Geçtiğimiz yıl yayınlanan listede 12 DAÜ akademisyeni yer almıştı. Bu yıl bir DAÜ akademisyeni daha listeye girdi. Listede 190 bin 63 bilim insanı, dünyada %2’lik dilim içerisinde sıralandı. DAÜ’den bir akademisyen birinci 1,600’e, üç akademisyen birinci 30 bin’e, üç akademisyen birinci 60 bin’e, iki akademisyen birinci 120 bin’e, 4 akademisyen de birinci 185 bin’e girdi. Listede Türkiye’den toplam 1,150 akademisyen yer aldı. Prof. Dr. Karatepe Türkiye’nin En Faal 7. Bilim İnsanı Rapora nazaran, dünya genelinde en yüksek tesir yaratan bilim insanlarından oluşan listede, DAÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman M. Karatepe 1,572. sırada yer aldı ve Türkiye’nin en aktif 7. bilim insanı oldu. İşletme ve İktisat Fakültesi, İktisat Kısım Lideri Prof. Dr. Mehmet Balcılar, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Kısım Lideri Prof. Dr. Nazım Mahmudov, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kömürcügil, Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Kısmı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Babak Safei, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Fizik Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Övgün, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Kimya Kısmı Öğretim Üyesi Dr. Akeem Adeyemi Oladipo ile Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Demirel Türkiye’de birinci 500 akademisyen ortasına girdiler. Öte yandan Fen ve Edebiyat Fakültesi, Fizik Kısmı Lider Yardımcısı Prof. Dr. Seyedhabibollah Mazharimousavi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Fizik ve Kimya Kısım Lideri Prof. Dr. İzzet Sakallı, Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Kükrer, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar ve Fen ve Edebiyat Fakültesi, Fizik Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Omar Mustafa ise Türkiye’den listeye alınan 1,150 akademisyen ortasına girme muvaffakiyetini göstererek dünyada %2’lik dilim içerisinde yer aldılar. Meslek Uzunluğu Tesir Listesi’nde 7 DAÜ Akademisyeni Rapor kapsamında açıklanan Meslek Uzunluğu Tesir Listesi’nde 7 DAÜ akademisyeni yer aldı. Listede Türkiye’den toplamda 828 akademisyen yer aldı.
Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman M. Karatepe meslek boyunca dünya genelinde en aktif 20 bin bilim insanı ortasına girerken, Türkiye’de 24. sırada yer aldı. Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Kısım Lideri Prof. Dr. Nazım Mahmudov ile Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kömürcügil Türkiye’de birinci 250’ye, Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Kükrer ile Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Demirel birinci 650’ye girme muvaffakiyetini gösterdi. Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Kısmı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Babak Safei ile Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Benedek Nagy de birinci 820’de yer aldı.
Dünyanın en tesirli bilim insanları listesine; https://elsevier.digitalcommon… linkinden ulaşılabiliyor.
Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman M. Karatepe meslek boyunca dünya genelinde en aktif 20 bin bilim insanı ortasına girerken, Türkiye’de 24. sırada yer aldı. Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Kısım Lideri Prof. Dr. Nazım Mahmudov ile Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kömürcügil Türkiye’de birinci 250’ye, Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Kükrer ile Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Demirel birinci 650’ye girme muvaffakiyetini gösterdi. Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Kısmı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Babak Safei ile Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Benedek Nagy de birinci 820’de yer aldı.
Dünyanın en tesirli bilim insanları listesine; https://elsevier.digitalcommon… linkinden ulaşılabiliyor.