Eylülde okulları açmak önceliğimiz: Yeni Ulusal Eğitim Bakanı bakılırsavi devraldı

Sefer

Global Mod
Global Mod
nazaranvinden istifa eden Prof. Dr. Ziya Selçuk’tan boşalan Ulusal Eğitim Bakanlığına Bakan Yardımcısı Mahmut Özer atandı. Selçuk’tan misyonu devralan Özer, Eylül’de okulların açılmasını hedeflediklerini söylemiş oldu. Bakan Özer, “Vakaların bilinmeyen bir gelecekte büsbütün sıfırlanmasını bekleyemeyiz” dedi. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, nazaranvini Ziya Selçuk’tan devraldı.

OKULLARI KAPALI TUTMA ÜZERE BİR LÜKSÜMÜZ YOK

Bölüm teslim merasiminde konuşan Bakan Özer, eylül ayında okulların açılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayarak, şöyleki devam etti: “İlk önceliğim gerekli tüm önlemleri alarak, okulları tıpkı pandemi öncesinde olduğu üzere yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir. Okulların açılması için hadiselerin meçhul bir gelecekte büsbütün sıfırlanmasını bekleyemeyiz. Pandemi ötürüsıyla çocuklarımızın bedensel ve zihinsel olarak daha fazla olumsuz etkilenmelerine de müsaade edemeyiz. Artık okulları kapalı tutma üzere bir lüksümüz yoktur.”