Geleceğin bilim insanları TÜBİTAK Fen Lisesinde yetişecek

Sefer

Global Mod
Global Mod
TÜBİTAK’ın internet sitesinde yer alan duyuruya bakılırsa, TÜBİTAK Fen Lisesinde, alanında uzman öğretmen ve akademisyenlerle ileri seviye ve yükselen teknolojiler için gerekli olacak bilgi ve hünerlerin kazandırılacağı bilim eğitimi verilmesi planlanıyor. Bu sayede öğrenciler hem kendi geleceklerini tıpkı vakitte ülkenin geleceğini inşa edecek.

Yetişmiş ve nitelikli insan gücü, kuvvetli altyapısı ve ileri seviye laboratuvarlarıyla Ar-Ge ve teknoloji dünyasının öncü araştırma merkezleri ve enstitülerini bünyesinde bulunduran TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde kurulan TÜBİTAK Fen Lisesine, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında resmi, özel ve imam hatip ortaokullarının 8’inci sınıfında tahsil goren ve 2021 Merkezi İmtihan neticelerina bakılırsa yüzde 1’lik muvaffakiyet diliminde yer alan tüm öğrenciler müracaat yapabilecek.

TÜBİTAK Fen Lisesinde hazırlık sınıfından başlamak üzere tahsil mühletince aylık karşılıksız burs, TÜBİTAK Gebze yerleşkesinde konaklama hizmeti, Türkiye’nin en donanımlı ve memleketler arası seviyedeki TÜBİTAK laboratuvarlarını kullanma imkanı, Kurumun merkez ve enstitülerinde staj imkanı, meslekleri boyunca mentorluk takviyesi, bilim söyleşileri, kulüp aktiflikleri, spor karşılaşmaları, teknik seyahatler ve daha bir hayli imkan öğrencilere sunulacak, gençlerin araştırmacı ve bilim insanı olması teşvik edilecek.

Bir yıl İngilizce hazırlık eğitimi verilecek

TÜBİTAK Fen Lisesinin 1 yıl İngilizce hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl sürecek olan eğitim faaliyetleri boyunca, güncellenmiş fen lisesi müfredatının yanında Biyoteknoloji, Materyal Bilimi, Sinirbilim, Bilgi Tahlili, Bilim, Teknoloji ve Toplumsal Değişme, Sürdürülebilir Besin ve Su Siyasetleri, İnovasyon Odaklı Proje Tasarımı, Yapay Zeka Uygulamaları, İnsan-Makina Etkileşimi, Objelerin İnterneti Uygulamaları üzere 28 farklı seçmeli dersin bulunduğu müfredat uygulanacak.

Lise, 24 çağdaş teknolojiyle donatılmış derslik, 600 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu, kapalı ve açık spor salonları, 10 ileri seviye temel bilim atölyesi ve hayli hedefli konferans salonuyla yemekhanenin bulunduğu yaklaşık 44 bin metrekarelik alana sahip olacak.

İmtihanla 90 öğrenci alınacak

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı için 90 öğrencinin alınacağı liseyi tercih etmek isteyen öğrenciler için TÜBİTAK Fen Lisesi Merkezi Yetenek Giriş Sınavı’na 2-4 Temmuz tarihlerinde e-Okul İdare Bilgi Sistemi üzerinden müracaat yapılabilecek.

Giriş imtihanı, 9 Temmuz’da 10.00-11.40 saatlerinde Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van’da TÜBİTAK tarafınca belirlenen imtihan merkezlerinde yapılacak.