Gençlik ve Spor Bakanlığı, burs ile kredi müracaatlarını başlattı

Sefer

Global Mod
Global Mod
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Instagram hesabından yaptığı canlı yayınla, 2020-2021 eğitim öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek birinci sefer bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hala bir yükseköğretim programına devam eden orta sınıf öğrencileri ve yurt haricinde tahsil nazarann Türk vatandaşlarının burs-kredi müracaatlarının başlatıldığını duyurdu.

Bugün başlayan müracaatlar, 8 Kasım Pazartesi günü saat 23.59’a kadar “e-Devlet” üzerinden yapılabilecek. Başvuran öğrencilerin, e-Devlet’teki müracaat indeks sayfasını okuyup, onaylaması gerekiyor. Müracaatta değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar ayrıntılarını güncelleyebilecek.

En kıymetli kıstas muvaffakiyet

Müracaat sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, toplumsal ve muvaffakiyet durumuna ait bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafınca kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan kıymetlendirme kararında müracaat yapan öğrencilere burs ya da tahsil kredisi tahsis edilecek.

Yapılacak kıymetlendirme sürecinde, öğrencilerin muvaffakiyet durumu yüzde 40 oranında dikkate alınıyor. Yükseköğrenime birinci kez giren öğrencilerin ÖSYM tarafınca hesaplanan puan çeşidi ve puanı, orta sınıflarda ise yükseköğretime kayıt yaptırdığı tarihteki puan tipi ve puanı üzerinden hesaplanıyor.

Bunun yanı sıra üniversite yerleştirme imtihanında sayısal, sözel, eşit yük ve lisan puanında ham puan bazında birinci 100’e giren öğrencilere olağan burs fiyatının üç katı burs verilecek.

Şehit ve gazi yakınları ile yüzde 40’ın üzerinde manisi bulunanlar, anne ve babası vefat edenler, sevgi konutlarında muhafaza altında ortaöğrenimlerini tamamlayanlar, Darüşşafaka lisesinde ortaöğrenimini tamamlayanlar ile etkin ulusal sportmen öğrenciler, değerlendirmeye girmeden burs hakkından yararlanabilecek.