye kadar olan değerler düşük tüketim, 1.800 ila 2.500 kWh orta tüketim ve 3.000 kWh’nin üzerindeki değerler çok yüksek tüketim anlamına gelir. Elektrikli su ısıtma varsa, değer 900 kWh artabilir. Ortalama olarak, güç tüketimi 2.800 kWh’ye kadar çıkıyor.
Güç tasarrufu ipuçlarını takip ederek, ücretler 640 Euro’ya kadar düşürülebilir. Verimli buzdolapları ve dondurucular, modern ev aletleri, bekleme modundan kaçınma ve enerji tasarruflu aydınlatma burada yardımcı olur. Ancak elektrikli su ısıtmadan yapmak veya en azından su sıcaklığını düşürmek de yardımcı olur.
Dört kişilik bir evde elektrik tüketimi
Bir veya iki ailelik bir evde: Bir veya iki ailelik bir evde bu büyüklükteki hane halkı için 2.700 kWh’ye kadar tüketim düşük kabul edilir. Buradaki tüketimin 5.800 kWh’in üzerinde çok yüksek olduğu düşünülmektedir. Hepsi elektrikli su ısıtması olmadan. Elektrikli su ısıtması varsa yıllık ortalama tüketim 5.000 kWh civarındadır. Onsuz, 4.000 kWh’ye düşer.
Ev genelinde ısıtma pompasını değiştirmek (100 Euro’ya kadar tasarruf) veya LED aydınlatmaya geçmek (100 Euro’ya kadar tasarruf) gibi enerji tasarrufu önlemleri ve diğer enerji tasarrufu önlemlerinin uygulanması elektrik maliyetlerini 1.220 Euro’ya kadar azaltabilir. yılda avro. Ayrıca elektrikli su ısıtmadan yapmak veya su sıcaklığını düşürmek yardımcı olur.
Bir apartmanda: Bir apartman dairesi için bu büyüklükteki haneler için değerler düşük tüketim için 1.700 kWh’ye kadar, çok yüksek tüketim için 4.100 kWh’in üzerindedir. Sıcak su elektrikle ısıtılırsa yıllık ortalama tüketim 4.100 kWh’dir. Onsuz, ortalama tüketim 2.600 kWh’dir.