Salatalık kabuğunun tadı bazılarına çok acı gelirken bazılarına göre sindirilemez. Ancak bunları hemen atmamalısınız. Kasenin harikalar yaratabileceği yer.
Bitkileri makarna veya pirinç suyuyla sulayın, yumurta kabuklarını saksı toprağına gömün – ve şimdi salatalık kabuğu da bahçe işlerine yardımcı mı olmalı? Doğrusu. Çünkü kabak bitkisinin kabuğunun kelimenin tam anlamıyla özel bir yanı vardır.
Gübre olarak salatalık kabuğu: Bu şekilde yapılır
Salatalık kabuğunu ideal olarak gübre olarak kullanabilirsiniz. Bitkileriniz için besin karışımını bu şekilde yaratırsınız.
- Salatalık kabuğu, ideal olarak işlenmemiş salatalıktan
- su
- vidalı kapaklı bir cam kavanoz veya başka bir kapatılabilir, su geçirmez kap
- Salatalık kabuğunu kavanoza yerleştirin.
- Suyla doldurun.
Önemli: Kase tamamen suyla kaplanmalıdır. - Kavanozu sıkıca kapatın.
- Kabı buzdolabına yerleştirin.
- Gübre üç ila beş gün sonra hazırdır.
- Daha sonra bitkilerinizi sıvıyla sulayın. Ancak: yalnızca yudumlarla. Aksi takdirde mineral fazlalığı oluşabilir ve bitkileriniz ölebilir.
İpucu: İsterseniz dökmeden önce salatalık kabuğunu kavanozdan çıkarabilirsiniz. Bu, bitkilerin sulanmasını kolaylaştırır.
Salatalıkların gübre olarak kullanılmasının nedeni budur
Salatalık kabuğu bol miktarda potasyum ve fosfor içerir. Her iki madde de suda çözünerek bitkilerin sıcağa ve kuraklığa karşı direncini destekler. Ayrıca bitkilerin topraktaki besin maddelerini daha iyi emmesine yardımcı olurlar.
Ancak: Patates ve şeker pancarı gibi bazı bitkiler ev yapımı gübreyi tolere edemez. Ayrıca bu numarayı çilek, yaban mersini, lavanta, çuha çiçeği, açelya, orman gülleri ve yaz fundalığı üzerinde de kullanmamalısınız.