Filin ayağı kökten kesilmeli mi?

Sefer

Global Mod
Global Mod



Fil ayağındaki büyüme sorunları çok uzun olan sürgünlerden kaynaklanır. Bitkiyi kökten kesip kesemeyeceğinizi size söyleyeceğiz.


Fil ayağı için eski cins adı “Nolina” hala ara sıra bulunur. Botanikçiler onu kuşkonmaz ailesine (Asparagaceae) ait olarak sınıflandırırlar. Bitki dokuz metreye kadar bir yüksekliğe ulaşabilir. Büyümeyi teşvik etmek için bazen radikal budama gerekir. Gövdenin veya yaprakların daha büyük kısımları büyük bir özenle çıkarılmalıdır. Burada aklınızda bulundurmanız gerekenleri öğrenebilirsiniz.


Fil ayağı her an kesilebilir. Sürgünleri doğrudan gövdeden kesin. Bu, bitkinin çok güzel görünmesini sağlar. Gövdeyi, yüksekliği ne olursa olsun kesmek, yan sürgünlerin oluşumunu teşvik eder. Kesimi “yara kapatma maddesi” adı verilen bir maddeyle tedavi etmek kurumasını önler. İnce gövdeleri gül veya dal makasıyla kesin. Beş santimetreden uzun gövdeler için bir testere uygundur.


Yanal sürgünler genellikle yaprak koltuklarında oluşur.


Fil ayağı tohum kullanılarak çoğaltılabilir. Çiçekler nadiren açtığı için bunları ticari olarak satın alabilirsiniz; bunları kendiniz hasat etmeniz neredeyse imkansızdır.


Su basması genç yaprakların sararmasına ve yumuşamasına neden olabilir. Bir diğer neden de büyük sıcaklık farkları olabilir. Bitkiyi ısıtmak için kışın saksının altına tahta bir levha veya polistiren yerleştirin. Bu şekilde, yerden gelen soğuk köklere ulaşamaz.


Ortam havası kuruysa, pul böcekleri ve örümcek akarları oluşabilir. Yaprakların kenarlarındaki örümcek ağlarından tespit edilebilirler. Kışın zararlılara karşı düzenli inceleme yapılması önerilir. Unlu bitler bir tür pamuk topu üretir. Etkilenen yaprakları ayırın.


Bir uyarı: Önlem olarak henüz enfekte olmamış yaprakları yumuşak sabunlu bir solüsyonla tedavi edebilirsiniz.


Zamanla yapraklar solar. Kurumuş veya ölü yaprakları dipten dikkatlice kesin. Bitkinin şeklini korumak için gövdeden yeni sürgünleri çıkarın.


Bir uyarı: Enfeksiyonlardan kaçının! Güvenli tarafta olmak için, kesmeye başlamadan önce makasınızı veya testerenizi dezenfekte edin.
 
Üst