Erdoğan’dan son dakika açıklama: Fiyatlardaki balon sönecek

CesHef

Global Mod
Global Mod
Erdoğan’dan son dakika açıklama: Fiyatlardaki balon sönecek Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı. 1 saat 40 dakikalık toplantı bitmiş oldu, Erdoğan açıklama yaptı. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyleki:

Salgın devrinde bozulan üretim ve tedarik sistemi hala düzeltilemedi. Karadeniz’in kuzeyindeki savaşla bir arada üretim ve tedarik yeni tehditlerle karşı karşıya kalmıştır. Giderek ağırlaşan problemler dünyadaki tüm ülkeleri derinden sarsıyor. Merkezinde yer aldığımız coğrafya başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında emsal tabloları görmek mümkün.

Türkiye’nin bu kuvvetli devri aşarak bir an evvel gayeye ulaşması için ülkenin tüm gücünü, imkan ve potansiyelini harekete geçirme çabasındayız.

TÜRKİYE’NİN ÜRETİM KAPASİTESİ

Türkiye’nin sorunu kendi vatandaşlarının gereksinimi olan buğdayı, yağı, sütü, eti üretmek değildir. Kendi insanımızı asla temel besin mamüllerinden yoksun bırakmayacak üretim kapasitesine sahibiz. Fakat global sisteme entegre açık bir iktisatta yalnızca kendi kendinize kâfi olmanızla iş bitmiyor. Zira elinizdeki mamüllerin bir kısmını dışarı satarken, bir yandan da dışarıdan eser alıyorsunuz. İstikrar bozulduğunda fiyatlar her yerde fahiş biçimde yükseliyor.

“SEBEP HUKUKSAL DEĞİL AHLAKİ”

Haksız yarar peşinde koşanları takibe aldık. Özgür piyasa sistemi ortasında bu tamahkarlarla çaba ediyoruz. Fakat sorun birden fazla sefer türel değil ahlaki olduğu için maalesef dilek ettiğimiz sonuçları almakta kuvvetlik çekiyoruz.

“FİYATLARDAKİ BALON SÖNECEK”

Fiyatlardaki balonun söneceğini ümit ediyoruz. Düzelene kadar vatandaşlarımıza dayanağı sürdüreceğiz.

Gereksiz paniklerin önüne geçecek, piyasayı sakinleyecek düzenlemelere sürat vereceğiz. Sabırla, daha fazlaca çalışarak bu periyodu de inşallah geride bırakacak, ülkemizin kesinlikle 2023 maksatlarına ulaşmasını sağlayacağız.

Ülkemizin merkezinde bulunduğu, yükselen Avrupa, Asya, Afrika ticaret üçgeni bizim için büyük fırsatlar barındırıyor. Türkiye, Londra’dan Pekin’e, Sibirya’dan Güney Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyanın lojistik harika gücü haline gelme yolunda ilerlemektedir.

“HIZLI TREN SINIRLARIYLA BİRBİRİNE BAĞLI VİLAYET SAYISI 52’YE ÇIKACAK”

Demiryolu yatırımlarımız artık ön plana çıkmıştır. Lojistik ana planında demiryoluna özel ehemmiyet vereceğiz. Yolcu nakliyeciliğinde demiryolunun hissesini da artıracağız. Hızlı tren sınırlarını 2053 yılına kadar yaygınlaştırarak bu sistemle birbirine bağlı vilayet sayımızı 8’den 52’ye çıkartacağız.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI

İnşallah bayramın çabucak ertesinde Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışını yapıyoruz.

Beşer yıllık planlamalarla 2053 yılına kadar demir yolu, kara yolu, deniz yolu, hava yolu ve haberleşme için 198 milyar dolar yeni yatırım yapacağız.

2B YERDE 31 ARALIK’A KADAR MÜHLET

2B topraklarının satışıyla ilgili müracaat ve ödeme müddetini 31 Aralık’a kadar uzatma sonucu aldık.

HAZİNE TAŞINMAZLARININ KULLANIMI

2020 yılı başından itibaren 3 yıl müddetle hazine taşınmazını kullanan çiftçilerimize öbür koşul aramadan bu araziyi kiralama imkanı getiriyoruz.