Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YKS ile ilgili muştusu gençleri sevindirdi

Sefer

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumsal medya hesabından “Yükseköğretim Şuramız, 2021-YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ek bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ek ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT’de 170 olarak uygulanacaktır. Yapılan bu değerli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” paylaşımı, gençleri sevindirdi.

“Bir sene daha kaybetme lüksüm yoktu”

İzmir’deki Mithatpaşa Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olan ve imtihandan 142 puan alan Emre Şimşek, 6 yıl evvel babasının ömrünü kaybettiğini ve bu yüzden büyük düşünceler çektiklerini belirtti.

Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde derslerine gereğince konsantre olamadığını ve bu yüzden imtihanda isteği puanı alamadığını aktaran Şimşek, “Sınav hakikaten hayli zordu ve bizi zorladı. Makûs bir puan almıştım ve bu beni hayli üzmüştü ancak Cumhurbaşkanımızın bugünkü açıklaması yardımıyla fazlaca keyifli oldum zira bir sene daha kaybetme lüksüm yoktu. Onun için bu tarafta karar alan ve bize bu fırsatı tanıyan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ilgililere teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Birebir liseden mezun olan ve imtihanda 144 puan alan Arda Recep Akça da karara sevindiğini lisana getirerek “Mutluyum zira birkaç puan ile barajı geçememiştim. Artık ben de tercih yapabileceğim, yetkililere karardan dolayı şükranlarımı iletiyorum.” sözlerini kullandı.

Denizli Merkezefendi Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesinden bu yıl mezun olan Furkan Aslanoğlu da “Pandemi koşullarından dolayı okul ve dershane dayanağından çok fazla yararlanamadık. Doğal haliyle çalışma tempomuz düştü. Devletimizin vermiş olduğu karar, sıralaması düşük olan öğrenciler için fazlaca yerinde bir karar. Büyüklerimize teşekkür ederim.” halinde konuştu.

“Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun”

Uşak’ta imtihana giren 19 yaşındaki İlyas Yavuz, 147 puan aldığını ve barajı geçemediği için epey üzüldüğünü söz etti.

Bugün barajın aşağıya çekildiğini ve ek yerleştirme yapılacağını öğrendiğini belirten Yavuz, “Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları daha sonrası hayli keyifli oldum. Açıkçası salgın devrinden dolayı da fazlaca çalışamamıştım. Artık bir daha tercih yapabileceğim, inşallah bir yere yerleşebilirim. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Benim için fazlaca fazlaca güzel oldu.” dedi.

“Benim üzere biroldukca arkadaşım üniversite hayaline kavuşabilecek”

Manisalı Hilal Yılmaz da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını duyar duymaz büyük sevinç yaşadığını belirterek şunları kaydetti:

“Sınav gerilimini fazlaca ağır bir biçimde geçirdim. İmtihan anında da buna yenik düştüm. Bundan dolayı da baraj ezası yaşadım, geçemediğim için de tercih yapma hakkım yoktu. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı karar ile üniversite tercih yapma hakkım doğdu. Çok memnunum. Ailem epey keyifli. Artık öğretmenlerime danışıp tercih yapacağım. Yalnızca ben değil, benim üzere biroldukca arkadaşım üniversite hayaline kavuşabilecek.”

Kütahya’da yaşayan İbrahim Selim Karaaslan, baraj puanlarının düşürülmesinden dolayı hayli memnun olduğunu söylemiş oldu.

Karaaslan, baraj puanının evvelde 180 olduğunu anımsatarak, “Ben imtihandan 176 puan almıştım. Baraj puanının 170’e düşürülmüş bulunmasına fazlaca sevindim. Bu sayede ben de tercih yapabileceğim. Bunu bize sağlayan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Öğrencilerden Ali Buyruk Adıgüzel de koronavirüs salgını niçiniyle istediği biçimde ders çalışamadığını, baraj puanlarının düşürülmüş olmasından fazlaca memnun olduğunu söylemiş oldu.

