Doğru kesim için zamanlama ve talimatlar

Sefer

Global Mod
Global Mod

Erik ağacının düzenli budaması ağacın daha uzun ve sağlıklı yaşamasını sağlar.

Erik ağacını budamak için doğru zaman ne zaman? İlkbaharda mı, Haziranda mı, Ağustosta mı yoksa sonbaharda mı? İdeal bir sonuç için adım adım talimatları kullanın.

Yaşamın ilk yıllarında kesim

Erik ağacının kesilmesi en başından itibaren gerekli bakımın bir parçasıdır. İlkbaharda ağaç diktiğinizde ilk kesimin hemen yapıldığını belirtmekte fayda var. Sonbaharın sonlarında ekerseniz, ilk kez bir sonraki baharda kesin. Nasıl devam edilir:

• Gövde çevresinde büyüyen daha sonraki öncü sürgünleri seçerler.
  • Merkezi sürgüne yakın olan ve dikey olarak yukarıya doğru büyüyen tüm sürgünler doğrudan gövdeden kesilir.
  • Kalan öndeki sürgünleri yaklaşık üçte bir oranında kısaltın. Ortadaki sürgünü, öndeki sürgünlerden yaklaşık 10 cm daha uzun olacak şekilde kısaltın.
Mükemmel taç için eğitim kesimi

Yaklaşık beş ila dokuz yaşlarında eğitim dönemi tacın geliştirilmesine hizmet eder. Kesim ne zaman yapılır? Şubat ve Mart ayları en uygun aylardır.

Bunu adım adım nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

1. Mümkünse dalın sağında ve solunda, büyüme yönünde yeterli alan olacak şekilde, öndeki dallarda üç yan dal seçin.
  2. Yan dalda kalan sürgünleri çıkarın. Dal çatallarında, dal ucuna yatay bir yol sağlamak için daha güçlü sürgünü kaldırmaya karar verin.
  3. Merkezi sürgünler ve önde gelen dallar için rekabet eden dalları kaldırın.
  4. Öndeki dallar ve merkezi sürgün birbirine çok yakınsa, uzun örnekleri dışa doğru oluşturulmuş bir tomurcağa kadar kısaltın.
  5. Tepeye veya ağaç gövdesine doğru dik bir şekilde büyüyen tüm dallar çıkarılmalıdır.
Daha yüksek verim için bakım kesintisi

Erik ağacının tacı güzelse sonraki yıllarda yapılacak bakım budaması tacın şeklinin korunmasına ve aynı zamanda meyve veriminin artmasına yarar. Hastalıklı ve ölü dalların yanı sıra içe veya yukarı doğru kıvrılan dalları da çıkarın. Eski örneklerde yalnızca birkaç meyve yetişiyorsa bunları çıkarın.