Destici: Türkiye 82 anayasasından kurtulmalı

CesHef

Global Mod
Global Mod
Destici: Türkiye 82 anayasasından kurtulmalı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Lideri Mustafa Destici, “Seçim kanunu ve siyasi parti yasası bir an evvel demokratikleşmeli. Burada da görüşlerimiz net. Bir öbür konu burada yeni anayasayı, bizim siyasi partiler bir ortaya gelip, toplumun öteki kısımları ile yapabilmeli. Türkiye bu 82 darbe anayasasından kurtulmalı” dedi.

BBP Genel Lideri Destici, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde partililer ve basın mensupları ile bir ortaya geldi. Destici, 15 Temmuz ve destekçilerini lanetlediğini belirterek, “15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün aktifi FETÖ’yü ve kim bunun ardında olmuşsa yabancı dış güçler, içerideki destekçileri hepsini lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralı gazilerimizi hürmetle selamlıyorum lakin Türkiye’de bir milat oldu. Türkiye sistem değişikliğine gitti. Bu sistem değişikliğinden daha sonra da istikrarlı bir idareye kavuştu. Meclis 80 darbesinden daha sonra en epeyce temsil edilen imkanı buldu. Temsili adalet en yüksek derecede sağlandı. Tabi sistemin kimi eksikleri ve noksanlıkları yok mu? Var. Bunlar ahenk maddeleri ile tamamlanmalı. Seçim kanunu ve siyasi parti yasası bir an evvel demokratikleşmeli. Burada da görüşlerimiz net. Bir öbür konu burada yeni anayasayı, bizim siyasi partiler bir ortaya gelip, toplumun öbür kesitleri ile yapabilmeli. Türkiye bu 82 darbe anayasasından kurtulmalı” dedi.

‘DESTEKLENMELERİ ŞART’

Pandemi devrinde biroldukça bölümün etkilendiğini lakin üretim yapanların desteklenmelerinin değerli olduğunu kaydeden Destici, “Tarımla hayvancılıkla uğraşan vatandaşımız yani üreten kim üretiyorsa üreticinin desteklenmesi gerekiyor. Ne üretiyorsa desteklenmeli. faydalı eserlerden bahsediyorum, ‘Ne üretiyor’ derken kaçak içki üretenlerden bahsetmiyorum. Ben topluma faydalı ne üretiyorsa onu kastediyorum. Onu anlıyorsunuz. Çiftçilikten, hayvancılıktan, sanayiciden, fabrikadan öteki küçük ve orta ölçekli imalathanelerden bütün bunlardan bahsediyorum. Kim tuğla üstüne tuğla, kim taş üstüne taş koyuyorsa kim bir insanı istihdam ediyorsa iş veriyorsa onun desteklenmesi lazım” diye konuştu.

Destici, çabucak sonrasında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Lideri İzzet Volkan’ı makamında ziyaret ederek sanayicilerin meseleleri ile ilgili bilgi aldı.