Mustafa Emirhan Doğan da 2021-YKS’ye girdiğini ve İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Kısmını tercih ettiğini belirterek, “Ancak bu yıl salgından dolayı kimi arkadaşlarımız imtihana uygun hazırlanamadılar. Baraj puanların düşürülmesi bu arkadaşlarımız için âlâ olacaktır. İnşallah herkes dilediği kısma yerleşebilir.” tabirini kullandı.

“Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde, YKS’ye giren bütün öğrencileri sevindirdi”

Gaziantep’te yaşayan ve YKS’den 270 puan alan Merve Avcı, birinci sefer girdiği imtihana salgından dolayı meskende hazırlandığını söylemiş oldu.

Bu durumun vakit zaman ders çalışmakta konsantrasyon eksikliğine niye olduğunu aktaran Avcı, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği muştudan dolayı teşekkür ederim. İnşallah maksadım olan ruhsal danışmanlık kısmını kazanacağım. Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde, YKS’ye giren bütün öğrencileri sevindirdi.” dedi.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yaşayan Enes Demir de YKS’den beklediği puanın altında aldığı için üzüldüğünü fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muştusuyla sevindiğini belirtti. Demir, polis olmak istediğini söylemiş oldu.

İmtihana Adıyaman’da giren ve 145 puan ortalaması yakalayan Ozan Ali Pehlül de puan barajının düşmesi kararı sevindiği lisana getirdi.

İmtihana salgın niçiniyle meskende hazırlandığını belirten Pehlül, “Allah devletimizden ve emeği geçen herkesten razı olsun. Bu durum beni ve imtihana giren bütün arkadaşlarımı fazlaca sevindirdi. Bu sayede istediğimiz yere inşallah gideceğiz. Ben herkese bir kere daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Malatyalı öğrenci Ahmet Özcan da YKS’ye üçüncü sefer girdiğini ve 315 puan aldığı söz ederek şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımızın ek yerleştirme imkanı vermesi bizleri fazlaca sevindirdi. Hem özel bölümde çalıştım birebir vakitte YKS’ye hazırlandım. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın. Maksadım hukuk fakültesinde okumak. İnşallah bu imkanla birlikte hayalini kurduğum fakülteye giderim.”

“Baraj puanlarının düşürülmesi epey uygun oldu”

Şanlıurfa’da ikinci defa imtihan imtihana giren Büşra Dikme de baraj puanının düşürülmesinin kendisi üzere birfazlaca öğrenciyi mutlu ettiğini söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tüm öğrenciler ismine teşekkür eden Dikme, şu biçimde konuştu:

“YKS’de baraj puanlarının düşürülmesi fazlaca düzgün oldu. Uzaktan eğitimle imtihana çalışılması fazlaca zordu. her insanın puanı ortada. İmtihana girenlerin yarısının birçok imtihandan ya geçemedi ya da istedikleri amaca ulaşamadılar. Verilen bu kararla biroldukca öğrencinin amaçlarına ulaşmasına yardımcı olunacağını düşünüyorum. Bu karara imza atan Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.”

Kahramanmaraşlı Furkan Can Solmaz da Kovid-19 sürecinde eğitimin önemli manada olumsuz etkilediğini lisana getirerek, verilen bu sonucun mağduriyeti gidereceğini tabir etti.

Kararla birfazlaca öğrencinin tahminen de lisans eğitimlerine başlayacağını aktaran Solmaz, “Baraj puanlarının düşürülmesi bu kuvvetli süreçte yerinde bir karar oldu. Birtakım arkadaşlarımız barajı geçemediğinden yakınıyordu. Ben üstünde olduğum için tercih yaptım ancak yapamayan arkadaşlarım vardı. Onlar için de büyük bir fırsat oldu. Cumhurbaşkanımıza hayli teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Ben de üniversiteye yerleşmeyi umuyorum”

Şırnak’ta oturan öğrenci Ferhat Tatar (18), Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının kendisi üzere düşük puandaki öğrenciler için kıymetli bir fırsat olduğunu söylemiş oldu.

