Eski vekil Hamidi anlattı: Merve Kavakçı’yı muhafazaya silahımızla gittik

CesHef

Global Mod
Global Mod
Eski vekil Hamidi anlattı: Merve Kavakçı’yı muhafazaya silahımızla gittik 28 Şubat sürecinde Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kavakçı’nın konutuna DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’in talimatıyla yapılan baskına şahit olan periyodun Anavatan Partisi Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen o günü anlattı.

Merve Kavakçı’nın gözaltına alınmak istediğini öğrenir öğrenmez Kavakçı’nın konutuna gittiğini aktaran Hamidi, “O gün İzmir’deydim. Akşam 8’de Ankara’ya döndüm konuta. Yorgunluk atmak için uzandım. Televizyonda Merve Hanım’ın meskenini polislerin bastığı yazıyordu. Çocukları arayıp çabucak haberin yeni olup olmadığını sordum. Merve Kavakçı’nın dayısı bizim sokakta oturuyordu adresi aldım. Dayım ve 3 oğlumla bir arada silahlarımızı alıp Kavakçı’nın meskeninin önüne gittik” dedi.

KONUTLARDAN HAKARET EDİYORLARDI

Silahları etraftaki insanlardan muhtemel bir atak olabilir telaşı ile aldıklarını aktaran Hamidi, şunları anlattı: “Sivil ve resmi polisler giriş-çıkışları tutmuştu. 14 Fazilet Partisi milletvekili de oradaydı. Beni görür görmez hayli memnun oldular. Görünüm fazlaca berbattı. Güya şölen varmış üzere beşerler camlara çıkıp Türk bayraklarıyla Merve Hanım’a hakaret ediyorlardı. ‘Gerekirse tabancamızı kullanırız, Merve kardeşimizi vermeyiz’ dedim. Kavakçı’yı konuta kaçırıp götürebileceğimizi söylemiş oldum. Bu demokrasiye alışılmamış bir durumdu. Zira milletvekili dokunulmazlığı vardı. Kimse hukuka ters bir biçimde Kavakçı’yı alamazdı. daha sonra gözaltına almadan geri döndüler.”

BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLERE KIYIM VARDI

Batı Çalışma Grubu’nun o periyot terör estirdiğini aktaran Hamidi, “28 Şubat öncesinde ülkede başörtülü kamu çalışanlarına ve öğrencilere kıyım vardı. Devrin Sıhhat Bakanı’nı ziyarete gitmiştim. Beni art odaya çekip başörtülülerle ilgili Batı Çalışma Grubu’nun fişlediği binlerce ismi gösterdi. Gücüm yettiğince Meclis’te karşı durdum” tabirlerini kullandı.

KARŞIYDILAR FAKAT SES ÇIKARAMADILAR

Parti içerisinde birfazlaca insanın 28 Şubat zihniyetine karşı olduğunu lakin sesini çıkaramadığını belirten Hamidi, “hiç bir arkadaşımız 28 Şubat’ta yapılanı sıcak görmüyordu. Ortamdan dolayı sessiz kalıyorlardı. Açıktan takviye verene rastlamadım. Partimin tavrını eleştirdim. Gerekirse koalisyondan çekilebileceğimizi, bu partinin tavrının bu biçimde olmadığını küme idaresinde lisana getirdim. Hatta şunu da söyleyeyim Cumhurbaşkanımız mahpustan yeni çıkmıştı ziyaretine gittim. Küme idaresinde siyasi yasakların kaldırılmasını, Anavatan’a yakışanın bu olacağını tekraren söylemiş oldum” diye konuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK