Esma ninenin hayali üniversiteli olmak: 30’a yakın kurs bitirdi

Sefer

Global Mod
Global Mod
76 yaşındaki Esma Dalgıç, ilkokulu bitirdikten daha sonra uzun yıllar Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği kurslara katıldığını, yaklaşık 30’a yakın kurs bitirme dokümanı aldığını söylemiş oldu.

Ebru, yağlı boya ve üç boyutlu boyutlu fotoğraf, dikiş nakış üzere kurslardan aldığı evrakları çerçeveletip meskenine astığını anlatan Dalgıç, “Halk Eğitim Merkezi kurslarından daha sonra ebru, yağlı boya tekniğine ilgim oluştu ve 30’a yakın yağlı boya tablolarım, ebrularım var. Şu anda hayalim fotoğrafçılık kursuna gitmek. Bir de saz çalmak istiyorum, ney yahut saz olur, müzik kursuna gitmek istiyorum” dedi.

Açıköğretim Lise 2’inci sınıfta eğitimine devam ediyor

Halk Eğitim Merkezi’nin kurslarını bir taraftan takip ederken, hem de okul hayatını da sürdürdüğünü lisana getiren Dalgıç, “Birkaç yıl evvel de açık öğretim ortaokulu bitirdim ve akabinde açık öğretim liseye geçtim. Şu anda lise ikideyim. Liseyi bitirebilirsem, kısmet olursa torunumla birlikte üniversite imtihanına gireceğim. Kazanabilirim kazanamam bilemem lakin fazlaca istekliyim, epeyce hevesliyim. Kendi çapımda üniversiteye hazırlık yapıyorum” formunda konuştu.

En büyük hayalinin üniversite okumak olduğunu vurgulayan Dalgıç, bu niçinle Hitit Üniversitesi tarafınca düzenlenen Anne Üniversitesi eğitimine büyük bir istekle katıldığını belirterek, şunları söylemiş oldu:

“Anne Üniversitesi’nin fazlaca yararı oldu. En azından üniversite ömrünü gördüm. Üniversite nasılmış, nasıl oluyor, nasıl okunuyormuş en azından onu görmüş oldum. Artık daha bir cüret geldi, buraya gelince. ‘Girebilirim buraya’ diye düşünüyorum lakin yaparım yapamam bilemem.”

“Eşim ve çocuklarımın dayanağı epeyce önemliydi”

Evlendikten daha sonra, eğitim konusunda eşi ve çocuklarından epey büyük takviye gördüğünü lisana getiren Dalgıç, şöyleki devam etti:

“Çocuklarım beni epey destekliyor. Işık ortasında yatsın, eşim de beni epey destekledi. Merhum eşim, hiç hayır sözünü bilmezdi. Etrafımda herkes benim eğitime olan ilgimi bilir. Çocuklarım benimle gurur duyuyor, etrafım bir daha gurur duyuyor. Bana soruyorlar, bu enerjiyi neye borçlusun diye. evvelden Allah’a, daha sonra eşim ve çocuklarıma borçluyum, diyorum. Eşim, çocuklarım yahut gelinlerim, örneğin deseler ki ‘ya ne yapacaksın bu yaşta, otur’ deseler ben bu biçimde üzülürüm, otururum. Lakin hiç bana otur demiyorlar. ‘Tamam git, gidebilirsin, yapabilirsin’ diyorlar, daima. Anne Üniversitesine gitmek istediğimi söyleyince de çocuklarım takviye oldular.”

“Anne Üniversitesi yardımıyla zihnim açıldı”

Esma Dalgıç, Hitit Üniversitesi’nin Anne Üniversitesi Programını uzun müddettir takip ettiğini, bu yıl katılma fırsatı bulduğunu belirterek, “Hitit Üniversitesi Anne Üniversitesi yöneticileri sağ olsunlar, yaş sonu olmadığını söylemiş olduler ve beni de kabul ettiler. Anne Üniversitesi yardımıyla zihnim açıldı, güya kendimi farklı bir dünyada görüyor ve hissediyorum. Yani o kadar hoşuma gitti” tabirini kullandı.

Anne Üniversitesine başladığında hem üniversite ortamını görme memnunluğunu tıpkı vakitte vaktinde üniversite okuyamamış olmamanın hüznünü yaşadığını anlatan Dalgıç, “Çocuklarım, komşularım, eş dost ‘okusaydın kesinlikle büyük bir yerde olurdun’ diyorlar. Daima etrafımda o denli söylüyorlar. Geçmiş devirde bu imkanları bulamamış olamamanın ıstırabını yaşıyorum” dedi.

Anne Üniversitesi Koordinatörlerinden Öğretim nazaranvlisi. Tuğba Gülen de Hitit Üniversitesi’nin 2018’den beri Çorum’da anne ve anne adaylarına kapılarını açtığını belirterek, “Alanında uzman öğretim elemanları tarafınca ‘aile içi iletişim’, ‘çocuk gelişimi’, ‘geri dönüşüm ve tasarruf’ ve ‘medya okuryazarlığı’ üzere konularda eğitimlerin verildiği Anne Üniversitemizde, bir epey anne ile tanıştım. Aslında biz onların hayatlarına dokunuyormuşuz üzere olsak da onlar da bizim ömrümüze dokunuyorlar. Esma teyze üzere eğitim azmiyle örnek olan bir epey anne ile tanıştım. bir epey annenin hayli hoş kıssası var. Annelerin öyküleri güzelleşince toplumun öyküsü de güzelleşiyor” formunda konuştu.