İmtihanda arzuladığı puanı alamadığını anlatan Tatar, “Ek kontenjanlarda Cumhurbaşkanımızın bu muştusu biz öğrencileri hayli keyifli etti. Barajın düşürülmesiyle inşallah ek kontenjanda ben de üniversiteye yerleşmeyi umuyorum. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Öğrenci Furkan Ülger (20) de YKS’de istediği puanı elde edemediğini lisana getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının sevindirici olduğunu tabir eden Ülger, “Bu hem benim tıpkı vakitte benim üzere epeyce sayıda öğrenci için büyük bir müjde ve avantaj oldu. Barajın düşürülmesiyle hoş bir üniversiteye yerleşirim inşallah.” halinde konuştu.

Hatay’da YKS’ye giren öğrencilerden Emre Karagün, sonucu sevinçle karşıladığını söylemiş oldu.

Bu yıl imtihana Kovid-19 niçiniyle gereğince hazırlanamadığını belirten Karagün, “Ben ve etrafımda birçok arkadaşım barajı geçemedi. Barajın düşürülmesi bizim için fazlaca güzel oldu. Cumhurbaşkanımızın bunu yapması hayli hoş. Hepimiz sevinçle karşıladık bu sonucu. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkçe öğretmeni Volkan Şerifoğlu da sonucun öğrenciler açısından değerli ve yerinde olduğunu belirterek, “Bu, gerekli bir karardı. Sayın Cumhurbaşkanımız sağ olsun bu hususta gerekli ilgiyi gösterdi. Teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Osmaniye’de YKS’ye giren Ali İmran Tozluklu da salgın periyodunda çok güç vakit içinder geçirdiklerini söz ederek, şunları söylemiş oldu:

“Ülkemizi ve dünyayı tesiri altına alan koronavirüs salgını niçiniyle eğitim hayatımızda ve girdiğimiz imtihanlarda zorluklar yaşadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı kararla daha fazlaca öğrenci kardeşimiz üniversiteli olabilecek. Aldıkları bu karardan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza ve MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Hayallerime epey yakınım”

Hakkari Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Nazlı Çiftçi, kentte uzun müddet dershane ortamında çalışma imkanlarının bulunmamasına karşın imtihana en düzgün biçimde hazırlanmak için uğraş ettiğini söylemiş oldu.

Barajın düşürülmesinin ve ek yerleştirme imkanının sağlanmasının öğrenciler için hakikat bir karar olduğunu belirten Çiftçi, “Daha evvelki puanımla istediğim kısım maalesef gelmiyordu fakat şu an hayallerime epey yakınım. Ek yerleştirme hakkı da biroldukça öğrencinin işine yarayacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu sonucundan dolayı fazlaca teşekkür ediyorum.” dedi.

Hakkari Fen Lisesinden geçen yıl mezun olan Dilek Temeş de imtihanda istediği puanı alamadığını ancak bir daha de gayeleri içindeki bir kısma yerleşebileceğine inandığını söylemiş oldu.

Alınan kararların baraj sorunu yaşayan tüm öğrenciler için olumlu bir gelişme olduğunu söz eden Temeş, “Ek bir yerleştirme hakkının da tanınması yerinde bir karar oldu. Baraj sorunu yaşayan tüm öğrenciler ismine sevindim zira yeni tip koronavirüsten dolayı bu yıl öğrenciler dershane ve okullarda meseleler yaşadı, istedikleri üzere imtihanlara hazırlanamadılar. Bu açıdan alınan sonucu olumlu buluyorum. Alınan sonucun güzel olmasını diliyorum.” halinde konuştu.

Muş Toplumsal Bilimler Lisesinden mezun olan Enes Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muştusunun tüm öğrencileri sevindirdiğini belirterek, “Bu sayede biroldukca öğrenci tercih yapma imkanına kavuştu. Ek kontenjan yardımıyla istediğimiz kısımlara yerleşme imkanımız da arttı. Cumhurbaşkanımıza dayanağından dolayı teşekkür ediyoruz.” sözlerini kullandı.

Yusuf Ayaz da alınan bu karar ötürüsıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.