Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan doğal gaz açıklaması: Bizim kasvetimiz yok!

CesHef

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan doğal gaz açıklaması: Bizim kasvetimiz yok! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Ülkemizin istikrarlı tavrının bu coğrafyadaki tüm halklar tarafınca takdirle karşılandığına da şahit oluyoruz. Ziyaretimin ana gündemini Bosna Hersek’te bir yıldan beridir devam eden siyasi krize yönelik uğraşlar oluşturacaktır. Bosna Hersek’in egemenliğine olan takviyemi vurgulayacağım.

Sırbistan Balkanlar’da barış ve istikrarın korunmasında birlikte çalıştığımız kıymetli bir ortaktır. Sırbistan’daki temaslarımızın akabinde Zagreb’e geçeceğiz. Hırvat muhataplarımızla Bosna Hersek başta olmak üzere bölgesel gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunacağım. Balkan cinsimizin hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

SIRBİSTAN – KOSOVA ORTASINDA TANSİYON YİNE YÜKSELEBİLİR Mİ?

Mitraviça Sırpların yükte olduğu bir bölge. Geçmişten bugüne dilek edilemeyen sorunlar daima yaşandı. 3 liderden birisi durumunda olan kıymetli arkadaşımız bu sırada kendileriyle bir evvelki görüşmelerimizde bize karşı fazlaca olumlu yaklaşımda bulunarak olumlu sözleri daima var. Bu ziyarette bu mevzuyu Vucic ile ayrıyeten görüşeceğiz. Temennimiz oradaki külfetleri da Vucic’in tartı koymasıyla aşarız diye düşünüyorum.

YUNANİSTAN’IN TACİZLERİ

Savunma Bakanlığımız gerek NATO Genel Sekreteri ile gerek başka temsilcilerle görüşmeleri sürdürüyor. Bu kilit atma konusunda hassasiyetimiz kararlılıkla devam ediyor. Yunanistan bunun farkında ve kendilerine çeki nizam verme durumuna girmiş bulunmaktalar. Oraya yönelik açıklamalarım bundan daha sonraki süreçte de Yunanistan Türkiye ile nasıl bir ilgi içerisinde olacağının herbiçimde sonucunı verecektir. Bir gece birdenbire gidebiliriz!

AVRUPA’NIN DOĞALGAZ SIKINTISI

Bizim doğalgaz noktasında rastgele bir külfetimiz yok. Avrupa ektiğini biçiyor, Sayın Putin’e karşı Avrupa’nın tavrı ve yaptırımları tabi ki Putin’i de onlara karşı ‘Siz bu biçimde yapıyorsanız ben de bu biçimde yaparım’ noktasına getirmiştir. Putin de elindeki tüm imkanlarını ve silahlarını kullanmaktadır. Avrupa bu kışı önemli kahırlarla geçirecektir, bizim bu biçimde bir zahmetimiz yok.