Isıtma pahalıdır. En azından ısıtma maliyetlerini bir miktar azaltan alternatifler olsaydı çok daha güzel olurdu, değil mi?
Bir bakışta en önemli şeyler
Isıtma, fırın vb. olmadan kendi dört duvarınızı sıcak tutmanız mümkün mü? En azından ısının odaya nasıl girip orada tutulabileceğine dair birkaç ipucu var.
dipnot
Bunlar kesinlikle ısıtma için yeterli alternatifler değil. Ancak sıcak tutmaya biraz yardımcı olabilirler.
Kumar ve aşırı eğlence
En bariz hile elektronik cihazlardır. Hayır, ısıtıcı ya da buna benzer bir şey yok. Daha ziyade televizyon, oyun konsolları ve hatta masaüstü bilgisayarla ilgilidir. Cihazlar çok fazla ısı üretir ve bu daha sonra odaya dağıtılır. Yani bir filmden hoşlanıyorsanız veya oyun oynuyorsanız aynı zamanda odayı da biraz ısıtmış olursunuz.
Ev
Odanızı sıcak tutarken aynı zamanda faydalı bir şeyler yapmak istiyorsanız örneğin yemek pişirebilir veya fırınlayabilirsiniz. Ütü yaparken bile minimum düzeyde ısı açığa çıkar. Kurutucu da tamamen ucuz olmasa da etkilidir. Cihaz odaya ısı yayar.
Zaten biliyordum?
Sıcak eller ve ayaklar sayesinde daha az soğuk hissedeceksiniz. Eğer üşüyorsanız vücudunuzun bu bölgelerine iyice masaj yapmalısınız. Bu kan dolaşımını artırır ve biraz daha ısınmanızı sağlar. Ayrıca bu vücut parçalarını ısıtmak için çok sıcak su dolu bir kaseye koymak da yardımcı olur. Alternatif olarak elbette sıcak su şişesi de kullanabilirsiniz.
Mumlar
Spor Dalları
Daha az rahat ve daha yavaş bir çözüm ise egzersizdir. Odada egzersiz yaparsanız, bu sadece vücut sıcaklığınızı arttırmaz. Ürettiğiniz ısı da çevreye salınır.
Zaten biliyordum?
Baharatlı yiyecekler de vücuda iyi gelir ve içeriden bir tür ısınma sağlar. Soğuk mevsimde yemeklerinizi biraz daha kırmızı biber, biber, zencefil veya tarçınla tatlandırın. Kakule, hindistan cevizi, yenibahar ve karanfilin de böyle bir etkiye sahip olduğu söyleniyor.
yalıtım