Destici’den minimum fiyat önerisi

CesHef

Global Mod
Global Mod
Destici’den minimum fiyat önerisi BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Lideri Mustafa Destici, “Ocak 2021’den bugüne geldiğimizde 2 bin 825 lira olan taban fiyat, hem döviz birebir vakitte enflasyon bazında 2 bin liralar düzeyine gerilemiştir. Taban fiyat 4 bin liranın üzerinde olmalıdır” dedi.

BBP önderi Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin geçen hafta İstanbul’da Can Göktuğ Boz (27) tarafınca samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz cinayetiyle sarsıldığını söylemiş oldu. Bu tip kabahatleri, yalnızca bireylere değil, toplumlara ve insanlığa karşı işlenmiş cürümler olarak değerlendirdiğini belirten Destici, “Çünkü, katilin kızımızla hiç bir hasımlığı yok. Zira, katil evladımızı tanımıyor bile. Bu tip katiller, evlatlarımızla birlikte ortasında yaşadığımız toplumu, milletimizi birbirine bağlayan bağları da modül parça öldürüyorlar. şahsi olarak tekraren söz ettim; BBP bu mevzuda sayısız teklifte, sayısız teşebbüste bulundu. Bu tip kabahatlerin cezaları arttırılmalı. Bu tip cürümler en ağır ceza ile cezalandırılmalı. Mustafa Destici olarak benim ve BBP’nin en ağır cezadan kastımız, müebbet mahpus cezası değildir. Müebbet mahpus cezası alanlar en çok 25 sene yatıyor. Bir de bunun üzere akli istikrar sorunu var ise, birkaç sene daha sonra dışarı çıkabiliyorlar. O yüzden biz ısrarla bir defa daha vurguluyoruz. Bu tip hatalar için idam cezasının geri gelmesi lazım. Biz her kabahat için idam istemiyoruz. Biz iki kabahat için idam cezası istiyoruz. Birincisi bu tıp cinayetler için, ikincisi de şahsen kurşunu sıkmış, bombayı patlatmış ya da bunun talimatını vermiş ve sonunda da mevt olmuş terör hareketleri için idam cezasının geri getirilmesini istiyoruz” dedi.

‘ASGARİ FİYAT 4 BİN LİRANIN ÜZERİNDE OLMALIDIR’

Destici, bütçe görüşmelerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Plan ve Bütçe Komitesi’nde devam ettiğini anımsatarak, “Bu evrede çalışanların enflasyona ezdirilmemesi; artık temel gereksinimleri karşılayamayacak duruma gelen minimum fiyatın, ortasında bulunduğumuz kritik kaidelere nazaran belirlenmesi ki; bu daha evvel de tabir ettim. Minimum fiyat bu haliyle tespit edilmeye devam edecekse, kalıcı bir sistem kurulmayacaksa 6 ayda bir belirlemelidir. Ocak 2021’den bugüne geldiğimizde 2 bin 825 lira olan taban fiyat hem döviz tıpkı vakitte enflasyon bazında 2 bin liralar düzeyine gerilemiştir. İkincisi, enflasyonun üzerinde bir sayı ki, bize nazaran bu yüzde 40’ın üzerinde olmalıdır ve taban fiyat 4 bin liranın üzerinde olmalıdır” diye konuştu.

‘HELALLEŞME LAFLA OLMAZ’

Destici, konuşmasının akabinde gazetecilerin meselelerini cevapladı. Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ davetinin hatırlatılması üzerine Destici, şu biçimde konuştu:

“Kılıçdaroğlu’nun bu helalleşme işinden neyi kastettiğini ve neyi murat ettiğini anlamaya çalıştık. Biz birinci başta şunu anladık, CHP’nin birinci parti devrinden 28 Şubat sürecine kadar bilhassa dindar kesite karşı ve bizim inançlarımıza karşı yapmış olduğu yanlışlar var. Biz de bu kısımlarla helalleşecek diye düşündük. Ben de bunun üzerine helalleşmedilk evvel bir özür dilenmesi gerektiğini düşündüm. Sayın Kılıçdaroğlu, CHP’nin bakiyesini sırtına alıp bir helalleşme yapacaksa, bu biçimde bir özür dilemesi gerekir. Çıkıp açıkça yaptıkları her şeyi anlatıp, sonrasındasında ‘CHP olarak milletimizden özür diliyoruz’ demesi lazım. Özür yahut af olmadan helalleşme olmaz. Helalleşme lafla olmaz, helalleşme içtenlikle, icraatta olur. Helalleşmedilk evvel teröre ve terör destekçilerine içeride ve dışarıda net bir tutum koymaları gerekir.”