Milyonlarca öğrenci ve öğretmen dün son ders zilinin çalmasıyla bir haftalık orta tatile girdi. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer de birinci orta tatile giren öğrencilere yönelik bildiri yayımladı. Özer, öğrencilere ‘tedbiri elden bırakmayalım’ çağırısı yaptı: “Sevgili öğrenciler, bugün prestijiyle başlayacak orta tatilde de lütfen Kovid-19 önlemlerini elden bırakmayalım. Tatilde maske, uzaklık ve paklık kurallarına göstereceğiniz hassasiyet yüz yüze eğitime sıhhatle devam edebilmemizi direkt etkileyecektir. Biliyoruz ki orta tatilin sonunda, yeni bilgiler ve deneyimler edinmiş olarak sizlerle okullarımızda buluşacak ve yarınlarımız için epey büyük değer arz eden yüz yüze eğitime bir daha ortak uğraşlarımızla devam edeceğiz.”
ÖĞRETMENLER MÜSAADELİ OLACAK
Birinci devir orta tatili 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım Cuma günü sona erecek. Orta tatilde öğretmenlere, mesleksel gelişim eğitimi uzaktan verilecek. Öğretmenler, bu tarihler içinde okullara gelmeyecek ve idari müsaadeli sayılacak. Orta tatilin akabinde 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci devri 21 Ocak 2022 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak. Öğrenciler ikinci periyottaki orta tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022’de yapacak. İkinci periyot 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.
ÖĞRETMENLER MÜSAADELİ OLACAK
Birinci devir orta tatili 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım Cuma günü sona erecek. Orta tatilde öğretmenlere, mesleksel gelişim eğitimi uzaktan verilecek. Öğretmenler, bu tarihler içinde okullara gelmeyecek ve idari müsaadeli sayılacak. Orta tatilin akabinde 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci devri 21 Ocak 2022 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak. Öğrenciler ikinci periyottaki orta tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022’de yapacak. İkinci periyot 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.